Vitamíny na vlasy: Proč je dobré je užívat a jak je vybrat?

Jsou vaše vlasy zplihlé a bez lesku? Třepí se, lámou a nadměrně vypadávají? Problémem nemusí být vlasová kosmetika. Možná jste jen zapomněli na to, že péče o vlasy zvenku je stejně důležitá jako ta zevnitř. Dnes se dozvíte, co všechno ovlivňuje stav vašich vlasů, a prozradíme vám, jak vybrat vitamínové doplňky, které vám na cestě za krásnými a zdravými vlasy skutečně pomohou.

 

POZOR! Ani ty nejlepší vitamíny na světě vás nespasí, pokud…

…pro celkovou vitalitu svých vlasů nic dalšího neuděláte. Zdravé vlasy jsou totiž v první řadě odrazem vašeho zdravého životního stylu, a proto vitamíny vnímejte pouze jako potravinové doplňky jejichž primárním úkolem je DOPLŇOVAT vaši stravu a životní styl

 

Péče o vlasy nezačíná v koupelně, ale v kuchyni

Jestli se na vzhledu vlasů něco skutečně projeví, pak je to váš pitný režim. Více než 10 % z celkové hmotnosti vlasu tvoří voda. Správná hydratace organismu má obrovský význam, protože má přímý vliv na zdraví, sílu i objem vlasů. V případě nedodržování pitného režimu budou vaše vlasy suché a lámavé. Nejlepší pro vás bude pití čisté neperlivé vody. Do pitného režimu se počítá také neslazený čaj, ale i zeleninové a ovocné šťávy. Naopak se do něj nepočítá alkohol a káva, která má schopnost organismus dehydratovat.

Kromě vody je důležitá i pestrá a vyvážená strava, která je pro vlasy palivem.  Postarejte se o to, aby váš jídelníček obsahoval borůvky a rajčata (významné zdroje antioxidantů), lososa (bohatý na vitamín B12 a D), avokádo (vysoký obsah vitaminu E a B), vlašské ořechy (zdroj esenciálních mastných kyselin).

Látky prospěšné pro vlasy byste našli i v celé řadě dalších potravin. Problém může být spíše v tom, abyste z pouhé stravy skutečně pokryli doporučený denní příjem. A právě s tím vám pomohou vitaminové doplňky.

 

Hlavní výhody užívání vitamínových doplňků

Samozřejmě vždy záleží na konkrétním vitamínu, ale obecně se dá říct, že k hlavním výhodám jejich užívání patří to, že:

- stimulují vlasové folikuly

posilují vlasy, a tedy zabraňují jejich lámání a třepení

vyživují vlasy do hloubky a dodávají jim lesk

- udržují ve vlasech přirozenou vlhkost a zabraňují jejich vysychání

urychlují jejich růst a předchází nadměrnému vypadávání

eliminují působení volných radikálů

 

Nejlepší vitamíny na vlasy

Vitamín A (retinol)

Kromě toho, že se podílí na zachování optimální funkce imunitního systému a přispívá k udržení normálního stavu zraku i pokožky, má výborný vliv na růst buněk, a tak je pro vlasy tou správnou volbou.

Vitamín B5 (kyselina pantothenová)

Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a ke snížení míry únavy a vyčerpání. 

Vitamín B6 (pyridoxin)

Podílí se na tvorbě nových buněk a zároveň okysličuje pokožku. Zamezuje nadměrnému vypadání vlasů a podporuje jejich optimální růst. 

Vitamín B7 (biotin)

Podporuje tvorbu keratinu, tedy hlavního proteinu, který dodává vlasům pevnost a pružnost. Kromě toho pomáhá udržet normální stav vlasů a kůže. 

Vitamín B9 (kyselina listová) 

Je klíčový z hlediska obnovy DNA. Zabraňuje nadměrnému vypadávání vlasů a jejich ztenčování. 

Vitamín B12 (kobalamin)

Napomáhá ke snížení míry únavy a vyčerpání a je prospěšný z hlediska udržení normální funkce imunitního systému. Podporuje tvorbu červených krvinek, které zásobují pokožku kyslíkem. 

Vitamín C (kyselina askorbová) 

Významný antioxidant, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k zachování optimální tvorby kolagenu pro normální funkci kůže.

 

Pro koho jsou vitamínové doplňky vhodné?

Vitamínové doplňky stravy doporučujeme každému, kdo chce soustavně pracovat na zlepšení kvality a vzhledu svých vlasů a zároveň každému, kdo hledá účinné řešení pro své lámavé a třepící se vlasy se sklony k vypadávání. Zkrátka každému, kdo chce mít jistotu, že svým vlasům dopřává potřebnou péči nejen zvenku, ale také zevnitř.

Nutno dodat, že kvalita vlasů může utrpět při nemoci, nasazení léků, hormonálních změnách a v těhotenství. To je pak samozřejmě úplně jiný příběh. Nicméně konkrétně v těhotenství a při kojení můžete užívat doplňky stravy (nejen) na vlasy se speciálně upravenou formulí. 

 

Jak doplňky stravy na vlasy užívat?

Abyste dosáhli očekávaných výsledků, užívejte vitamíny dlouhodobě. Zároveň si vybírejte doplňky stravy, které kromě vitamínů obsahují také stopové prvky a bylinné extrakty, které působí synergicky a společně podporují udržení normálního stavu vlasů

Zmiňované vitamíny kombinujte s hydrolyzovaným kolagenem, přesličkou rolní, pivovarskými kvasnicemi, kopřivou dvoudomou, selenem a zinkem.

Tip: Nesnesete polykání velkých vitamínových tablet? Sáhněte po našich gumových medvídcích s účinným složením a lahodnou jahodovou příchutí nebo po malinových kostičkách, které podporují přirozený růst vlasů a zmírňují jejich vypadávání.

Vitamíny na vlasy vybírejte podle problematiky, kterou řešíte

Stejně tak jako má každý problém své řešení, každý vitamín má své specifické vlastnosti. Vždy se proto zaměřte na složení a hledejte organické látky přímo zaměřené na:

- urychlení růstu

- zahuštění

- eliminaci vypadávání, lámání a třepení

- posílení vlasového vlákna

- dodání lesku a pružnosti

- zlepšení celkové struktury a vzhledu

 

Stejně pravděpodobná je i varianta, kdy neřešíte žádný z výše popsaných problémů, ale chcete mít po ruce účinnou prevenci a soustavně pracovat na zlepšení celkové kvality svých vlasů

Vitamínovou bombou, ze které nebudou mít prospěch jen vaše vlasy, ale také pleť a nehty, je náš absolutní bestseller VENIRA PREMIUM kapsle pro vlasy, nehty a pleť. V porovnání s VENIRA kapslemi pro vlasy, nehty a pleť obsahuje na 20 aktivních látek v každé denní dávce. Jeho složení je obohacené o látku budoucnosti – Astaxanthin, o které si můžete přečíst v samostatném článku

Naše přírodní prémiové kapsle urychlují růst vlasů, přispívají k jejich zahuštění a eliminují nadměrné vypadávání. Zároveň udržují optimální stav pleti, předchází lámání nehtů a celkově je posilují.

 

Co dalšího vám pomůže na cestě za krásnými a zdravými vlasy?

Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku – ideálně tu s přírodním složením. Dále se ji naučte správně používat. Šampon aplikujte jen na vlasovou pokožku a zapracujte jemnou masáží. Naopak kondicionér vždy nanášejte pouze do délek, ze kterých nejprve vymačkejte přebytečnou vodu.

Za předpokladu, že své vlasy necháváte po umytí volně uschnout, vždy si vyfoukejte pokožku hlavy, abyste zabránili množení bakterií. Před použitím fénu si na vlasy nastříkejte tepelnou ochranu

Nezapomínejte na péči o pokožku hlavy.

Při česání postupujte od konečků ke kořínkům. Pro snadné rozčesání můžete do délek aplikovat pár kapek vlasového oleje.

Navštěvujte pravidelně kadeřníka kvůli zastřižení konečků. 

Nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou a ani s ní nevycházejte do chladného počasí. 

Na noc si vlasy sepněte do volného drdolu a spěte na polštáři s hedvábným povlakem

 

S rychlostí růstu vlasů i jejich hustotou jste spokojeni, ale trápí vás rychle se mastící pokožka hlavy? Inspirujte se našimi tipy, jak správně pečovat o mastné vlasy.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu