Kolagen na vlasy? Opravdu jim pomáhá, nebo jen vyhazujete peníze?

Zhruba po 25. roku života začíná produkce kolagenu v těle zásadním způsobem klesat a společně s tím se snižuje i jeho kvalita. Nedostatek kolagenu se pak může projevovat bolestmi kloubů, ztrátou pružnosti kůže, ale také vypadáváním vlasů. Právě na vliv kolagenu na vlasy se zaměříme v dnešním článku. Jaké jsou jeho účinky na vlasy a jakým způsobem kolagen doplňovat?

 

Účinky kolagenu na vlasy

1. Kolagen podporuje zdraví vlasové pokožky

Kolagen podporuje správnou funkci mazových žláz v dermis. Ty tak produkují optimální množství mazu, který na povrchu kůže vytváří tukový ochranný film. Přítomnost kolagenu ve vlasové pokožce je dále nezbytná pro udržení její optimální hydratace.

 

2. Kolagen působí preventivně proti nadměrnému vypadávání vlasů

Kolagen přispívá k pružnosti a pevnosti pokožky a podporuje obnovu dermis, tedy střední vrstvy kůže, ve které jsou ukotveny vlasové kořínky

Pokud není pokožka hlavy v dobré kondici, vlasové kořínky v ní nejsou dostatečně ukotveny, což může vést k nadměrnému vypadávání vlasů. Přítomnost kolagenu je tedy zcela zásadní z pohledu prevence/omezení vypadávání vlasů.

Trápí vás nadměrné vypadávání vlasů? Máme pro vás 6 konkrétních tipů, jak zastavit vypadávání vlasů a obnovit jejich růst.

 

3. Kolagen posiluje vlasy a podporuje jejich přirozený růst

Kolagen obsahuje celkem tři neesenciální aminokyseliny (prolin, glycin, hydroxyprolin), které jsou nezbytné pro růst keratinu coby primární složky vlasů

Konzumací potravin s obsahem kolagenu a pravidelným užíváním kolagenových doplňků stravy tedy poskytujete svému tělu nástroje potřebné pro budování pevných, lesklých a hustých vlasů – kolagen jim přidává na objemu tím, že zvětšuje průměr jednotlivých vlasů.

 

4. Kolagen zabraňuje poškození vlasů

Vzhledem k tomu, že kolagen zajišťuje vlasům dokonalou ochranu před negativními vlivy vnějšího prostředí (smogem, kouřem, slunečním zářením apod.), vlasy si udržují svůj zdravý vzhled, jsou krásně lesklé a hladké. Kolagen také podporuje vlasy v přirozené regeneraci a předchází jejich lámání a třepení

 

5. Kolagen podporuje produkci vlastního kolagenu

Doplňováním kolagenu můžete zmírnit rozklad svého vlastního kolagenu a zároveň podpořit vlastní produkci kolagenu jako i elastinu a kyseliny hyaluronové. 

 

Nejvstřebatelnější kolagen? Rozhodně ten hydrolyzovaný!

Ve VENIRA kolagenech, kolagenových drincích a vlasové kosmetice najdete hydrolyzovaný kolagen (= kolagenní peptidy; hydrolyzovanou kolagenní bílkovinu), který se skládá z peptidů nízké molekulové hmotnosti. Ty jsou vysoce stravitelné, snadno se vstřebávají do organismu a dále distribuují po těle

Vysoká vstřebatelnost se rovná vysoké účinnosti, což je přesně to, co od kolagenu očekáváte. 

 

Doplňky stravy s kolagenem

Součástí všech našich kolagenů a kolagenových nápojů je vepřový kolagen, tedy kolagen I. a III. typu pocházející z hovězích kůží zdravých zvířat chovaných v Evropské unii. Ta byla prohlédnuta úředním veterinárním lékařem a shledána vhodnými k lidské spotřebě.

K nejsilnějším kolagenovým drinkům na trhu patří VENIRA premium kolagenový drink, který obsahuje 8 000 mg bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu v každé denní dávce a dalších 10 účinných látek, které společně přispívají k udržení normálního stavu nehtů, vlasů a kůže.

Náš kolagenový drink je obohacený o kyselinu hyaluronovou, která na sebe váže velké množství vody, a tím se podílí na udržování optimální hydratace pokožky. Obsahuje také vitamin C, který je nezbytný při tvorbě kolagenu. Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro optimální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Antioxidační působení zajišťuje také zinek, selen a riboflavin (vitamin B2). 

K dostání je také mix kolagenových drinků ve třech příchutích v jednom balení přičemž jednotlivé dávky už jsou rozdělené do samostatných sáčků, abyste si svůj každodenní elixír mládí mohli vychutnat ať jste, kde jste. 

Alternativně můžete sáhnout po VENIRA kolagenu ve formě srdíček s dokonalou malinovou chutí, kterou si zamilujete na první ochutnání. 

Kolagenová srdíčka doporučujeme každému, kdo:

- chce soustavně pracovat na zlepšení celkového stavu svých vlasů, nehtů a pokožky

- hledá účinné řešení pro své lámavé nehty, slabé a vypadávající vlasy a drobné nedokonalosti pleti

- upřednostňuje kolagen v hydrolyzované podobě, tedy lehce rozpustné ve vodě a rychle vstřebatelné do organismu

- chce užívat kolagen dlouhodobě a bez nutnosti přerušení

- je na dietě, a proto vyžaduje složení bez cukru

 

Vlasová kosmetika s kolagenem

Účinek výše zmíněných doplňků stravy můžete podpořit používáním vlasové péče s kolagenem a obsahem dalších aktivních látek. 

Aktuálně v naší nabídce najdete přírodní šampon s kolagenem pro podporu růstu vlasů, který dále obsahuje aktivní látku HotFlux, podporující mikrocirkulaci krve ve vlasových folikulech, a Emolid CC, která posiluje vlasy od kořínků ke konečkům a vyhlazuje jejich povrch. 

Emolid CC je rovněž součástí kondicionéru s kolagenem, který vlasům zajišťuje okamžitou výživu a intenzivní regeneraci. Dále je velmi účinný proti známkám poškození jako je lámání, třepení či krepatění. 

Klíčovou složkou obou výše zmíněných produktů vlasové péče je rozpustný nativní rybí kolagen, který se získává hlavně z rybích kůží a šupin. Obsahuje především kolagen typu I. Různými studiemi bylo zjištěno, že právě rybí kolagen má nejvyšší biologickou dostupnost.

 

Kolagen neprospívá jen vlasům, ale také nehtům, pokožce a kloubům

Kolagen:

- přispívá k udržení dobrého stavu vazů a kloubů

- podílí se na obnově dermis

- podporuje imunitní systém

- snižuje vysoký cholesterol

- předchází onemocnění srdce

- podporuje zdravé zažívání

- přispívá k udržení mladistvého vzhledu pleti

- posiluje lámající se nehty

- podporuje regeneraci organismu po fyzické zátěži

- přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem

 

Chcete se dozvědět více informací o jednotlivých účincích kolagenu? V samostatných článcích u nás na blogu jsme pro vás popsali vliv užívání kolagenu na pleť a benefity kolagenu na klouby

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu