12 důvodů, proč používat opunciový olej

Hýčkejte se tím nejlepším, co přináší příroda – opunciovým olejem, který si získal oblibu po celém světě a patří k nejúčinnějším látkám proti předčasnému stárnutí pleti. Jak ale brzy zjistíte, umí toho mnohem více. Dnešní článek bude o jedinečné síle oleje ze semen opuncie a jeho pozitivním vlivu na pleť a vlasy.

 

Kde se vzal opunciový olej

Opunciový olej se získává lisováním z malých semínek plodů kaktusové rostliny Opuntia Ficus Indica, česky Opuncie. Ta sice pochází z Mexika, ale po objevení Ameriky se rozšířila i do dalších částí světa jako například Austrálie, Afriky, Asie a Evropy.

Sběr i samotná výroba oleje je velmi zdlouhavá, protože jednotlivé plody se musí sbírat ručně a na litr oleje jich je potřeba téměř jedna tuna. Není tedy divu, že je opunciový olej považovaný za nejvzácnější a nejdražší rostlinný olej světa.

 

Co obsahuje opunciový olej

Blahodárnou složkou opunciového oleje jsou minerální látky a antioxidační vitaminy A a E, které pomáhají chránit pokožku před volnými radikály. Dále pak fytosteroly a polyfenoly, které mají antioxidační a antibakteriální účinky. Významnou složkou jsou také betalainy, což jsou silné antioxidanty s protizánětlivými vlastnostmi.

Opunciový olej v sobě ukrývá také esenciální mastné kyseliny, bez kterých se naše tělo neobejde, ale zároveň si je neumí vytvořit samo. Za zmínku stojí kyselina linolová nezbytná pro správnou bariérovou funkci kůže a kyselina olejová, která podporuje hydrataci a změkčení horní vrstvy pokožky.

Na prospěšných účincích opunciového oleje se podílí také velké množství obsažených aminokyselin, tedy látek podporujících produkci kolagenu, elastinu a keratinu.

 

Na co je dobrý opunciový olej

Opunciový olej můžete využít při péči o svou pleť a vlasy. Jaké jsou jeho konkrétní účinky?

 

Opunciový olej: 6 blahodárných účinků na pleť

1. Zabraňuje předčasnému stárnutí pleti. Svými antioxidačními vlastnostmi dokáže omezit činnost volných radikálů způsobujících oxidační stres, který je příčinou předčasné tvorby vrásek, zašedlého tónu pleti, rozšíření pupínků a dalších nedokonalostí.

2. Zmírňuje příznaky akné. Opunciový olej přispívá ke snížení zánětlivých reakcí pleti a posílení kožní bariéry, čímž napomáhá ke zmírnění příznaků akné. Zároveň podporuje stažení rozšířených pórů a svými regeneračními účinky zase napomáhá ke zrychlení procesu hojení akné a minimalizaci vzniku jizviček po akné.

3. Zmírňuje tmavé kruhy pod očima. Vitaminy, minerální látky a aminokyseliny obsažené v opunciovém oleji přispívají ke sjednocení tónu pleti, a tak při pravidelném používání dochází k postupného rozjasnění tmavých kruhů pod očima.

4. Zklidňuje svědící a podrážděnou kůži. Opunciový olej neobsahuje žádné dráždivé složky, které by mohly potenciálně iritovat pokožku. Naopak v jeho složení najdete antioxidanty a esenciální mastné kyseliny podporující snížení citlivosti a podráždění pokožky. Ze stejného důvodu je opunciový olej vhodný k péči o pleť s ekzémy, dermatitidou a psoriázou. 

5. Chrání pokožku před vysoušením. Kyselina linolová a olejová hydratují a podporují udržení vlhkosti v pleti, čímž ji chrání před dehydratací. Pokožka je díky tomu pevná, pružná a svěží. 

6. Zpomaluje přirozený proces stárnutí pokožky. Kombinace všech výše zmíněných účinků dělá z opunciového oleje univerzálního pomocníka v péči o zralou pleť. Ne náhodou se nazývá přírodním botoxem, protože v pleti podporuje tvorbu kolagenu, a tím ji navrací přirozenou pevnost a elasticitu. Dále se stará o sjednocení tónu pleti a zjemnění nevzhledných skvrn, kterých s věkem přirozeně přibývá.

 

Opunciový olej: 6 blahodárných účinků na vlasy

7. Podporuje hydrataci a výživu vlasové pokožky. Opunciový olej pokožku hlavy hydratuje, zjemňuje, zklidňuje a zásobuje důležitými živinami. To vše se následně projevuje na samotných vlasech, které jsou posílené a působí zdravým dojmem. 

8. Vlasům navrací lesk a hebkost. Svými regeneračními účinky navrací matným a na dotek hrubým vlasům ztracenou jemnost a lesk. 

9. Předchází tvorbě lupů. Opunciový olej je díky svým hydratačním vlastnostem účinný při odstraňování suchých lupů. 

10. Zamezuje nadměrnému vypadávání vlasů. Složky s antioxidačním účinkem mají kromě pleti pozitivní vliv také na vlasy, u kterých zabraňují jejich nadměrnému vypadávání. Opunciový olej dále zlepšuje prokrvení vlasové pokožky, čímž stimuluje růst nových vlasů.

11. Reguluje tvorbu kožního mazu. Obsažená kyselina linolová dokáže regulovat produkci kožního mazu, čímž snižuje maštění vlasů a zabraňuje vzniku mastných lupů.

12. Předchází lámání vlasů a třepení konečků. Při aplikaci před mytím vlasů usnadňuje jejich rozčesávání, a tím zabraňuje jejich lámání a třepení konečků. 

 

Proč do své rutiny zařadit právě náš opunciový olej?

Poznejte na vlastní kůži účinky VENIRA BIO opunciového oleje, který je: 

- vyrobený v Česku

- 100% přírodní

- lisovaný za studena

- dermatologicky testovaný

- vhodný pro každý typ pleti a každý typ vlasů

- obohacený o slunečnicový olej, rozmarýn lékařský a vitamin E, které zesilují jeho účinky

- vhodný ke každodennímu a dlouhodobému použití

 

Jak používat opunciový olej na pleť?

Před tím, než se pustíte do aplikace opunciového oleje, vždy si důkladně odličte a vyčistěte obličej. K tomu můžete využít například odličovací a čisticí gel, který zvládá oba kroky zároveň.

Oleje díky své jedinečné konzistenci uzamykají vlhkost uvnitř pleti, a proto je vždy nanášejte na obličej ošetřený hydratačním sérem nebo navlhčený pleťovou vodou. Naopak k navlhčení nikdy nepoužívejte teplou kohoutkovou vodu. Ta totiž obsahuje látky, které by mohly pleť v kombinaci s oleji zbytečně podráždit.

Pleťový olej vmasírujte do pokožky pomocí bříšek prstů ve směru od středu obličeje do stran. Vystačíte si s opravdu malým množstvím produktu – zhruba dvěma až třemi kapkami. Účinky pleťového oleje můžete podpořit gua sha masážním kamenem.

Než budete pokračovat s dalšími kroky rutiny, počkejte alespoň 10 minut, než se aplikovaný olej vstřebá do pleti

 

Jak použít opunciový olej na vlasy?

Opunciový olej aplikujte na suché vlasy coby masku před umytím. Pár kapek si nejprve rozetřete v dlaních a poté je naneste na konečky a do délek vlasů. Olej můžete pomocí kapátka aplikovat také přímo na vlasovou pokožku. Vlasy si následně sepněte skřipcem a účinné látky z oleje nechte alespoň 30 minut působit. Poté si vlasy umyjte běžným způsobem.

Olej můžete bez problémů aplikovat i během dne. V takovém případě se ale vyhněte vlasové pokožce a použijte opravdu jen pár kapek, abyste je olejem zbytečně nezatížili a vaše vlasy nepůsobily mastně. Množství volte podle hustoty a délky svých vlasů a olej nanášejte přímo na konečky

Opunciový olej je suchý, a tak se rychle vstřebává. Než přidáte další kapky, vždy počkejte pár desítek vteřin, abyste měli jistotu, že ho nakonec nepoužijete zbytečně moc.

Přečtěte si naše tipy, jak často a správně si mýt vlasy.

 

100% BIO oleje lisované za studena od české značky VENIRA

Vysoká účinnost, rychlá vstřebatelnost a široké využití je společné pro všechny kosmetické oleje z naší nabídky. 

Všechny oleje pro vás vyrábíme lisováním za studena, čímž zachováváme účinnost obsažených biologicky aktivních látek (například vitaminů či minerálních látek), které jsou prospěšné pro vaše zdraví a krásu. Zároveň se jedná o nejšetrnější možný postup pro získání oleje ze semen. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu