Trápí vás nadměrné padání vlasů na jaře a v létě? Zatočte s ním!

Sotva skončí náročná zima, přichází jaro - doba, kdy je potřeba doplnit vitamíny a minerály. S jejich nedostatkem je totiž spojeno i nepříliš oblíbené vypadávání vlasů právě na jaře. A co teprve v létě, kdy mají na vlasy a pokožku hlavy vliv další faktory? Zabraňte nadměrné ztrátě vlasů. K tomu vám pomůžou také naše kapsle pro vlasy, nehty a pleť, které napomáhají k růstu vlasů a snižují riziko jejich vypadávání

 

Co škodí vlasům?

Vlasům škodí nejen nedostatek živin, ale také nezdravý životní styl, špatná péče, stres a v neposlední řadě aktuální období, které může mít vliv na jejich kvalitu. Příčin vypadávání vlasů na jaře v a létě je hned několik. 

Nové klimatické podmínky, vyšší teploty, ochlazování organismu a nadměrné slunění, které může poškodit pokožku hlavy. Zatočte v tomto období s nekvalitními a padajícími vlasy - zde jsou tipy, které vám mohou pomoci.

 

Padání vlasů je přirozené

Nějaký ten vlas jednou za čas prostě vypadne - vlasy mají totiž omezenou životnost. Koloběh života vlasů můžete poznat právě tak, že sem tam najdete pár vlasů v kartáči. Je potřeba si všímat, zda jde o běžné a přirozené vypadávání vlasů nebo se stupňuje a úbytek je větší.

Pokud si všimnete zvýšeného padání vlasů, nastal čas s ním zatočit! Patrné to může být právě na začátku léta - proto o vaše vlasy pečujte s láskou a užívejte i další doplňky stravy, které podpoří jejich růst a oživení.

 

Jídelníček dělá divy

I malá změna ve stravovacích návycích dokáže divy. Omezte průmyslově zpracované potraviny, přidejte zdravé tuky a dostatek bílkovin. Dostatečné množství ovoce, zeleniny, ryb a bílého masa na vašem jídelníčku může pomoci se snížením vypadávání vlasů.

Zkuste vynechat cukry, bílou mouku a mléčné výrobky, obzvláště, pokud vás aktuálně kromě padání vlasů trápí také mdlá nebo problematická pokožka. Strava je základ, začněte tedy u jídla. Jezte více lokálních potravin - a obzvláště v létě jídelníček zlehčete. 

 

Vyhněte se stresu

Stres, nekvalitní spánek a nedostatek tekutin jsou třemi aspekty, které ovlivňují stav a kvalitu vlasů. Proto si v tomto období naordinujte pitný režim, dostatek pohybu, denní relax nebo meditaci a zdravý spánek. Jestliže vás trápí záškodník jménem stres, může jí o další spouštěč potíží s vlasy. Přidejte nedostatek tekutin a spánku - a problém je na světě. 

Dělejte tedy co nejvíce pro sebe. Udělejte si čas na to, co máte ráda. Pokud chcete vyzkoušet nějaký doplněk stravy, pak je zde pro vás VENIRA stop stress s úžasnou příchutí višně. S tímto doplňkem stravy eliminujete míru únavy a vyčerpání na minimum.

Tip: Stres se dokonale rozpoustí v přírodě. Hýčkejte se - vyrazte na chvíli do lesa. Forest bathing nebo pobyt v lese je populární nejen v Japonsku. Pravidelná dávka přírody - a stres nebude mít šanci. Vyčistíte si hlavu a dokonale se uklidníte - a navíc uděláte dobře také své hřívě. Takové kempování nebo cestování přírodou má své kouzlo a benefity pro zdraví. Objevíte je?

 

Pozor na přehnanou péči o vlasy

Nevhodná péče o vlasy, další kámen úrazu. Nic se nemá přehánět - a to ani časté mytí vlasů, přemíra stylingu a úprav nebo barvení a odbarvování. Přitom je to právě přirozenost, která vlasům v létě svědčí. 

Jestliže vás trápí nadměrné vypadávání vlasů, zkuste kromě dvou předchozích bodů také vlasový detox. Omezte styling, tepelné úpravy vlasů a barvení. V koupelně pak oceníte VENIRA šampon proti vypadávání vlasů, stimulující pokožku hlavy. Vlasy oživte zkrácením a nechte je měsíc odpočinout.

Tip: Po umytí vlasů použijte vlasovou vodu nebo olej a dopřejte si krátkou masáž hlavy. Nejenže patří mezi další příjemné bojovníky proti stresu, navíc pomáhá redukovat vypadávání vlasů, prokrvit pokožku hlavy a uzdravit vlasové kořínky

 

Dopřejte si beauty kúru

Aby se vlasy co nejrychleji dostaly do vitálního stavu, dopřejte si beauty kúru - péče zevnitř je totiž stejně důležitá jako ta zvenku. Komplexní péče kapslí VENIRA se díky přírodnímu složení postará nejen o vlasy, ale vyživí také nehty a vykouzlí krásnou pleť.

Přináší vše, co tělo v letních měsících potřebuje, aby došlo k omezení vypadávání vlasů. Za zlepšení stavu vlasů, pleti a nehtů mohou aminokyseliny, pivovarské kvasnice a vitamíny, ale také kolagen či hyaluronát. Zahrňte VENIRU do každodenní rutiny, ať už potřebujete vzpruhu po náročném období nebo jen chcete být krásnější.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu