Super greens – detoxikace organismu, podpora imunity a další důvody, proč dát zeleným potravinám zelenou

Zelené superpotraviny bychom mohli díky jejich blahodárným účinkům na lidské zdraví označit za cenné dary přírody – a právě proto byste je měli konzumovat pravidelně a dlouhodobě. Jaké potraviny se řadí do skupiny super greens, jaké benefity přináší pro tělo jejich konzumace a pochutnáte si na nich vůbec? Nejen to se dozvíte v dnešním článku.

 

Jsou super greens opravdu tak super?

Ano, jsou. Zelené potraviny obsahují v několikanásobně účinnější formě všechny tělu prospěšné látky jako vitaminy, minerály, stopové prvky, esenciální mastné kyseliny, aminokyseliny a enzymy

K jejich klíčovým vlastnostem patří komplexnost a přirozenost pro lidský organismus. Jsou zásadotvorné a enzymaticky aktivní. Dále vykazují vysokou antioxidační aktivitu a jsou bohaté na chlorofyl, který stimuluje srdce, cévní systém, střeva, dělohu a plíce.

Jejich výhodou je i to, že na sebe působí synergicky, tedy vzájemně posilují svůj účinek, a tak se dají užívat současně. Dokonce se jedná o doporučený postup.

 

Potraviny, které patří do skupiny super greens

K nejvýznamnějším zeleným potravinám patří spirulina, chlorella a mladý ječmen. Jaké jsou jejich účinky na lidský organismus? 

 

Spirulina 

- sladkovodní silice, která patří mezi antioxidanty

- napomáhá k normální hladině cukru v krvi

- podporuje přirozenou obranyschopnost imunitního systému

- přispívá k celkové vitalitě

- pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost a eliminovat chuť k jídlu

 

Chlorella

- jednobuněčná sladkovodní řasa plná vitaminů, kterou řadíme mezi antioxidanty

- podporuje normální funkci střevního traktu

- napomáhá k pročištění organismu

- je bohatým zdrojem vlákniny, která na sebe dokáže vázat těžké kovy i další toxické látky a napomáhá je odstranit ven z těla, čímž eliminuje jejich vstřebání do krve

- přispívá k mikrobiální rovnováze

 

Zelený ječmen

- antioxidant bohatý na nejrůznější vitaminy a minerály z přírodních zdrojů

- díky obsahu vitaminu C a B6 přispívá k eliminaci únavy a vyčerpání, čímž dokonale pomáhá k povzbuzení organismu

- podporuje normální funkci jater a žlučníku

- napomáhá snižovat překyselení organismu

Jarní detoxikace pomocí zelených potravin: Má smysl?

Jak už jsme zmiňovali v článku o jarní péči o pleť, jaro je časem probouzení, kdy měníme zajeté pořádky nejen v pečujicí rutině, ale celkově v našem životním stylu. Pomyslným startem cesty za zdravějším já může být detoxikace, která zbaví organismus nahromaděných toxinů, což s sebou nese celou řadu benefitů.

Pokud se máme bavit konkrétně o konzumaci zelených potravin, největšího přínosu se dočkáte, pokud je budete užívat pravidelně a dlouhodobě. Nicméně pořád je lepší užívat zelené potraviny v rámci jarní detoxikační kúry, než jejich existenci zcela ignorovat.

 

S detoxikací organismu vám pomůže chlorella i spirulina

Když mluvíme o detoxikaci organismu, mluvíme vlastně o tom, co nejvíce ocení vaše játra a střeva

Jak chlorella, tak i spirulina obsahují aminokyseliny přispívající k eliminaci těžkých kovů, které představují jednu z největších hrozeb nejen pro játra, ale pro celý organismus. K detoxikaci střev je vhodná zmiňovaná chlorella obsahující velké množství vlákniny, která napomáhá čistit tlusté střevo a nánosy toxických usazenin z jeho stěn. Obě tyto zelené potraviny jsou součástí doplňku stravy VENIRA super greens, který obsahuje celkem 16 aktivních látek.

Tip: Alternativou je doplněk stravy VENIRA detox, který jsme vyvinuli tak, aby pomáhal tělo zbavovat toxických látek. Obsahuje i zmiňovanou chlorellu a spiruliny.

 

Detoxikace organismu jde ruku v ruce s jeho posílením – zvlášť v případě, že se spolehnete na zelené potraviny

Věděli jste, že následkem zaneseného tlustého střeva může dojít k oslabení vaší imunity? Samozřejmě se nejedná o jediný důvod. K dalším příčinám oslabeného imunitního systému patří chronický stres, užívání antibiotik, kouření, nadbytečná konzumace alkoholu a naopak nedostatečný pohyb a nízký příjem vitaminů a minerálů. 

Zelené potraviny jsou bohaté na antioxidanty (především vitaminy A,C,E) přispívající k eliminaci výskytu volných radikálů. Právě ty totiž stojí za oslabenou imunitou a zhoršeným průběhem všech nemocí, které se u vás v důsledku toho rozvinou.

Nicméně pouhé užívání doplňků stravy nestačí. Důležitá je celková úprava dosavadního životního stylu. Konkrétní tipy, jak posílit imunitu si přečtěte v samostatném článku.

 

Vitaminová bomba plná (nejen) zelených superpotravin

Zelené superpotraviny jsou dokonalým prototypem svěžesti a zdraví, a tak jsme vzali ty nejvyhlášenější z nich, a umíchali nepřekonatelně zdravou vitaminovou směs pro udržení vaší celkové vitality.

VENIRA super greens je hodnotný potravinový doplněk, jehož součástí jsou nejen všechny výše popsané zelené superpotraviny, ale také adaptogeny z rostlinných zdrojů a probiotika

 

Proč jsou součástí doplňku stravy probiotika?

Probiotika jsou živé mikroorganismy ovlivňující lidský organismus. K jejich nejčastěji skloňovaným účinkům na lidský organismus patří podpora imunitního systému, úprava pH střeva a podpora integrity střevní sliznice. 

Vyskytují se v potravinách (např. kysané zelí, jogurt, kefír, nakládané okurky apod.), ale můžete je přijímat i ve formě doplňků stravy. Ve druhém ze zmíněných případů je výhodou přesná znalost přítomných probiotických mikroorganismů a jejich počtu.

Konkrétně v doplňku VENIRA super greens najdete bifidobacterium & lactobacillus. Jako probiotické kultury jsme je přidali zejména na podporu trávení.

 

Jaké problémy VENIRA super greens řeší?

Zelené superpotraviny, rostlinné adaptogeny a probiotika tvoří mimořádně silnou kombinaci, která:

- povzbuzuje unavený organismus

eliminuje únavu, vyčerpání a volné radikály

dodává potřebnou dávku energie

podporuje obranyschopnost

přispívá ke správnému fungování organismu

pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost

 

Na naší vitaminové směsi si rozhodně pochutnáte

Pokud patříte k pravidelným konzumentům rozpustných směsí s obsahem super zelených superpotravin, tak určitě víte, že chuť není zrovna jejich předností. A právě to jsme se rozhodli změnit!

Naším cílem bylo vyvinout doplněk stravy bohatý na superpotraviny, který bude mít nejen perfektně vybalancované složení, ale i chuť. Příchuť jsme ladili k dokonalosti opravdu dlouho, ale trpělivost nakonec přinesla své ovoce. Vy si tak můžete každý den pochutnat na VENIRA super greens s lahodnou jablečnou příchutí

 

Proč se vyplatí sáhnout po doplňku stravy, který obsahuje směs zelených superpotravin?

Důvod je prostý – je to pohodlné, a tedy z dlouhodobého hlediska udržitelné. Abyste se mohli těšit z účinků jednotlivých zelených superpotravin, musíte je užívat pravidelně a dlouhodobě.

Díky vitaminové směsi VENIRA super greens už si nemusíte lámat hlavu nad tím, jestli v průběhu dne zvládnete zkonzumovat všeobecně doporučené množství zelených superpotravin, protože tuhle otázku už jsme vyřešili za vás v rámci vývoje, a tak se stačí řídit doporučeným dávkováním. Náš doplněk stravy proto představuje skvělé řešení pro všechny s hektickým životním stylem.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu