Péče o pleť na jaře

Jaro je časem probouzení. Dny se postupně prodlužují a prohřívají. Ze zimního spánku se probírá i příroda, která se krásně probarvuje. Všechny tyto změny spojené s příchodem nového ročního období jsou signálem k tomu, abyste provedli drobné úpravy ve své pečující rutině, stravovacích návycích a dalších aspektech svého života. Jak by tyto změny mohly a měly vypadat se dozvíte v dnešním článku. 

Proč je nutná úprava kosmetické rutiny?

Pleť prochází v zimě zatěžkávacím obdobím. Neprospívají jí mrazy, nízké teploty ani časté přechody z tepla do zimy. Příchod jara proto vítáme s otevřenou náručí, ale velmi často se zašedlou pletí bez života, která má ještě navíc narušenou obranyschopnost. Právě v ten moment přichází na pomoc vhodně zvolené produkty péče o pleťpřírodní doplňky stravy.

POZOR! Bez ohledu na roční dobu platí zlatá pravidla péče o pleť (odlíčení, čištění, tonizace, hydratace a UV ochrana). Když píšeme tyto řádky, předpokládáme, že všechna zmíněná pravidla dodržujete. Níže se tedy nezaměřujeme na rutinu jako takovou, ale na základě změn, kterými pleť prošla v průběhu zimy, vám doporučujeme, jak ji oživit a rozjasnit. 

 

Základy jarní péče o pleť

Vypořádejte se s následky zimy raz dva a hned zkraje jara se pusťte do důkladné hydratace a regenerace pleti, čímž jí navrátíte potřebnou vláhu a vitalitu.

Nejlepší, co můžete udělat, je nadopovat svou pleť vitaminy, minerálními látkami a antioxidanty skrze vysoce kvalitní pleťovou kosmetiku s přírodním složením a doplňky stravy. 

Tip: Zjistěte, jak zatočit s nadměrným padáním vlasů v průběhu jara a léta.

 

5 kroků ke krásné pleti

1. Očista dočista

Začněte tím, že z povrchu pleti odstraníte odumřelé kožní buňky, maz, pot a další látky, které tvoří nežádoucí film a brání tak prostoupení účinných látek z dalších pečujících produktů. Sáhněte po peelingu, který dokáže všechny tyto potřeby naplnit.

VENIRA pleťový peeling zanechává pleť dokonale čistou, zářivou a hebkou na dotek. Obsahuje jemné peelingové částečky, které jsou 100% přírodního původu. Navíc je obohacen o mandlový a slunečnicový olej, které se při styku s vodou mění na mléko, díky čemuž peeling pleť nevysušuje a po jeho aplikaci nepřichází ani nežádoucí pocit pnutí. 

Jednou až třikrát týdně používejte také peeling na rty, který je zbaví šupinek a bude předcházet jejich popraskání. Denně na ně aplikujte balzám na rty.

 

2. Hloubková výživa

Pokud chcete napravit svou pleť, musíte se postarat o to, aby se účinné látky dostaly do hlubších vrstev kůže. V tomto ohledu se můžete jednoznačně spolehnout na pleťová séra obsahující především menší molekuly účinných látek, které snadno pronikají hluboko do pokožky

V naší nabídce najdete hned několik druhů sér, která se liší svými schopnosti. Například VENIRA sérum s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C pleť dokonale rozjasňuje a hydratuje. Navíc je vhodné pro každý typ pleti, a tak máte jistotu, že při jeho použití nešlápnete vedle. Dalším produktem, který si zaslouží vaši pozornost, je VENIRA intenzivní kolagenové sérum pro zralou pleť. Vyčnívá pro svůj mimořádný liftingový účinek, schopnost stimulovat tvorbu kožních buněk a přispívat k vyhlazení jemných linek a hlubokých vrásek.

 

 

3. Voda nad zlato

Hydratace a podpora udržení přirozené vlhkosti je pro pleť naprosto klíčová. Absolutním základem je hydratační denní krém s ochranným účinkem a hydratační noční krém podporující regeneraci pleti

Naše hydratační řada je vhodná pro regeneraci a hydrataci suché a dehydrované pleti. Zároveň jsme se postarali o to, abyste si z jejích produktů zvládli bez problémů poskládat svou ranní a večerní pečující rutinu. V této řadě najdete také hydratační sérum poskytující pleti intenzivní hydrataci a ochranu před ztrátou vlhkosti.

Tip: Při výběru konkrétního produktu si vždy ověřte, jestli je vhodný přímo pro váš typ pleti a případně jestli vám může pomoci s problematikou, kterou momentálně řešíte.

 

4. Profesionální zásah

Postarejte se o hladký přechod do nového ročního období tím, že svou pleť svěříte do rukou kosmetického salonu. Díky profesionálnímu ošetření se vaše pleť snáze vypořádá s následky zimy a zároveň připraví dokonalé podmínky pro vstřebání všech účinných látek z jednotlivých kosmetických produktů.

 

5. Doplňky stravy

Podpořte ještě více účinky kosmetických produktů tím, že začnete užívat přírodní doplňky stravy. Právě ty představují spolehlivý způsob, jak tělu dodat nezbytné vitaminy, minerály, stopové prvky a další zdraví prospěšné látky.

Svou pozornost zaměřte především na potravinové doplňky s obsahem vitaminů A, B, C, E a minerálů jako je měď a zinek. Společně mají dokonalý účinek nejen na pleť, ale také na vlasy a nehty. 

Vysoké množství tělu prospěšných vitaminů a minerálů najdete v doplňku VENIRA multivitamin, který obsahuje neuvěřitelných 31 přírodních látek

 

Vzpruhu potřebuje i váš organismus

V zimě nám výrazně chybí sluníčko, což se projevuje celkovým vyčerpáním organismu. Sluneční paprsky stimulují tvorbu vitaminu D, jehož dostatečný příjem má vliv na pohybový aparát, kvalitu pleti a pokožky vůbec, ale také na psychiku. 

Jednu z nejlépe vstřebatelných forem vitaminu D, tedy vitamin D3najdete v našem doplňku stravy VENIRA vitamin D. Nejenže přispívá k udržení optimální funkce imunitního systému a podílí se na procesu dělení buněk, také napomáhá ke zdraví kostí, svalů a zubů.

Ke zvýšení obranyschopnosti svého organismu přispějete i tím, že se budete pravidelně hýbat a zároveň si dopřejete dostatek odpočinku a spánku

Tip: V samostatném článku zjistíte další důvody, proč je nezbytné vitamin D užívat.

 

Příchod jara vybízí k celkové očistě organismu 

Tu můžete zahájit pitím čaje jehož sílu pramenící z přírody ucítíte v každém doušku. VENIRA ovocný sypaný čaj pro každé roční období s příjemně sladkou a zároveň osvěžující příchutí napomáhá k pročištění organismu.

Nicméně alfou a omegou zůstává i nadále čistá neperlivá voda. Právě ta stojí na počátku správné hydratace a vylučování škodlivin. Denně proto vypijte dostatečné množství tekutin. 

Z hlediska životosprávy je ovšem důležité i to, co jíte. Díky pestrému a vyváženému jídelníčku, tedy dostatečnému příjmu bílkovin, zdravých tuků, sacharidů, vlákniny, vitaminů a minerálů, se budete ve svém těle cítit fantasticky. Veškerá snaha se vám navíc vrátí v podobě zářivé a zdravé pokožky.

Věříme, že vás dnešní tipy motivují k tomu do toho pořádně šlápnout a změnit své návyky na všech frontách, protože jedině tak bude o vaši pleť v průběhu celého jara dokonale postaráno.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu