Jak posílit imunitu?

V období od podzimu do jara jsme z důvodu chladného počasí přirozeně náchylnější k nejrůznějším virózám, chřipkám, infekcím či zánětům – tedy za předpokladu, že máme oslabený imunitní systém. Jak se oslabená imunita projevuje, co ji ohrožuje, a jak se účinně ubránit možnému nachlazení? Pokračujte ve čtení a vše se dozvíte. 

 

Imunita: Důležitý obranný štít pro naše tělo

Podzim, se kterým se pojí kolísání teplot, je ideálním obdobím pro rozvoj různých druhů bakterií a virů. To může být kritické zvláště pro náchylnější jedince, kteří se pohybují v místech s vyšší koncentrací lidí – například u školáků je to dětský kolektiv. 

V kombinaci s tím, že nám za chladného počasí chybí teplé sluneční paprsky, může být naše imunita zvláště ohrožená. Velký vliv na to má i nedostatek déčka, tedy vitaminu, který podporuje naši přirozenou obranyschopnost, ale ve velkém ho získáváme právě působením slunečního záření na naši pokožku.

Zajímá vás, kolik minut musíte trávit na sluníčku, abyste svému tělu zajistili potřebnou denní dávku déčka? To, a mnohem více, zjistíte v našem článku o vitaminu D a hlavních důvodech, proč ho užívat.

Projevy oslabené imunity

Imunita je schopnost organismu bránit se vnějším vlivům jako bakteriím a virům. Její oslabení se pak projevuje zvýšenou únavou, ospalostí, nachlazením, rýmou, bolestmi v krku, afty, opary, vyrážkami, ekzémy, ale také nechutenstvím

Potřebujete svou imunitu rychle nakopnout? Vyzkoušejte lahodný VENIRA imunity drink, který jsme pro vás vyvinuli ve spolupráci s infuencerkou @mamadomisha! Obsahuje hned 13 účinných látek, které společně přispívají ke správnému fungování imunitního systému a pomáhají řešit problematiku již oslabené imunity.

 

Jak se také projevuje oslabená imunita?

Velkou roli na imunitu má střevní mikroflóra, protože až 80 % imunitního systému je tvořeno v našich střevech. K častých projevům oslabené imunity proto patří trávicí problémy. S těmi mohou spolehlivě pomoci přírodní kapsle VENIRA probiotika.

Chcete se dozvědět více informací o střevech, které svou střevní bariérou zabraňují prosakování toxinů do krevního řečiště a také absorbují vitaminy a minerály? Přečtěte si náš článek: Probiotika – zdravá střeva jsou základ všeho.

 

5 tipů, jak na silnější imunitu

1. Zdravá strava

Jíte pravidelně? Dodáváte tělu dostatek živin (kvalitních sacharidů, bílkovin a tuků)? Ne? Nejvyšší čas to změnit. Nevhodná životospráva vám totiž může nabourávat přirozenou obranyschopnost

Snažte se jíst bez stresu a zbytečně se nepřejídejte. Ke každému jídlu přidejte porci zeleniny nebo ovoce. Tato skupina potravin je jednak bohatá na vitaminy a většina z nich navíc funguje v těle jako antioxidant, který je schopný chránit imunitní systém. 

Kromě ovoce doplňte do svého jídelníčku také ryby, oříšky, luštěniny, libové maso a kvalitní sacharidy. Uvidíte, že vaše tělo bude plné energie a bude lépe odolávat nejrůznějším bacilům a virům.

 

2. Pravidelný pohyb

Pohyb je správnou cestou k silné imunitě. Pokud nepatříte k nadšencům do sportu, nic se neděje. Nemusíte hned makat hodiny ve fitku nebo běhat desítky kilometrů. Stačí, když začnete chodit více pěšky, zacvičíte si třeba jógu nebo se každý den během 10ti minut lehce protáhněte. Uvidíte, že se díky tomu budete cítit svěže. Na domácí cvičení, ale i to v posilovně, se vám bude hodit VENIRA sada odporových gum.

 

3. Příjem vitaminů a minerálů

Vitaminy můžete získávat z ovoce, ale také z doplňků stravy, které obsahují vyšší množství jednotlivých účinných látek.

Doporučujeme vám užívat hlavně VENIRA vitamin C, který je silným antioxidantem. Dále VENIRA B-komplex, který podporuje správné fungování organismu a nervové soustavy. Zapomínat byste neměli ani na VENIRA magnesium, které je velice potřebné pro svaly a mozek, a navíc napomáhá snižovat stres a únavu.

 

4. Spánek

Spánek je jedním z nejlepších způsobů regenerace. Čím více bude vašemu tělu chybět spánek, tím více bude vaše imunita v ohrožení. Pokuste se naspat alespoň sedm, nejlépe však osm hodin denně. Ve spánku tělo odpočívá a nabírá síly. 

 

5. Omezte cukry, alkohol a kouření

Alkohol může oslabovat váš imunitní systém stejně jako kouření, které navíc oslabuje dýchací cesty a je zde větší riziko nachlazení. Rafinovaný cukr zase snižuje schopnost bílých krvinek, které bojují proti bakteriím. 

 

Co na podporu imunity? Vsaďte na lipozomální vitamin C

Vitamin C je součástí mnohých doplňků stravy, které možná obsahují jeho vysokou dávku, ale jeho vstřebatelnost je bohužel velice nízká. U nejlevnějších forem se vstřebatelnost pohybuje v rozmezí 4–20 %, přičemž zbytek je z našeho těla vyloučen močí.

Naopak u lipozomální formy vitaminu C, která funguje na principu postupného uvolňování z lipozomu, se vstřebatelnost pohybuje okolo 90 %. Céčko je v tomto případě obalené ochrannou vrstvou, a tak je dobře chráněné před trávicím traktem. Navíc putuje přímo do krve. 

VENIRA lipozomální vitamin C, který vám nabízíme v našich kapslích, obsahuje nejlepší a nejkvalitnější formu céčka, které svému tělu můžete dopřát. 

 

Co na posílení imunity u dětí

Jsou vaše děti často nemocné, nadměrně unavené, trápí je vyrážky a mají střevní problémy? Na vině může být oslabená imunita, a proto se vyplatí zařadit do jejich jídelníčku VENIRA imuno sirup, který podporuje celkovou vitalitu a odolnost organismu v období s vyšším výskytem nemocí – od podzimu do jara. 

Nejenže se jedná o účinnou prevenci proti nejrůznějším virózám, chřipkám, infekcím či zánětům, ale imuno sirup dokáže efektivně posilovat již oslabenou imunitu, kterou způsobuje zejména

nedostatek pohybu

špatná strava

málo spánku

stres

užívání některých léků

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu