Snížená chuť na sex – 10 tipů na zvýšení ženského libida

Ač jsou možná mnozí přesvědčení o opaku, chuť na sex není samozřejmostí. Existuje celá řada důvodů, proč dochází k poklesu ženského libida a v konečném důsledku i situacím, kdy se ženy sexu zcela vyhýbají. Dnes vám proto přinášíme 10 tipů, jak svou sexuální touhu zvýšit, a tím zlepšit svůj sexuální a partnerský život.

 

11 zabijáků libida

Řekněme si nejdřív v rychlosti, co patří k nejčastějším důvodům poklesu libida: 

1. chronický stres

2. hormonální nerovnováha

3. psychická nepohoda

4. neblahý zdravotní stav

5. striktní diety a vyčerpání 

6. nadváha a obezita

7. kouření a častá konzumace alkoholu

8. nedostatek nebo nadbytek fyzické aktivity

9. vedlejší účinky některých léků (např. antidepresiv a sedativ)

10. vyšší věk

11. nevhodné chování našeho protějšku

 

Jak mít větší chuť na sex?

Pro některé ženy může nízká chuť na sex představovat výzvu v jejich osobním i intimním životě. Existuje však několik tipů, které mohou pomoci povzbudit libido a sexuální touhu posílit.

 

10 osvědčených tipů na zvýšení ženské sexuální touhy

 

1. Zdravý životní styl

Jezte zdravě, pijte dostatek čisté vody, dopřejte si kvalitní spánek, zvykněte si na pravidelný pohyb a snažte se omezit alkohol společně s kouřením. Zdravý životní styl je zkrátka alfou a omegou správného fungování organismu.

 

2. Zvládání stresu

S čistou hlavou se spíše naladíte na noc plnou vášní, a proto zapracujte na eliminaci krátkodobého stresu, který může vyústit v ten dlouhodobý, tedy chronický. 

To, že jste ve stresu, zaručeně poznáte, protože tělo vám to dá vědět různými způsoby. Právě o zvládání stresu a jeho fyzických příznaků jsme se rozepsali v samostatném článku na blogu. 

Je stres tím, co vás sužuje a omezuje vaši sexuální touhu? Vyzkoušejte náš relax komplex proti stresu – přírodní doplněk stravy napomáhající ke zklidnění, relaxaci a odolnosti vůči stresu.

 

3. Spánková hygiena

Dostatečně dlouhý a kvalitní spánek vám dodá energii na celý den (a také noc plnou vášní). Dodržujte proto principy spánkové hygieny zahrnující vytvoření večerní rutiny a klidného prostředí pro usínání a samotný spánek. Je až neuvěřitelné, co s námi udělá kvalitní spánek.

 

4. Zdravá hmotnost

Je pochopitelné, že obezita zabíjí libido – jednak kvůli nízké fyzické energii jako i špatnému pocitu ze sebe saba. Stejné je to ovšem i v opačném případě, kdy se trápíte drastickými dietami, a tudíž nemáte energie nazbyt.  

Řešením je zdravý životní styl, díky kterému se dostanete zpět na svou zdravou váhu, se kterou se navrátí i sexuální smýšlení. 

Na cestě za zdravou hmotností vám pomůže doplněk stravy VENIRA hunger blocker, se kterým se konečně vymaníte z kolotoče přejídání a VENIRA spalovač tuků, který v kombinaci s fyzickou zátěží urychluje hubnutí.

 

5. Přírodní doplňky stravy

A co tomu trošku pomoci? Zasloužil by si váš sexuální život trochu okořenit? Pomůže vám nejen náprava životního stylu, ale také přírodní síla. Maca peruánská, kotvičník zemní, damiána, ženšen pravý, zinek, arginin a citrulin. Tyhle všechny účinné látky najdete v každé kapsli VENIRA sex boosteru, který:

- pomáhá zachovat kvalitní sexuální život

- přispívá ke zvýšení vytrvalosti a libida

- podporuje tvorbu estrogenu

- podílí se na udržení normální plodnosti a reprodukce

- pomáhá regulovat hormonální aktivitu

- má pozitivní vliv na prokrvení těla

Sex booster je přírodní doplněk stravy s afrodiziakálními účinky speciálně vyvinutý pro potřeby dospělých žen, které chtějí pocítit skutečnou sexuální touhu a udržet si ji.

 

6. Hormonální rovnováha

Ženské libido je z velké části ovlivněno hormonální rovnováhou. Určité změny můžete zaznamenat jak v průběhu celého menstruačního cyklu, tak v období menopauzy (v tomto případě se může vaše libido jak zvýšit, tak i snížit). 

S vyrovnáním hladiny hormonů vám pomůže pravidelná konzumace doplňku stravy VENIRA hormonální rovnováha, který zároveň přispívá k udržení normálního menstruačního cyklu.

 

7. Hormonální antikoncepce

Začaly jste užívat hormonální antikoncepci, abyste si mohly užívat sex bez zábran a teď se nemůžete přestat divit, že jste úplně přišly o chuť na sex? Právě oslabené libido a celkové tlumení prožívání rozkoše je častým vedlejším účinkem hormonální antikoncepce. Pokud HA užíváte dlouhodobě, pro vaše tělo je to podobné, jako kdybyste si procházely těhotenstvím, a tak vám dává signály, že sex nepotřebujete. 

V takovém případě doporučujeme vysazení nevyhovující HA, nebo užívání nehormonální antikoncepce. Pokud si nejste jisté tím, jaké řešení je pro vás nejvhodnější, doporučujeme konzultaci s gynekologem.

 

8. Komunikace

Komunikace je klíč k vyřešení mnohých problémů, takže pokud cítíte, že za ztrátou sexuální touhy stojí z velké části odcizení s partnerem, neváhejte s ním o tom mluvit. 

Je běžné, že ve fázi zamilovanosti je libido vysoké, ale přímo úměrně délce vztahu klesá (samozřejmě to tak nemusí být vždy). Naplánujte si proto čas mimo postel a hledejte nové společné zájmy, které vám pomohou opět probudit sexuální touhu.

 

9. Kreativita

Smutnou pravdou je, že stereotyp oslabuje libido, a proto se snažte být vynalézavé. Opepřete svůj sexuální život o nové praktiky, které opět nakopnou erotické jiskření. 

 

10. Sexuální poradenství

V případě, že žádný z výše zmíněných tipů nepomůže, neváhejte navštívit sexuologa – a to zejména v případě náhlého poklesu libida bez zjevné příčiny, dlouhodobých potíží způsobených sexuálními dysfunkcemi, nízkou sebedůvěrou nebo traumaty.

 

Bonusový tip

Čas od času je dobré vyzkoušet i něco netradičního, co by mohlo samotnou chvilku s partnerem ještě více okořenit. Přesně kvůli toho jsme vytvořili love gely se kterými to jde...tak všechno nějak lépe :D Hlavní benefit těchto gelů je nám asi jasný. Za zmínku ale rovněž stojí i skvělé přírodní složení s 32 účinnými látkami, ať jsou naše těla v naprosté extázi po všech stránkách.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu