S MSM získáte hřívu, kterou vám budou všichni závidět

Už se vám někdy stalo, že jste na ulici potkali člověka s tak nádhernými vlasy, že jste mu až záviděli? A zatoužili jste mít také tak atraktivní a svěží vzhled? Stává se vám, že jsou ty vaše kadeře často k zlosti? Bývají mastné, zplihlé a nedrží tvar? Pokud jste si na některou z otázek odpověděli kladně, tak nezoufejte. Každý problém má své řešení. Pomoc je snadná a už nikdy se takto cítit nemusíte, ba dokonce se tak někteří budou cítit kvůli vám!

 

Co je to MSM?

S výše uvedenými problémy vám může pomoci MSM, neboli metylsulfonylmetan, což je přirozeně se vyskytující forma síry. Díky svým blahodárným účinkům na vlasy, nehty a pokožku, bývá tato čistě bílá sloučenina často označována jako krásný minerál. I ve velkých dávkách je zcela netoxická

Běžně se nachází ve všech živých organismech, v oceánech či v dešťové vodě, ale i v potravě, kde však bývá tepelným zpracováním zpravidla zlikvidována. Nejčastější je ale její používání ve formě kapslí, tablet či prášků.

Pokud jde o růst vlasů a jejich zdraví, MSM zde hraje klíčovou roli. Jeho molekuly síry jsou nezbytné pro tvorbu kolagenu a keratinu, tedy dva základní proteiny obsažené ve vlasech. Kolagen se podílí na posílení vlasové struktury a zároveň zvyšuje její pružnost, zatímco keratin je zodpovědný za sílu a lesk vlasů.

 

 

MSM jako prostředek pro zlepšení kvality vlasů

Krásně lesklé a zdravé vlasy jsou přitažlivé a zdobí každou ženu i muže. O tom žádná. Navíc jsou umístěny na takovém místě, že bývá až téměř nemožné je přehlédnout. Péče o ně je tedy nezbytná, ovšem díky ní můžete svůj vzhled pozvednout o sto procent a to přece stojí za to.

Pokud se tedy rozhodnete pro užívání MSM, můžete očekávat, že se vaše vlasy nejen zpevní a zesílí, ale navíc se zlepší jejich celková struktura a odolnost vůči negativním vlivům se mnohonásobně zvýší. Zároveň působí jako silný a stabilní antioxidant. 

Dle odborníků metylsulfonylmetan nejen podporuje růst vlasů, ale dokáže jej i mírně zrychlit. Viditelné výsledky jsou tedy znatelné již po několika týdnech užívání. Za ideální je doporučována kombinace MSM s vitaminem C, který podporuje jeho aktivitu v organismu a zvyšuje jeho účinnost. Využít můžete například VENIRA lipozomální vitamin C v podobě kapslí, který je vysoce vstřebatelný a nabízí vašemu tělu spoustu benefitů.

Dalším přínosem MSM je jeho pozitivní vliv na vlasovou pokožku. Čistá a zdravá vlasová pokožka je totiž velmi důležitá pro podporu růstu zdravých vlasů a prevenci problémů, jako jsou lupy či svědění hlavy. MSM také napomáhá vyrovnávat přirozené pH vlasové pokožky, čímž ji udržuje zdravou.

Tip: Tuto látku nezbytnou pro udržení správného fungování bílkovin a zdraví vlasů či nehtů naleznete i v našich VENIRA kapslích pro vlasy, nehty a pleť!

 

 

MSM a vypadávání vlasů

Pro mnoho mužů i žen patří padání vlasů mezi zdroj frustrace, který může narůst až do takových rozměrů, jako je ztráta sebevědomí. Proč nám vlasy padají, jaké jsou příčiny této fáze obnovy vlasů a jak tomu zabránit? I to se můžete dozvědět v jednom z našich dalších článků. 

Dobrou zprávou ale je, že MSM může být účinným prostředkem pro omezení nebo dokonce i úplné zastavení vypadávání vlasů. Jedním z mechanismů, kterým MSM působí proti padání vlasů je jeho schopnost podporovat tvorbu nových vlasových folikulů včetně růstu nových vlásků.

Pro to, aby vám rostly zdravé vlasy, které nemají tendenci nadměrně vypadávat, je důležitá i správná mikrocirkulace krve ve vlasové pokožce. I s tím se můžete u MSM setkat, jelikož právě do vlasové pokožky dodává potřebné živiny vedoucí k rychlejšímu růstu vlasů.

Vypadávající vlasy se postupně stanou jemné, tenké a logicky se sníží i jejich samotný počet na hlavě. Poté nastává situace, kdy i ty nejlepší šampony pro objem a hustotu již rozhodně nestačí. Dalším přínosem MSM proto pro osoby trápící vypadáváním vlasů je schopnost zahušťovat již existující vlasy

 

MSM: pomocník nejen na vlasy, ale i klouby či imunitu

Stejně jako ostatní přirozeně se vyskytující složky v těle, jako je kolagen či keratin má i metylsulfonylmetan i další účinky, které přesahují pouhou péči o vaše vlasy

 

S čím dalším tedy MSM pomáhá?

Klouby a kosti - díky svým protizánětlivým schopnostem a možností snižovat bolest či zánět v kloubech je MSM oblíbené i u mnoha mužů či žen starších generací. Jako doplněk stravy jej tak můžete užívat i s problémy týkajícími se artritidy či jen tak pro posílení kostí a zlepšení flexibility.

Kůže - podílí se na udržení optimální pružnosti kůže, podporuje tvorbu kolagenu, což je klíčový protein pro zdravou a mladistvou pleť. MSM je určen i k detoxikaci těla, kdy z něj odstraňuje všechny škodlivé látky.

Imunitní systém - MSM je určen i na posílení imunitního systému, jelikož podporuje tvorbu antioxidantů v těle bojujících proti volným radikálům.

Trávení - udržuje zdravou střevní mikroflóru a udržuje všechny trávící procesy v normě. Odstraňuje odpadní látky a toxiny z těla pryč, což přispívá k celkovému zdraví a vitalitě.

Nehty - kromě péče o vlasy má MSM také pozitivní vliv na zdraví nehtů. Posiluje nehtová lůžka, snižuje jejich křehkost a lámavost. 

 

Jaké jsou zdroje MSM?

Metylsulfonylmetan se vyskytuje hned v několika potravinách. Pokud jej ale nepřijímáte dostatek, je vhodné MSM dodat do vašeho těla v podobě nejrůznějších doplňků stravy. 

MSM je obsažen v:

- cibuličesneku, které jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů MSM

zelí, včetně zelí bílého a červeného 

brokolici bohaté nejen jako zdroj MSM ale je v ní obsaženo i velké množství dalších vitamínů a minerálů

jablkách, jahodách pomerančích, které můžete konzumovat samotné či přidávat do různých smoothies či ovocných salátů

ananase bohatém také na enzym bromelain podporující trávení

 

Tyto potraviny jsou skvělým přírodním zdrojem MSM a mohou být začleněny hned od několika různých pokrmů. Dodejte do svého těla potřebné množství této síry a dopřejte si tak výživný pokrm s vašimi nejoblíbenějšími pochutinami.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu