Kolagen dodá vlasům kvalitu a zdravý vzhled

Mít lesklé a zdravé vlasy kypící vitalitou, pevné dlouhé nehty a bohaté husté řasy je ideální představou a mnohdy i snem jakékoliv ženy. Matka příroda však nepřistupuje ke každému stejně a co bylo jednomu dopřáno, druhému je odepřeno. Bohužel tak někteří musí bojovat se zplihlými a lámavými vlasy, s tenkými a neustále se třepícími nehty či řídkými řasami. Máme pro vás ale dobrou zprávu, tyto nepříjemnosti se dají vyřešit s přírodním kolagenem

Co je to kolagen?

Kolagen představuje nerozpustnou bílkovinu tvořící přibližně 30 % veškerého proteinu v lidském těle. Jedná se o základní stavební prvek tkání, jako je kůže, kosti, šlachy a také vlasy. Hraje klíčovou roli v podpoře pevnosti, pružnosti a zdraví tkání včetně vlasů. 

Oproti jiným bílkovinám je kolagen rozlišován především v tom, že jsou jeho molekuly složeny z dlouhých řetězců skládajících se převážně z aminokyselin. Právě aminokyselina jsou zodpovědné za pevnost a stabilitu kolagenních vláken.

V lidském těle se vyskytuje hned několik druhů kolagenu, přičemž tím nejrozšířenějším je kolagen I. typu. Pokrývá velkou většinu kolagenu v těle a podílí se na tvorbě struktury pokožky, kostí, šlach a vlasů. Mezi další významné druhy kolagenu patří například kolagen II. typu, který se vyskytuje v chrupavkách či také kolagen typu III. jehož důležitost spočívá v pružnosti kůže.

Tip: Proč kromě chybějícího kolagenu může být u zplihlých a matných vlasů na vině nedostatek proteinu? To se dozvíte v našem článku.

 

Přírodní zdroje kolagenu pro zdravé vlasy

Mimo použití kosmetických přípravků nebo doplňků stravy s kolagenem je důležité doplňovat do těla tuto aminokyselinu i pomocí jídla

Zdrojem kolagenu tak jsou:

Maso a ryby - především ryby jako je losos, tuňák nebo treska jsou velmi bohatým zdrojem kolagenu. Dále jej najdeme i v mase hovězím, skopovém nebo vepřovém. 

Ořechy a semena - některé druhy ořechů, jako jsou ořechy para, mandle, lněná a sezamová semínka či lískové ořechy obsahují složky podporující tvorbu kolagenu v těle. Mimoto jsou bohaté na zinek a vitamin C. 

Ovoce a zelenina - stejně jako ořechy a semena jsou citrusové plody, jako jsou pomeranče, citrony a grapefruity bohaté na vitamin C, který je důležitý pro tvorbu kolagenu. Jako další chutné ovoce můžete do svého jídelníčku zařadit bobuloviny, tedy jahody či borůvky a ze zeleniny papriku, brokolici či špenát.

Kolagen na vlasy

V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že vlasům nestačí dodávat živiny pouze zvenku, pomocí kvalitních kosmetických přípravků, ale je důležité je vyživovat také zevnitř. Jedině tímto způsobem je možné dosáhnout maximální efektivity a účinku přesně tam, kde to potřebujeme. A přesně tento problém nám může pomoci vyřešit kolagen.

Ten je dnes značně využívaný v kosmetice jako součást kondicionérů, jako je VENIRA kondicionér s kolagenem v úžasné vůni manga a liči, vlasových kúr a různých krémů, ale také ve formě doplňků stravy. Jeho nejcharakterističtější vlastností je pevnost, dále pak schopnost regenerovat a vyživovat. Unikátní funkcí této nerozpustné bílkoviny je také to, že se dokáže dokonale vázat na pokožku a proniká do hloubky vlasů, kde zadržuje vodu, čímž je zvláčňuje, zpevňuje a zároveň chrání.

Kromě toho kolagen posiluje vlasové kořínky a pomáhá zabránit jejich lámání. Při nedostatku kolagenu se vlasy stávají oslabenými a náchylnými. Dodání kolagenu do vašeho těla jim tak pomůže získat ztracenou pevnost a odolnost.

Navíc s VENIRA kolagenovým drinkem pro vlasy, nehty a pleť se 4000 mg 100 % bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu dosáhnete rychlých a viditelných výsledků! Dodejte vašim vlasům ale i pokožce a nehtům všechny potřebné vitamíny a minerály, které potřebují.

 

Je použití kolagenu na vlasy vhodné pro každého?

Použití kolagenu na vlasy je vhodné pro širokou škálu lidí, zejména ale pro ty, kteří se potýkají s různými problémy s vlasy nebo chtějí jen zlepšit jejich kvalitu a vzhled. Použití kolagenu tak může být obzvláště vhodné pro osoby s padajícími, řídnoucími nebo poškozenými vlasy a starší jedince.

 

1. Osoby s poškozenými vlasy

Suché, křehké, lámavé či poškozené vlasy v důsledku nadměrného používání kulem, žehliček na vlasy či častého barvení kolagen hezky zacelí, obnoví a posílí. Kolagen navíc vlasovému vláknu dodá pevnost a hydrataci.

 

2. Starší jedinci

S věkem dochází k přirozenému poklesu produkce kolagenu v těle. Tento pokles může mít negativní vliv na zdraví a kvalitu vlasů. U těchto osob kolagen vyrovnává pokles a podporuje zdravý růst pevných vlasů.

 

3. Osoby s oslabenými a křehkými vlasy

I ti, kteří mají přirozeně jemné a křehké vlasy mohou ze zázračných schopností kolagenu těžit samozřejmě taky. Kolagen zvyšuje objem vlasů a posiluje vlasové vlákno, což vede k plnějšímu vzhledu vlasů již na první pohled.

 

4. Těhotné a kojící ženy

V těhotenství a při kojení ženské tělo prochází značnými fyziologickými změnami a zvyšuje se potřeba dodávat do těla všechny potřebné živiny. VENIRA PREMIUM kolagenový drink pro těhotné a kojící maminky je vhodný nejen z důvodu zlepšení kvality vlasů a nehtů. Podporuje také růst a vývoj plodu, pečuje o kůži a zdraví kloubů.

 

Kolagen na pleť a klouby

Kolagen je klíčovou složkou všech tkání a proto není divu že kromě vlasů poskytuje své účinky zejména i pro pleť či klouby. Je tak zodpovědný za pevnost a pružnost pokožky, dodává ji mladistvý vzhled, pomáhá minimalizovat vrásky a jemné linky a zlepšuje i celkový tón pleti. K hydrataci pokožky kolagen přispívá tím, že přitahuje a zadržuje vlhkost. To je zvláště důležité pro udržení zdravé, jemné a hladké kůže. 

Kolagen je důležitý i pro zajištění pohyblivost tkání a tlumení nárazů v kloubech. Obnovuje kloubní tkáň, což podporuje jejich zdraví a snižuje tak riziko jakéhokoliv poškození. Kolagen má schopnost zlepšovat pohyblivost kloubů a zvýšit tím jejich flexibilitu. Tím zlepšuje celkovou pohyblivost pro udržení aktivního životního stylu.

 

Zpět do obchodu