Jste těhotná? A víte, co svému tělu dopřát?

Ať už očekáváte příchod svého prvního potomka nebo jste již zkušená maminka v očekávání, je třeba dbát na přísun dostatečného množství vitamínů, které podpoří správný vývoj vašeho děťátka. Víte, jak si sestavit jídelníček tak, abyste získala co nejvíce důležitých vitamínů a živin? Pojďme se spolu na pár tipů vhodných pro těhotné podívat.

 

Co jíst v těhotenství?

Mléčné produkty

Dopřávejte si sýry, mléko a jogurty, které jsou cenným zdrojem např. vápníku, zinku, fosforu, jódu a draslíku a obsahují vitamíny A, B12 či B2. Vápník, který je v mléčných výrobcích obsažen, je významný pro vývoj kosterní soustavy vašeho miminka, jód je pro změnu zodpovědný za jeho mentální a růstový vývoj.

 

Potraviny s obsahem kyseliny listové

Kyselina listová, kterou lze nalézt pod označením vitamin B9 hraje důležitou roli pro správný vývoj plodu, těhotné ženy by ji tak měly přijímat ve zvýšených dávkách. Tento vitamin se v zažívacím ústrojí rozkládá na folát, který se podílí na schopnosti přenosu informace z DNA do DNA, tedy na dědičnosti. Kyselinu listovou najdete také ve špenátu, brokolici, červené řepě, ořeších nebo klíčcích.

 

Strava bohatá na železo

Kvůli menstruaci ženy každý měsíc přichází o železo, potřebují jej tedy obecně v potravě přijímat více, než muži. Nutnost doplnit železo se u ženy ještě zvýší ve chvíli, kdy je těhotná. 

Tento prvek nacházející se převážně v hemoglobinu je odpovědný za transport kyslíku z plic do tělesných tkání, zajišťuje důkladné prokrvení rostoucí dělohy těhotné ženy a je potřebný pro vývoj vnitřních orgánů plodu. Železo najdete v červeném mase, játrech, luštěninách či rybách. 

 

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro vývoj mozku a očí miminka, prodlužují dobu těhotenství a také snižují riziko vzniku poporodních depresí. Tyto mastné kyseliny jsou obsaženy v rybách, rybím tuku, ořeších a vejcích. 

 

Hořčík

Během těhotenství je důležité neopomenout také hořčík. Tento prvek zamezuje vzniku křečí, které se během gravidity mohou objevit, udržuje kosti a zuby zdravé, podporuje imunitní systém, slouží jako prevence proti předčasným děložním stahům i předčasnému porodu, podporuje funkci placenty a snižuje nebezpečí nízké porodní váhy miminka. Magnesium obsahují potraviny jako jsou ořechy, banány, luštěniny, špenát či tuňák.

 

 

Vitamíny pro těhotné

Vyváženou stravou lze potřebné minerály a vitamíny jednoduše doplnit, v těhotenství je však nutné příjem živin zvýšit, a proto jsme pro vás vyvinuly jedinečné VENIRA vitamíny pro těhotné ženy, 1-3 trimestr ve formě kostiček. Tento přírodní doplněk stravy obsahuje 15 pečlivě vybraných účinných látek, které zajišťují potřebné minerály a živiny.

 

Proč stojí za vyzkoušení?

- zajišťují potřebné minerály a živiny

- přispívají k udržení normálního stavu vlasů

- podílí se na snížení míry únavy a vyčerpání

- podporují správné fungování organismu a nervové soustavy

- přispívají k udržení normální funkce imunitního systému

- udržují přiměřenou hladinu glukózy v krvi

- přispívají k normální psychické činnosti a udržení normálního stavu kostí

- a mnohem více!

 

Vitamíny pro těhotné ženy obsahují ve svém složení kyselinu listovou, která, jak již bylo zmíněno, hraje důležitou roli při vývoji plodu. Tento vitamín je v našem doplňku stravy obsažen v množství 400 mikrogramů v jedné kostičce, což odpovídá 200 % referenční hodnoty příjmu. 

 

 

Další složkou tohoto produktu je komplex vitamínu skupiny B. Jedná se o vitamin B1, B2, B3, B5 a B12, které jsou důležité pro normální činnost nervové soustavy a srdce, přispívají k normálnímu energetickému metabolismu a pomáhají snižovat míru únavy a vyčerpání.

Zinek podporuje normální funkci imunitního systému, napomáhá stabilizovat hladinu glukózy v krvi a hojí rány. Důležitý je také pro tělesný a duševní vývoj dětí. Železo zajišťuje prokrvení dělohy a je důležité pro vývoj vnitřních orgánů plodu. Nezapomněli jsme ani na jód, který je součástí hormonů vylučovaných štítnou žlázou a který podporuje tělesný a duševní vývoj plodu i dětí.

Tento přírodní doplněk stravy navíc obsahuje ještě další vitamíny a minerály, které podpoří vaše zdraví během těhotenství.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu