Jak můžou vitamíny na vlasy ovlivnit krásu vlasů?

Přemýšleli jste už někdy nad tím, jak můžete ovlivnit krásu vašich vlasů? Vsadili bychom se s vámi, že určitě více než jednou! Lidské tělo se skládá z milionů buněk. Pracují ve dne i v noci, aby pokryly potřeby našeho organismu. Rostou, dělí se a zodpovídají za funkční i estetickou podobu každého z nás. Za ideálních podmínek fungují stoprocentně, v opačném případě selhávají a již se na ně nemůžeme plně spolehnout. Výsledkem je nedokonalá funkce některého z orgánů, tkání či žláz. Projevem nedostatečně stimulovaných buněk mohou být také scuhé, roztřepené a řídké vlasy.

 

Dejte buňkám palivo

Možná je vaše kštice výsledkem agresivního barvení, častého fénování nebo nevhodného životního stylu. Na vině však může být i genetika a hormony. Problémy s vlasovým porostem však velmi často souvisí zejména s jejich podvýživou, absencí potřebných živin, antioxidantů, minerálů a vitamínů.

Jakkoli je naše tělo obdivuhodné, některé látky si samo jednoduše vytvořit nedokáže. Vytoužené podoby vlasů lze z části zajistit vnější péčí. Vnitřní nerovnováhu ale bohužel nespraví sebe kvalitnější šampón, olej a dokonce ani jakákoliv jiná vlasová kosmetika. 

 

Proč většina preparátů nefunguje?

Trh je v dnešní době doslova přesycen přípravky garantujícími zázračné efekty na vaše kadeře. Vlastní zkušenost je ale nepřenosná a zkoušení těchto preparátů bývá vždy během na dlouhou trať. Dobře proto zvažte, který lék nebo doplněk stravy začnete užívat.

Přítomnost prospěšných látek v tobolce ještě nezaručí kýžený účinek, protože jejich koncentrace může být velmi nízká. Z hlediska složení vlasových přípravků proto ve většině případech rozhoduje počet i množství obsažených látek.

Řadu doporučených doplňků stravy snadno zúžíte vyčleněním těch, které slibují viditelné výsledky v řádu několika málo dní. Objektivní účinek kapslí je totiž zpravidla možné posoudit až po několika týdenní kúře

 

Tip: Docílit krásných a zdravých vlasů můžete i s jedním z důležitých minerálů pro naše tělo a především pro vlasy, a to sice s vápníkem. Jak působí vápník v těle a jaké jsou jeho zázračné schopnosti zjistíte v našem článku.

 

Funkční jídelníček pro vaše vlasy

Největší prací na obnově zničených a oslabených vlasů zůstanou vitamíny skupiny B. Vitamín B3, B5 a B6 jsou totiž hlavními protagonisty metabolických procesů probíhajících ve vlasových koříncích. 

Mimo tuto činnost také regulují kožní maz a podporují sílu a pevnost vlasu. Vitamín B7 ochraňuje vlasovou pokožku, zabraňuje vzniku rozštěpených konečků a dodává vaší hřívě lesk. S VENIRA B-komplexem získáte navíc všechny vitamíny skupiny B v jedné tobolce!

Vitamín C, jakožto antioxidant zpomaluje stárnutí buněk, podporuje prokrvení pokožky a zlepšuje metabolismus kořínků. Výrazně se podílí i na uvolňování železa, jehož absence je častým důvodem ztráty vlasů. Poruchy růstu mohou být způsobeny též nedostatečným množstvím vitamínu A a E.

Naprostým základem kvalitního preparátu by měly být aminokyseliny. Stavebním kamenem vlasového kreatininu je cystein. Tyrosin utváří typický pigment. Nepostradatelnou aminokyselinou je pak dále methionin s pozitivním vlivem na vlasové folikuly a detoxikaci těla. Obě tyto důležité aminokyseliny najdete v našem doplňku stravy VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť.

Ukotvení vlasů v kůži a tvorbu kolagenu pak umocňuje zinek. Bez mědi a selenu vlasy ztrácejí zdravý vzhled, pevnost a sílu. Vitamínů a minerálů, které stabilizují vlasovou pokožku a umožňují růst zdravých, pružných a lesklých vlasů je samozřejmě více. Jejich blahodárný vliv se projeví především dlouhodobým užíváním kvalitních přípravků obsahujících vyvážený poměr prospěšných živin.

 

Co dalšího ovlivňuje krásu našich vlasů?

Kromě vitamínů existuje řada dalších faktorů, které mohou ovlivnit krásu našich kadeří. Zde jsou některé z nich:

 

1. Strava

I správná strava hraje klíčovou roli při udržování zdravých vlasů. Zahrňte proto do svého každodenního jídelníčku potraviny bohaté na živiny, jako je listová zelenina, ořechy, semínka, ryby či ovoce, které nejenže zlepšují vzhled samotných vlasů ale také mohou podpořit jejich zdraví a přirozený růst.

 

2. Hydratace

Nedostatečná hydratace těla se může projevit na zdraví vlasů. Je proto důležité dostatečně pít čistou vodu a udržovat správnou hydrataci, aby vaše kadeře zůstaly vyživené a odolné vůči lámání. Hydratovat je můžete i spolu s VENIRA rozmarýnovou vodou!

 

3. Stres

Často se stresujete a ani sami nevíte, kde vám hlava stojí? Dlouhodobé a především také intenzivní stresové období není dobré ani pro vaše vlasy. Doporučujeme vám najít nejrůznější způsoby, jak se se stresem vyrovnáte, jako je cvičení, meditace nebo návštěva psychologa. Z doplňku stravy můžete vyzkoušet i VENIRA stop stress, který přispívá k udržení dobré nálady.

 

4. Ochrana před slunečním zářením

UV záření slunce může způsobovat poškození vlasů, včetně jejich nežádoucího zesvětlení, lámání nebo suchosti. Důležité je tedy používání klobouků, šátků nebo vlasových produktů s UV ochranou. Pro letní období je pro vás jako stvořený VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu