Hydrolyzovaný kolagen – klíč ke zdravé pleti, vlasům a nehtům

Kolagen je významnou bílkovinou tvořící téměř 30 % všech proteinů obsažených v našem těle. Nachází se v kostech, chrupavkách, vazech, kůži, šlachách, krevních cévách, vlasech, nehtech a zubech.

Smutnou pravdou je, že s narůstajícím věkem kolagenu v organismu přirozeně ubývá, a tak je nutné tělu pomoci. Ale pozor! Ještě předtím, než vezmete regály s doplňky stravy útokem, měli byste vědět, že ne každý z nich vám poskytne kolagen v té nejlepší možné formě. V dnešním článku zjistíte, proč je právě hydrolyzovaný kolagen pro vaše tělo tou nejlepší možnou volbou.

 

V přírodě bylo pojmenováno na 28 druhů kolagenu

Vzájemně se liší svou strukturou, ale všechny do jednoho mají společné označení. O každém typu mluvíme jako o nativním kolagenu, tedy kolagenu ve svém přirozeném stavu

Naše tělo nedokáže nativní kolagen z důvodu vysoké molekulové hmotnosti naplno absorbovat, a proto je mnohem efektivnější užívat doplňky stravy s obsahem hydrolyzovaného kolagenu (= kolagenních peptidů), jehož užívání je pro člověka zcela bezpečné. Čím se liší od nativního kolagenu?

 

Hydrolyzovaný kolagen je pro tělo snadno vstřebatelný

Hydrolyzovaný kolagen, získávaný enzymatickou hydrolýzou nativního kolagenu, se skládá z peptidů nízké molekulové hmotnosti. Ty jsou vysoce stravitelné, snadno se vstřebávají do organismu a dále distribuují po těle

Kolagenní peptidy slouží v organismu jako zdroj aminokyselin pro vytvoření nového kolagenu a zároveň přímo stimulují buňky pojivových tkání k produkci vlastního kolagenu. Díky tomu je užívání potravinového doplňku s obsahem hydrolyzovaného kolagenu prospěšné pro pohybový aparát.

 

Jak se užívání hydrolyzovaného kolagenu projeví na pokožce?

Po požití se hydrolyzovaný kolagen rozloží v tenkém střevě na malé kolagenní peptidy a aminokyseliny. V této formě se vstřebává do krevního oběhu odkud je distribuovaný do dermis, kde se podílí na její obnově. Zároveň se účastní stimulace nového kolagenu, elastinu a kyseliny hyaluronové. 

Kromě toho platí, že kolagen

- podporuje imunitní systém

- snižuje vysoký cholesterol

- předchází onemocnění srdce

- podporuje zdravé zažívání

- přispívá k udržení mladistvého vzhledu pleti

- posiluje lámající se nehty

- přispívá k regeneraci organismu po fyzické zátěži

- hydratuje a vyživuje vlasovou pokožku i vlasy

- přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem

 

Tip: Přečtěte si o výsledcích studií, které byly v souvislosti s benefity kolagenu na lidské zdraví provedeny.

 

Se zařazením kolagenových doplňků neotálejte

Jak bylo řečeno již v úvodu, lidské tělo si dokáže kolagen tvořit v dostatečném množství samo. To ovšem platí zhruba do 25. roku života, kdy začíná jeho tvorba zásadním způsobem klesat a společně s tím se snižuje i jeho kvalita – proto nás začínají bolet klouby, kůže ztrácí svou pevnost a vypadávají nám vlasy. 

Kvalitní hydrolyzovaný kolagen představuje efektivní způsob, jak tělu doplnit jeho přirozený kolagen, a tím si udržovat nejen zdravé klouby a kosti, ale také optimálně hydratovanou a pružnou pokožku, pevné vlasy a silné nehty.

 

Při výběru doplňku stravy si ověřte, že obsahuje vitamin C

Vitamin C, známý také jako kyselina askorbová, je ve vodě rozpustná organická sloučenina nezbytná při tvorbě kolagenu

Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro optimální funkci:

- krevních cév

kostí

chrupavek

dásní

kůže

a zubů

 

Vsaďte na doplňky stravy značky VENIRA

Naše kolagenové doplňky stravy obsahují bioaktivní hydrolyzovaný kolagen, vitamin C a další účinné látky přispívající k udržení optimálního stavu pleti, vlasů a nehtů.

K absolutním bestsellerům patří prémiový kolagenový drink s obsahem 8 000 mg 100% bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu v každé denní dávce. K dostání je také mix kolagenových drinků ve třech příchutích v jednom balení přičemž jednotlivé dávky už jsou rozdělené do samostatných sáčků, abyste si svůj každodenní elixír mládí mohli vychutnat ať jste, kde jste. 

Pozor! V naší nabídce najdete také instantní kolagenový nápoj pro těhotné a kojící maminky, jehož složení jsme přizpůsobili potřebám žen, které si procházejí tímto citlivým obdobím.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu