Co na tmavé kruhy pod očima?

Všichni je známe a všichni je nesnášíme. Tmavé kruhy pod očima zcela jistě potrápily už každého z nás a jsou prakticky tím prvním, čeho si ráno všimneme při pohledu do zrcadla. Často si jejich přítomnost spojujeme s probdělou nocí, ale ve skutečně existuje daleko více příčin jejich vzniku. V dnešním článku se dočtete o těch nejčastějších, ale hlavně zjistíte, jak se tmavých kruhů nadobro zbavit.

 

Co jsou kruhy pod očima?

Tmavé kruhy vznikají důsledkem rozšíření cév, které prosvítají přes tenkou a mimořádně citlivou kůži pod očima. V oblasti očního okolí je totiž jen minimální množství podkožního tuku, ale zato je zde hodně lymfatických žláz a krevních cév. Kruhy pod očima nám mohou připadat ještě tmavší v kombinaci s opuchlýma očima, které tvoří stíny, a tak je zbarvení ještě výraznější.

 

Nejčastější příčiny vzniku tmavých kruhů pod očima

Příčiny tmavých kruhů pod očima se liší člověk od člověka. Zatímco u některých mohou poukazovat na nezdravý životní styl, jiní mají k jejich vzniku predispozice.  

 

Co tedy patří k nejčastějším příčinám vzniku kruhů pod očima?

- nezdravá strava

- alkohol a kouření

- únava

- dědičnost

- stárnutí

- stres

- úzkost

- poškození sluncem

- dlouhé sezení před počítačem

- zanesený organismus

- dehydratace

- hormonální výkyvy

- alergie

- tmavší odstín pleti

- nejrůznější zdravotní potíže jako například anémie, poruchy mízního a cévního řečiště, chudokrevnost či problémy se štítnou žlázou

 

10 způsobů, jak se zbavit tmavých kruhů pod očima

1. Následujte principy spánkové hygieny. Každý má jiný biorytmus, a tak nejde zcela zobecnit, jak dlouho byste měli spát. Nicméně jistě sami poznáte, na kolikátou hodinu byste si měli nastavit večerku, abyste se probouzeli svěží a plní energie. Spánek je klíčový pro udržení správných fyzických a psychických funkcí těla, takže pokud s ním máte problém, přečtěte si naše tipy na lepší spánek

2. Dodržujte pitný režim. Nejlepší je neperlivá pramenitá voda, ale počítá se i neslazený čaj. Pokud máte s dodržováním pitného režimu problém, zkuste s sebou všude nosit láhev s vodou. S tímto bodem souvisí i doporučení na omezení přísunu kofeinu, který dehydratuje.

3. Jezte zdravě a vyváženě. Svou životosprávu máte plně ve svých rukou, a tak udělejte maximum pro to, aby byl váš jídelníček pestrý a dokonale vyvážený. To znamená, že byl měl zahrnovat dostatečný příjem bílkovin, zdravých tuků, sacharidů, vlákniny, vitaminů a minerálů. Zároveň omezte příjem soli. Uvidíte, že veškerá snaha se vám vrátí v podobě zářivé a zdravé pokožky.

4. Používejte kvalitní oční krém. Vzhledem k jemnosti kůže očního okolí je nutné používat kosmetiku určenou výhradně na tuto oblast. Anti-age oční krém je bohatý na složky s hydratačním, regeneračním, zklidňujícím a vyhlazujícím účinkem. Což je přesně to, co potřebujete, abyste zamezili vzniku otoků a tmavých kruhů, nebo je dokázali účinně eliminovat. Čas od času můžete na oční okolí aplikovat gelovou masku.

 

 

5. Vyzkoušejte salonní ošetření. Svěřte se do rukou kosmetického salonu, kde zhodnotí stav vaší pokožky a udělají vám ošetření pleti zaměřené přímo na tuto problematiku. S kruhy pod očima si umí skvěle poradit mezoterapie, plazmaterapie nebo chemický peeling. Alternativně můžete vyzkoušet výplň na bázi kyseliny hyaluronové.

6. Noste sluneční brýle. Za slunného počasí chraňte své oči a oční okolí před slunečními paprsky. Snížíte tak pravděpodobnost vzniku tmavých kruhů, které jsou příčinou nadměrného působení UV záření.

7. K pokožce očního okolí se chovejte maximálně šetrně. Pokožku nijak netřete a buďte maximálně opatrní při aplikaci a odličování make-upu. Na odličování používejte šetrné odličovací mléko, které je vhodné k péči o oční okolí. Předejdeme tím zbytečnému podráždění.

8. Provádějte pravidelnou masáž očního okolí. Masážní kámen gua sha vám při správném a pravidelném používání pomůže eliminovat otoky a kruhy pod očima. Účinek ještě více podpoříte tím, že kámen umístíte na pár minut před použitím do lednice. 

 

 

9. Doplňujte vitamin C v kombinace s rutinem. Jedná se o složky, které působí synergicky a přispívají ke zpevnění stěn cévek v oblasti pod očima. Toto duo najdete například v našem doplňku stravy VENIRA pro podporu funkce cév.

10. Dejte šanci babským radám. Pro uvolnění otoků jsou skvělé plátky brambor nebo okurek. Vychlazené čajové sáčky přiložené na oční okolí zase dokážou osvěžit pokožku a zmírnit tmavé kruhy. Pomoci vám může i detoxikace organismu.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu