Co na lámavé a slabé vlasy?

Máte poškozené vlasy, které se lámou, postrádají lesk a jsou hrubé na dotek? Víme, jak je zachránit a přivést zpět k životu. Inspirujte se našimi tipy na posílení slabých vlasů se sklony k lámání.

 

Důvody, proč máte poškozené vlasy

Potenciál vlasů je do značné míry ovlivněn genetikou, ale je potřeba si uvědomit, že kvalitu svých vlasů velmi často zhoršujeme my sami. Čím nejčastěji?

- nevhodně zvolenou a špatně používanou vlasovou péčí

nadměrným umýváním vlasů

používáním nevhodného hřebene a agresivním kartáčováním vlasů

přílišným stylingem

nešetrným barvením a odbarvováním

častým vysoušením bez použití tepelné ochrany

nošením gumiček s kovovými částicemi

nevyváženou stravou

nedostatečným příjmem vitaminů a minerálních látek

stresovou zátěží

 

Jak posílit slabé a lámavé vlasy?

1. Doplňte tekutiny

Vlasy, kterým chybí vlhkost, se snadno lámou, jsou roztřepené a postrádají lesk. Vaším úkolem číslo jedna bude tedy dostatečná hydratace. Druhou výzvou bude vlhkost ve vlasech udržet

Používejte vlasovou péči zaměřenou na hydrataci vlasů. Pohlídejte si, že žádné z produktů neobsahují sulfáty a parabeny, které by vaše vlasy zbytečně zatížily a na jejich povrchu vytvořily nepropustný film, přes který by hydratační složky nezvládly projít. Dále dodržujte pitný režim, jelikož s úbytkem vody v těle, ubývá přirozeně i vlhkost ve vlasech.

POZOR! Vlasy se rychleji vysušují také v důsledku působení slunečního záření, chlóru a slané vody. Své vlasy proto vždy ošetřete ochranným sprejem a vždy, když je to možné, noste pokrývku hlavy.

 

2. Zaměřte se na vlasovou péči

Základem je šampon a kondicionér. Ty by měly obsahovat prospěšné složky jako:

- vitaminy (A, B, C, E, H)

minerály (zinek, vápník, železo, křemík, měď, mangan)

- aminokyseliny (L-cystein, L-methionin)

- kolagen

- aktivní látky jako Emolid CC nebo HotFlux

 

Zmíněné aktivní látky najdete například v přírodním šamponu s kolagenem pro podporu růstu a zlepšení stávající kvality vlasů. Ten nejenže šetrně myje a čistí pokožku hlavy i jednotlivá vlasová vlákna, ale také stimuluje a prokrvuje vlasové folikuly, kterým dodává potřebné vitaminy a minerály

Ani ten nejlepší šampon na světě by neobstál bez kondicionéru. Vzhledem k tomu, že největším problémem oslabených vlasů je absence výživy, rozšiřte svou rutinu o kondicionér s kolagenem, který účinně bojuje proti známkám poškození (krepatění, lámání, třepení), uhlazuje povrch poškozených částí vlasů a poskytuje jim okamžitou výživu a regeneraci.

Dokonalé regenerační účinky má rovněž vlasová maska, která představuje extra péči. Konkrétně pro oslabené vlasy bychom vám doporučili vyživující masku na vlasy, která posiluje vlasy od kořínků ke konečkům, eliminuje známky poškození a napomáhá obnovovat vnitřní strukturu vlasů

V rámci bezoplachové péče používejte keratinovou vodu pro podporu celkové vitality vlasů.

 

 

3. S fénem zacházejte opatrně

Fén je dobrý sluha, ale zlý pán. Skvělou službu vašim vlasům udělá jen za předpokladu, že ho budete používat správně. 

Jelikož vlasové pokožce nesvědčí samovolné usychání, fén používejte po každém mytí vlasů. Aby byl celý proces bezpečný pro vaše vlasová vlákna, vždy: 

- před začátkem fénování aplikujte tepelnou ochranu

fén držte ve vzdálenosti minimálně 15 cm od hlavy

- používejte nízký tepelný stupeň

- fénem po celou dobu pohybujte, aby teplý vzduch nepůsobil dlouze na jedno místo

 

Používání žehličky a kulmy se snažte omezit. I v tomto případě platí nutnost aplikace termoochrany a úprava při nízkém tepelném stupni. Před použitím své vlasy vždy důkladně vyfénujte, nadměrné teplo totiž způsobuje, že se voda z vlasů odpaří příliš rychle.

TipMáte jemné vlasy? Poradíme vám, jak se o ně starat.

 

4. Navštivte svého kadeřníka

Mnoho lidí zaměňuje lámání vlasů za třepení konečků. Zásadní rozdíl je v tom, že pokud se vlas zlomí, může to být kdekoliv v jeho délce – v závažných případech dokonce již u kořínků. Postižená oblast by se proto měla co nejrychleji zkrátit, protože tím zamezíte šíření poškození a svým vlasům dopřejete dokonalý restart.

Pokud své vlasy navíc i barvíte, rozhodně stojí za zvážení přechod na přeliv, který je pro vlasová vlákna šetrnější.

Samostatnou kapitolu představuje pravidelné zastřihování konečků. Vlasy se v důsledku mechanického odírání ztenčují, a proto jsou náchylnější k lámání. O četnosti návštěv kadeřnictví se poraďte přímo se svým kadeřníkem, ale zpravidla to bude jednou za dva až tři měsíce. 

 

5. Upravte svůj jídelníček

Váš nový jídelníček by měl být vyvážený a pestrý. Rozhodně by v něm neměly chybět proteiny, vitaminy, minerály a aminokyseliny

Z důvodu nejrůznějších diet nařízených lékařem či osobních preferencí se může stát, že v rámci svého jídelníčku nebudete přijímat dostatečné množství účinných látek podporujících udržení optimálního stavu vlasů. V takovém případě je žádoucí dodávat je tělu prostřednictvím doplňků stravy

Vhodným příkladem jsou prémiové kapsle pro vlasy, nehty a pleť s obsahem 20 aktivních látek v každé denní dávce. Tento doplněk stravy doporučujeme každému, kdo chce soustavně pracovat na zlepšení kvality a vzhledu svých vlasů, nehtů a pokožky a zároveň každému, kdo hledá účinné řešení pro své lámavé nehty, slabé a vypadávající vlasy a drobné nedokonalosti pleti.

 

 

6. Snižte riziko mechanického poškození vlasů

Vlasy po umytí nikdy netřete ručníkem.

Nenoste příčesky a silně stažený culík nebo cop.

Používejte gumičky na vlasy bez kovových prvků. Skvělé jsou saténové gumičky.

Nepoužívejte hřebeny a kartáče s ostrými kovovými zuby.

Vlasy netupírujte.

Nechoďte spát s mokrými vlasy.

Spěte s rozpuštěnými vlasy nebo volně spleteným copem.

Používejte povlaky na polštář z měkkých tkanin, jako je hedvábí nebo satén.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu