Zdravé vlasy s vitamínem C

Často se stává, že vlivem špatné nebo nedostatečné péče ztrácí naše vlasy nejen lesk, ale také dostatečný objem. Navíc s blížícím se létem a čím dál tím ostřejšími slunečními paprsky, mohou také více vypadávat, chřadnout, být vysušené a zkrátka a jednoduše bez života. Dopřejme jim proto látky, včetně vitaminu C, které právě v tomto období potřebují!

 

Zdravá strava = zdravé vlasy?

Pokud jde o krásnou, zdravím překypující hřívu, všichni odborníci na celém světě se rozhodně shodnou na tom, že na prvním místě stojí především zdravá a dobře vyvážená strava. Ta by krom minerálů a živin, jako je železo, bílkoviny a zinek, měla obsahovat také všechny potřebné vitamíny.

Právě vitamíny hrají klíčovou roli při růstu vlasů a jejich pravidelný příjem je pro zachování a krásu zkrátka nezbytný. Navrch také pomáhají s problémy pokožky hlavy a jsou velmi účinnou a jednoduchou zdraví v případě bojování s nepříjemnými lupy. Naopak, nedostatek vitamínu může způsobit zpomalení růst, až pozvolné vypadávání, kdy vlasy postupným strádáním křehnou a jejich objem se ztenčuje. 

 

Co je to vitamin C?

Velmi důležitým antioxidantem, který výrazně napomáhá udržovat zdraví vlasů, je vitamin C neboli kyselina askorbová. Jedná se o základní živinu pro člověka nejen v oblasti péče o vlasy. Jeho neocenitelnou předností je především stimulovat růst nových pramenů, posilovat a zabraňovat poškození, třepení a vypadávání.

Stejně tak si dobře dokáže pomoci předejít předčasně šedivějícím, suchým či lámavým vlasům. Jeho velkou výhodou je, že je rozpustný ve vodě, což znamená, že si jej naše tělo neukládá a nemůže se v něm tedy jakýmkoliv nežádoucím způsobem usazovat.

Vitamín C je kromě účinků na naše vlasy nezbytný také pro správné fungování našeho těla. Působí jako důležitý koenzym při tvorbě kolagenu, který je nezbytným základním stavebním kamenem vlasů. Kromě toho kyselina askorbová pomáhá při vstřebávání železa, které je pro vlasy klíčové. Jeho antioxidační vlastnosti chrání vlasy před volnými radikály a poškozením způsobeným nevhodným životním prostředím.

 

 

Výhody vitaminu C pro vlasy

Už tak trochu tušíte, jaké budou výhody tohoto vitaminu s antioxidačními účinky pro vaše vlasy? Již se nebudete muset obávat toho, že vaše vlasy nerostou tak, jak byste si přáli. Vitamin C má ale i další zázračné schopnosti!

 

1. Podpora růstu vlasů

Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu nezbytného pro sílu a zdraví vlasových folikulů. Díky dostatečnému přísunu kyseliny askorbové se vaše kadeře po čase stávají silnějšími a můžete také zaznamenat, že rychleji rostou

Tip: Navíc doplněním VENIRA lipozomálního vitaminu C přináší řadu benefitů i pro váš celkový organismus. 

 

2. Posílení vlasových kořínků

Silné vlasové kořínky jsou základem pro zdravé a pevné vlasy. Vitamin C napomáhá spolu s kolagenem zpevňovat kořínky a zabraňuje jejich oslabování i vypadávání vlasů.

Proč je dobré užívat i další vitaminové doplňky na vaše kadeře a jak je vybrat, zjistíte v našem článku. 

 

3. Zvýšení elasticity vlasů

S kyselinou askorbovou dokážete i udržet optimální hladinu hydratace vlasů, která se podílí na zlepšení a zvýšení jejich pružnosti a elasticit. Vlasy bohaté na vitamin C se tak stávají méně náchylnými k lámání a třepení konečků. 

 

4. Ochrana před poškozením

Vitamin C je představován velmi silným antioxidantem chránícím vlasy před působením a poškozením způsobeným volnými radikály, jako je především nadměrné sluneční záření ale i další vnější faktory. Udržuje vlasy zdravé, vitální a snižuje riziko jejich poškození.

Před slunečními paprsky ale i chlorovanou vodou nebo slaným mořem můžete své kadeře ochránit i s VENIRA ochranným sprejem s úžasnou letní vůní manga a liči!

 

5. Zlepšení vzhledu vlasů

Pravidelné doplňování vitaminu C v podobě ovoce či zeleniny nebo nejrůznějších doplňků stravy může přispět k celkovému zlepšení vzhledu vlasů. Vaše kadeře budou působit nejen zdravějšími, ale především i lesklejšími, silnějšími a plnějšími.

 

Doplňky stravy s vitaminem C

S přírodním antioxidantem v podobě roztomilých VENIRA kostiček s perfektní borůvkovou či pomerančovou příchutí dokážete kromě posílení vlasů podpořit i celkovou obranyschopnost vašeho organismu. Kostičky s vitaminem C ve složení podpoří tvorbu kolagenu, zvýší vstřebávání železa a přispěje k normální psychické pohodě. 

VENIRA gumovými medvídky na vlasy, nehty a pleť s vitaminem C a dalšími 13 aktivními látkami dodají vlasům potřebné vitamíny, minerály a živiny tak, aby vaše kadeře zářily zdravím. Kromě toho medvídci s jahodovou příchutí přispějí i ke zlepšení kvality pokožky a nehtů.

S 8000 mg 100% bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu VENIRA PREMIUM s příchutí maliny uvidíte rychlé a viditelné omlazující účinky pokožky, posílíte vaší imunitu a ochráníte buňky před oxidativním stresem.

 

  

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu