Vypadávání vlasů u mužů: Jak s tím zatočit?

Zatímco u žen je nejčastější příčinou nadměrného vypadání vlasů hormonální nerovnováha, u mužů hraje častou roli dědičná predispozice. Pokud nacházíte na svém polštáři stále více vlasů, možná je to i váš případ. A možná také ne – zjistěte, jaké jsou další možné příčiny nadměrného vypadávání vlasů a inspirujte se našimi tipy na to, jak s ním zatočit.

 

Vypadávání vlasů: muži začínají plešatět nejčastěji mezi 20. až 30. rokem

Androgenní alopecie, o které píšeme detailně v článku vypadávání vlasů u mužů, je vůbec tou nejčastější příčinou nadměrného vypadávání vlasů. Jedná se vlastně o dědičnou plešatost, a tak se s předpokladem k tomuto problému již rodíte.

To, jestli se přímo vás bude androgenní alopecie týkat, závisí především na množství testosteronu, které vaše tělo vytváří. Vlivem hormonů totiž dochází ke zmenšování vlasového folikulu, zkracování růstové etapy a naopak prodlužování klidové fáze. Vlasy ztrácejí svou sílu, a tak lehce vypadnou. V konečném důsledku se folikul zmenší natolik, že v průběhu růstové etapy nevyroste žádný vlas. 

Nejkritičtější období pro muže přichází mezi 20. a 30. rokem. V této době je totiž hladina testosteronu zdaleka nejvyšší. Pokud v těchto letech zaznamenáte, že vám vypadává více vlasů než dříve a s ohledem na své předky předpokládáte, že by mohla být na vině dědičná plešatost, pak vám doporučujeme vyhledat co nejdříve specializovaného lékaře. Se správnou péčí by se mohlo vypadávání vlasů do pár měsíců zastavit, a proto je zcela esenciální tento problém včas podchytit. 

Zajímá vás, kolik vlasů má průměrný člověk, kolik vlasů denně vypadne a o kolik milimetrů vlasy vyrostou v růstové fázi? Odpovědi na tyto otázky a další zajímavosti se dočtete v článku o vypadávání vlasů u mužů.

Máte pocit, že androgenní alopecie není váš případ? Důvodem nadměrného vypadávání vlasů může být také nadměrný stres, prožité trauma, špatná životospráva, zánět v těle nebo nevhodná péče o vlasy a pokožku hlavy.

 

Nadměrný stres jako častá příčina vypadávání vlasů

Dlouhodobý stres zvyšuje v těle hladinu androgenů (mužských hormonů), které mají přímý vliv na nadměrné vypadávání. Kromě toho způsobuje i problémy s vlasovou pokožkou. Nejenže se na jejím povrchu tvoří lupy a zároveň se nedostatečně prokrvuje, a tedy neabsorbuje dostatek živin, ale silný stres také způsobuje její podráždění, což vyvolává nadměrnou tvorbu volných radikálů.

Nadměrný stres rovněž způsobuje problémy s trávením, což se může opět negativně promítnout nejen na vzhledu vlasů, ale také na stavu pleti. Přemíra stresu je pro organismus zkrátka dlouhodobě neudržitelná, proto vám doporučujeme naučit se relaxovat. Se zklidněním těla a mysli vám může pomoci přírodní doplněk stravy VENIRA stop stress.

 

Nevyvážená strava jako další z častých problémů

Pokud chcete mít silné a husté vlasy, bez vyvážené stravy, ve které budou bohatě zastoupeny sacharidy, bílkoviny, tuky, vitaminy a minerály, se jednoduše neobejdete. 

Z hlediska podpory růstu vlasů je důležitý vitamin A, B-komplex, vitamin C, vitamin D, vitamin E, železo a zinek. V případě omezení v jídelníčku doporučujeme tyto látky dodávat tělu pomocí doplňků stravy. 

 

Jak zabránit vypadávání vlasů u mužů

 

1. Pořiďte si šampon proti vypadávání vlasů pro muže

Vaše vlasová péče by měla být přizpůsobena nejen typu vašich vlasů, ale také problematice, jakou s vlasy a pokožkou hlavy řešíte. 

Pokud vás trápí nadměrné vypadávání vlasů, je vhodné používat VENIRA přírodní šampon pro podporu růstu vlasů. Ten obsahuje aktivní látku HotFlux a další účinné látky, které napomáhají k postupnému zpevnění a posílení vlasových vláken od kořínků ke konečkům.

Pokud se u vás vyskytují lupy, vyzkoušejte VENIRA šampon proti lupům, který si s nimi poradí raz dva. 

S vlasy zacházejte šetrně. Zamezte zbytečnému tření při vysoušení ručníkem – věřte, že křehký povrch vlasů dostává od hrubých vláken ručníku pořádně zabrat. Bohatě stačí, když z nich přebytečnou vodu vymačkáte. 

 

2. Pečujte o svou vlasovou pokožku

Masáží v průběhu mytí uvolníte veškeré nečistoty. Masáž před a po mytí zase podporuje prokrvení vlasové pokožky. Využít můžete vlasový olej či sérum. K dostání jsou speciální masážní kartáče, ale hravě si vystačíte i se svými prsty. Jen si dejte pozor na to, abyste využívali pouze bříška svých prstů a nikdy ne nehty, které by mohly povrch vlasové pokožky zbytečně podráždit. 

Vyzkoušejte například VENIRA hair booster obohacený o aktivní látky Cellactive, HotFlux a extrakt ze sedmi bylin. Toto vlasové sérum pro podporu růstu vlasů se aplikujte po umytí přímo ke kořínkům a již se neoplachuje. Rovněž vám doporučujeme VENIRA rozmarýnovou vodu obohacenou o veganský keratin.

3. Upravte svůj jídelníček

Kromě výše zmíněných živin podporují růst vlasů také potraviny bohaté na omega-3 mastné kyselinyTy najdete především v tučných rybách (losos, tuňák, makrela, pstruh).

Ve vašem jídelníčku by měly být bohatě zastoupeny také další potraviny jako mléčné výrobky, luštěniny a drůbeží maso.

 

4. Konzumujte doplňky stravy

Náš absolutní bestseller, VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť, jsme na trh uvedli poprvé v roce 2017 a vzhledem k enormnímu ohlasu našich spokojených zákaznic, jsme vyvinuli speciálně upravenou verzi pro vás, muže. VENIRA hair & beard booster kombinuje účinky 10 aktivních látek, které společně přispívají k obnově růstu vlasů, podpoře jejich celkové kvality a eliminaci nadměrného vypadávání. Všechny tyhle benefity se navíc vztahují i na vaše vousy!

 

Další výhody boosteru pro muže:

  • zmírňuje lámání a vypadávání vlasů;
  • přispívá k pevné a pružné pokožce hlavy;
  • podílí se na ochraně buněk před oxidačním stresem;
  • podporuje imunitní systém.

 

Dáváte přednost rozpustným práškům před polykatelnými kapslemi? Žádný problém!

Naše kolagenové nápoje jsou určené pro KAŽDÉHO, kdo chce podpořit produkci kolagenu v těle. Jeho množství se totiž postupem let přirozeně snižuje, a tak je vhodné ho doplňovat. Tento beauty nápoj navíc podporuje správné fungování organismu a zajišťuje výživu vlasům, nehtům a pokožce jak u žen, tak i u mužů.

 

VENIRA kolagenový drink pro vlasy, nehty a pleť zamezuje předčasnému stárnutí pleti, pomáhá zjemnit vrásky, je prospěšný pro klouby a zlepšuje celkovou imunitu jako i regeneraci těla. To vše díky 100% bioaktivnímu hydrolyzovanému kolagenu a dalším osmi účinným látkám, které jsou obsažené v každé denní dávce! 

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu