Trendy v barvení vlasů

Každý rok nás kadeřnické salóny lákají svými novinkami. Právě barvení vlasů je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak změnit svůj vzhled a vyjádřit svou osobnost. Jaké techniky jsou pro letos in? Dalo by se říci, že se bude nosit úplně všechno. Od co nejpřirozenějšího barvení až po různé barevné úlety v podobě růžových melírů v šedivých vlasech. Ať už se rozhodnete pro odvážné a výrazné trendy v kadeřnictví nebo pro své stálice, náš průvodce nejžhavějšími technikami v barvení vlasů vám určitě pomůže ke správnému rozhodnutí.

Jaké techniky barvení vlasů existují?

V dnešní době existuje celá řada technik a stylů barvení vlasů, které vám umožní dosáhnout různých barevných efektů ve vlasech. Pokud byste ženy rády dosáhly především přirozeného vzhledu vašich kadeří u kterých by ani nikdo z vašeho okolí neřekl, že jsou nabarvené, pak zvolte rozhodně metodu sombré. Jestliže ale již delší dobu toužíte po krásné platinové blond barvě, správným výběrem pro vás pak možná bude mikromelír. 

Pojďme si ale o jednotlivých technikách prozradit maličko více:

1. Ombré

Je trendy už několik pár let a stále se těší velké oblibě u zákaznic všech kadeřnických salónů. Jde o trend, kdy se výrazně mění odstín vlasů od kořínků ke konečkům. Klasické ombré je u hlavy tmavě hnědé barvy a konečky vlasů jsou postupně úplně zesvětlené. 

Tento dramatický přechod mezi dvěma odstíny dodá vašim vlasům hloubku a vytváří zcela jedinečný efekt. Ombre je perfektní volbou pro ty, kteří chtějí získat jedinečný vzhled a navíc velkou výhodou této kadeřnické techniky je neviditelný odrůst.

 

2. Sombré

Jak už z názvu vyplývá, jedná se o lehčí formu výše zmíněné techniky barvení vlasů, takzvané soft ombré. Nyní už nejde o tak drastický přechod barev a celé barvení působí velmi přirozeně. Pokud je tato technika kadeřníkem správně vytvořená, pak by výsledek měl působit dojmem vlasů, které jsou zesvětlené od sluníčka

Toto barvení doporučujeme především blondýnkám a je ideální volbou pro ty, kteří požadují lehký a přirozený efekt barev bez přílišného kontrastu.

Tip: Jak dosáhnout krásných a zdravých vlasů, které jsou korunou krásy každé ženy, si můžete přečíst v našem článku.

 

3. Babylights

Melírovací technika, připomínající dětské světlé vlásky. Při této metodě barvení vlasů jsou jednotlivé tenké vlasové prameny zvýrazněny světlejšími odstíny v jemných tónech barev.

Všechny tyto odstíny se aplikují ve stejných poměrech a žádná barva zde není dominantní. To vytváří velmi jemný a přirozený výsledek. Babylights je ideální volbou pro všechny ženy toužící po svěžesti vlasů.

 

4. Splashlights

Někdy označován také jako andělský vzhled je metoda, díky které se na vlasech vytváří skvrny nebo pruhy světla, které připomínají efekt zrcadla. Skvrny či pruhy se aplikují pouze v jedné části vlasů (přibližně v polovině jejich délky) pro efekt tříbarevnosti. Vlasy dolů i nahoru od tohoto efektu musí barevně přecházet postupně.

Jedná se o poměrně nový ale zábavný trend v barvení vlasů, který jim poskytuje unikátní a výrazný vzhled.

 

5. Pastelové barvy

Taky vás už jednolité blond nebo hnědé odstíny vlasů jednoduše nudí? Proto se na vlasy čím dál častěji nanáší různobarevné přelivy ve veselých pastelových barvách. Ať už se rozhodnete jít do odstínů fialových, růžových, modrých, zelených nebo červených, rozhodně nesáhnete vedle. Ve výsledku jde totiž hlavně o to, cítit se ve svém účesu dobře a umět ho nosit.

 

Barvení vlasů v těhotenství

Těhotenství je jedinečné období v životě ženy, kdy se všechny její priority přesouvají na zdraví a pohodu jejího dítěte. Také si kladete otázku, zda během těchto devíti měsíců můžete pokračovat ve svých běžných kosmetických rutinách, jako je právě barvení vlasů?

Existuje hned několik názorů na to, zda barvení vlasů v období těhotenství je či není bezpečné. Přestože nejsou důkazy o negativních účincích barvení vlasů v těhotenství, měly byste se ženy v tomto případě poradit s odborníkem a odložit případnou návštěvu kadeřníka až do druhého trimestru.

Pokud chcete i během těhotenství i kojení pečovat nejen o své vlasy, ale i pokožku či celé tělo, doporučujeme vám pořídit si VENIRA PREMIUM kolagenový drink pro těhotné a kojící maminky, který vám nabízíme hned v několika chutných příchutích.

 

Jak pečovat o barvené vlasy?

Barvení vlasů může dodat úžasnou změnu vašemu celkovému vzhledu. Barvení časté či to s nekvalitními barvami může mít na vaše kadeře i negativní dopad. Po barvení je důležité poskytnout vlasům odpovídající péči.

Používejte proto výhradně šampony a kondicionéry vhodné pro váš typ vlasů. Pro vlasy poškozené nejen barvením ale i častou tepelnou úpravou je vhodný VENIRA přírodní šampon pro podporu růstu vlasů

Nezapomínejte ani na pořádnou výživu,kdy pro perfektní hloubkovou hydrataci a ochranu barvy vám dokonale poslouží VENIRA vyživující maska na vlasy s vůní manga a liči a několika účinnými látkami pronikajícími hluboko do struktury vlasů.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu