Regenerace vlasů

Délka života vlasů je 5 až 7 let. Za toto období vlasy vypadávají, mohou být vysušené nebo se třepit. V takovém případě potřebují speciální péči. Zdravé vlasy nejsou jenom otázkou estetiky, ale také představují projev naší celkové pohody a zdraví. Vlasy můžeme regenerovat pomocí nejrůznějších přírodních či kosmetických doplňků k tomu určených. Připravte se spolu s námi na prozkoumání různých technik a produktů, které vám mohou pomoci dosáhnout krásných, silných a plných vlasů.

 

Proč potřebujeme vlasy regenerovat?

Každodenní vlivy, jako je znečištěné ovzduší, používání tepelných nástrojů na úpravu kadeří, chemické ošetřování ale i sluneční záření může naše vlasy poškozovat a výrazně oslabovat. Následkem je pak zničená vlasová struktura, nepěkný vzhled ale i jejich samotné vypadávání. 

Regenerace vlasů je důležitá nejen u zatěžovaných a poškozených vlasů. Správně vyživovat a ošetřovat vlasová vlákna je důležité i jako prevence. Věděli jste, že i časté a příliš utažené účesy v podobě copánků či culíků také nejsou tou nejlepší volbou? Vlasové vlákno se pak stává křehké, suché a náchylné k lámání.

Slabé a lámavé kadeře mohou být způsobeny i nedostatkem výživných látek nebo genetickými faktory. Posílit vlasovou strukturu i vlasové vlákno a zároveň zabránit lámavosti můžete právě díky účinné regeneraci!

 

Regenerační techniky a přístupy

Existuje hned několik regeneračních technik a přístupů, které mohou pomoci obnovit zdraví a podpořit růst vašich vlasů. Zde je několik z nich:

 

1. Správná výživa

Právě efektivní výživa hraje klíčovou roli při regeneraci vlasů. Zahrňte proto do své každodenní stravy potraviny bohaté na vitaminy A, C, E, zinek, železo ale i omega-3 mastné kyseliny. Ty najdeme v převážné většině zeleniny a ovoci ale i v celozrnných produktech, luštěninách, ořechách či rybách. 

Tip: Vysoce vstřebatelný vitamin C v lipozomální formě chrání vaše buňky i před oxidativním stresem, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a dokonce se podílí na tvorbě kolagenu.

 

2. Hydratace a ochrana vlasů

Dopřejte vašim vlasům potřebnou hydrataci. K tomu používejte pouze kvalitní a přírodní hydratační šampony a kondicionéry, vyhněte se nadměrnému používání horké vody při mytí vlasů a také zajistěte, aby kadeře byly chráněny před nepříznivými vlivy a to jak v letním tak zimním období. Pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou je určen i náš ochranný sprej s neodolatelnou vůní manga a liči.

 

3. Masáž a stimulace vlasové pokožky

Pravidelné masáže vlasové pokožky mohou zlepšit průtok krve a stimulovat tak vlasové folikuly. K masírování používejte vždy špičky prstů a masáž provádějte minimálně po dobu několika minut denně. Tím se podpoří dodávání živin do vlasových folikulů i růst vlasů.

 

4. Omezování tepelného poškozování vlasů

Nakulmované či vyžehlené vlasy jsou sice krásné, ale časté používání vysoušečů vlasů, žehliček nebo kulem mohou vlasy poškodit a způsobit jejich oslabení. Snažte se proto používání těchto tepelných stylingových nástrojů omezit. Pokud už si budete chtít vlasy vyžehlit či udělat neodolatelné vlny, pak používejte tepelné ochranné spreje, které je ochrání před vysokými teplotami.

 

Praktické tipy pro regeneraci vlasů

Pokud se snažíte regenerovat své vlasy a obnovit jejich zdraví, zde je několik praktických tipů, které vám mohou pomoci:

 

- používejte pouze šampony a kondicionéry, které jsou vhodné pro vaši vlasovou pokožku i typ vlasů

vyhněte se agresivním produktů a přílišnému mytí vlasů, které vlasovou pokožku vysušují

- konzumujte dostatečné množství bílkovin jež jsou základem pro zdravé vlasy

pijte dostatek čisté vody, abyste udrželi hydrataci nejen svého těla, ale i vlasů

- používejte měkké a šetrné gumičky, abyste minimalizovali poškození vlasů při jejich upravování

- pokud je to možné, noste v létě klobouk nebo kšiltovku, která ochrání vlasy před slunečním zářením a větrem

pravidelně zastříhávejte konečky vlasů, abyste odstranili roztřepené vlasy a udrželi je i nadále zdravé

vyhněte se stresu, jelikož i ten může mít negativní dopad na zdraví vlasů

 

Tip: Stále tápete nad tím, jak pečovat o vaše vlasy v zimním období? Nahlédněte do našeho článku, kde zjistíte, jak vlasy v zimě trpí a co jim musíte dopřát.

 

Jaké regenerační produkty používat?

Ani dokonalé dodržování všech tipů pro zdravé a krásné vlasy vám nezaručí jejich správnou regeneraci. V tuto chvíli přichází na řadu regenerační produkty. Pro melírované, barvené, roztřepené či vysušené vlasy jsou určeny regenerační masky fungující na bázi balzámu. Ty zajišťují vlasům intenzivní péči a napomáhají k dokonalé regeneraci.

Vlasové aktivátory podobně jako výrobky s kofeinem podporují obnovování vlasů, jejich růst a zabraňují nadměrnému vypadávání. Zároveň jim dodávají chybějící vitamíny a minerály, slouží k dosažení optimální kvality vlasů a zklidňují vlasovou pokožku.

Přírodní šampony obsahují zase speciální složky, které posilují vlasy a zlepšují jejich strukturu. Spolu s blahodárnými oleji, rostlinnými extrakty, vitamíny a proteiny způsobují podporu růstu a jejich celkové zdraví.

Do nejhlubších vlasových vrstev pronikají kondicionéry, jako náš VENIRA kondicionér s kolagenem, který uhlazuje a opravuje poškozené části. Zanechává vlasy viditelně pružné, lesklé a jemné. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu