Péče o vlasy v zimě

Je zima vaším nejoblíbenějším ročním obdobím? Uznáváme, že procházet se zasněženou krajinou a bruslit na zamrzlém rybníce, má své kouzlo, ale věřte, že chladné počasí si vybírá svou daň na stavu vašich vlasů, které už netrpělivě vyhlíží jaro. Jak zajistit, že vlasy budou i v období zimy zářivé a silné? To, a mnohem více, se dozvíte v dnešním článku.

 

Jak konkrétně vlasy v zimě trpí?

Vlasy jsou v důsledku působení chladu suché, drsné na dotek a náchylné k lámání i třepení. Kudrnaté vlasy se ještě více krepatí a ty rovné jsou zase permanentně splihlé. Vlasům v zimních měsících velmi často chybí dostatečná hydratace, což poznáte tím, že elektrizují.

 

Ničemu nepomáhají ani přechody ze zimy do tepla, protože suchý vzduch ve vytopené místnosti vlasy vysušuje, čímž přichází o svůj přirozený lesk. 

Ale pozor! Kromě samotných vlasů trpí za chladného počasí i pokožka hlavy. Nízké teploty ji v kombinaci s chladným větrem zbavují potřebné vláhy, a tak je hodně vysušená. Vedle toho může být podrážděná, což se projevuje svěděním.  

 

Tip: Podívejte se na kompletní přehled problémů, kterým budete v zimě čelit se svými vlasy.

 

Nasazení čepice se zdá jako jednoduché řešení, ale…

…rozhodně není tím nejlepším. Na jednu stranu je pravda, že pokrývka hlavy uchrání vlasy před vnějšími vlivy, ale na stranu druhou je potřeba zvážit, za jakou to bude cenu. Čepice neprospívá vlasové pokožce, která se pod ní zapařuje a potí, což vytváří dokonalé podmínky pro zvýšenou tvorbu lupů a množení kvasinek

Pokud se i tak rozhodnete po čepici sáhnout, nikdy ji nenoste dlouhodobě a vždy myslete na její pravidelné praní

4 kroky ke zdravým vlasům

Poznáte na svých vlasech, že nejsou v dobré kondici, ale nevíte, co přesně byste měli udělat pro zlepšení jejich stavu? Inspirujte se našimi konkrétními tipy na péči o vlasy v zimě

 

1. Vlasová rutina

Správně poskládaná vlasová péče dodá vaší koruně krásy sílu vzdorovat klimatických změnám. Její součástí musí být bezpochyby šampon, kondicionér, maska a bezoplachová péče. 

Základem vlasové rutiny je přírodní šampon, který šetrně myje a čistí pokožku hlavy i jednotlivá vlasová vlákna. Dále přichází na řadu kondicionér aplikovaný do délek (před nanesením vymačkejte z vlasů přebytečnou vodu). Alespoň dvakrát týdně použijte masku na lesk, hydrataci nebo výživu – konkrétní produkt si vyberte s ohledem na to, co vás u vlasů nejvíce trápí.

Do rutiny zařaďte také vlasové sérum, které zklidňuje vlasovou pokožku a posiluje vlasové cibulky. Kromě toho dodává pokožce hlavy precizní hydrataci a intenzivní výživu. Pokud hasíte již vzniklé škody, tak doporučujeme sáhnout po keratinové vodě poskytující špičkovou péči lámavým, suchým a zničeným vlasům.

Vlasy vyfoukejte fénem nastaveným na střední teplotu. I za předpokladu, že je necháváte rádi uschnout samovolně, vždy si vyfoukejte pokožku hlavy – při tom aplikujte termoochranu. Ať už se rozhodnete nechat vlasy volně uschnout, nebo je budete fénovat, za zimy nikdy nevycházejte z domu s mokrými vlasy. Ty jsou v porovnání se suchými vlasy výrazně náchylnější k poškození.

Nezapomínejte na to, že kvalita vlasové kosmetiky je stejně důležitá jako kvalita vody. Ta s obsahem chlóru může podráždit vlasovou pokožku – naopak po měkké vodě budou vaše vlasy hezčí již na první pohled a dotek.

 

2. Pitný režim a zdravá životospráva

Je prokázáno, že v zimě tíhneme ke konzumaci většího množství tuků a jednoduchých cukrů než v létě. Klidně si dopřejte, co máte rádi, ale všeho s mírou. Vaše stravovací návyky se totiž podepisují nejen na vzhledu vlasů, ale také kůže. 

Do svého každodenního jídelníčku zařaďte domácí kysané zelí a kefír. Jedná se o potraviny, které vám pomohou s budováním zdravého střevního mikrobiomu, protože jsou bohaté na probiotika. Zároveň si hlídejte, abyste denně vypili doporučené množství čisté neperlivé vody.

3. Vitaminová vzpruha

Krása vlasů vychází zevnitř, a proto svůj jídelníček doplňte o kvalitní potravinové doplňkyKomplex vitaminů a stopových prvků, které vlasům prospívají, najdete ve VENIRA kapslích pro vlasy, nehty a pleť. Jedná se o absolutní bestseller s obsahem 19 aktivních látek

Tápete nad tím, jaké vitaminy vám chybí? Navštivte lékaře, který vám zkontroluje hladinu vitamínů a doporučí, jaké konkrétně zařadit do svého jídelníčku. 

 

4. Zvlhčovač vzduchu

Pobytu ve vytápěných prostorách se zřejmě nevyhnete. Suchý teplý vzduch vysušuje vlasy a dehydratuje kůži. S vyrovnáním vlhkosti vzduchu vám pomůže zvlhčovač. Levnější variantou je pravidelné větrání a umístění nádoby s vodou v blízkosti topení

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu