Pojďme se opalovat!

Máme tady opět léto a s ním teplé sluneční dny. Počasí láká na výlety a k vodě a naše pokožka je tak po dlouhou dobu vystavována slunečnímu záření, což může, v případě, že o ni dostatečně nepečujeme vhodnými přípravky, vést k jejímu spálení, vzniku pigmentových skvrn a stárnutí. 

 

Nevýhody slunění

Nadměrné vystavování pokožky slunci bez ochranných prostředků s sebou, jak už bylo zmíněno výše, nese jistá rizika. Podívejme se spolu na několik z nich. Ultrafialové záření, jehož přirozeným zdrojem je slunce, je pro člověka neviditelné. Typů UV záření je více, ty, které však mají vliv na naši pokožku jsou dva - UVA a UVB. 

UVA paprsky dopadají na zemi v největší míře a způsobují krátkodobé zhnědnutí kůže. Z dlouhodobého hlediska se podílí na stárnutí pokožky a tvorbě vrásek a navíc mohou poškodit oko a sítnici. Přílišné vystavování se UVA záření přispívá k rozvoji kožních karcinomů.

UVB záření, jehož značná část je pohlcována ozonovou vrstvou v atmosféře může být dalším rizikovým faktorem. Ačkoliv ozon tento typ záření absorbuje, dopadá jej na zemský povrch stále více, a to kvůli narušení ozonové vrstvy a ozonovým dírám. Právě UVB záření může mít negativní dopady na lidské zdraví, jako je spálení či zarudnutí kůže.

 

Věděli jste, že má slunění i několik výhod?

Zmírnění deprese - slunce ovlivňuje naši náladu, dodává nám energii. Citliví lidé, kteří pozitivně reagují na světlo, často vnímají zhoršení nálad a úbytek energie v podzimních a zimních měsících, kdy se dny zkracují. Paprsky ze slunce totiž spouští vyplavování hormonu serotoninu, jenž je zodpovědný za naši náladu.

 

Tip: Ke zmírnění deprese a k podpoře dobré nálady vám poslouží i stop stress s višňovou příchutí. 

 

Silné kosti - tvorba vitaminu D, kterou sluneční záření podporuje, je pro tělo nezbytná. Vitamin D udržuje hladinu vápníku v těle, podporuje mineralizací kostí či stimuluje tvorbu osteoklastů, může tak pomoci zabránit rozvoji osteoporózy. Pro doplnění tohoto vitaminu stačí pokožku vystavit slunci na pouhých 15 minut!

Lepší spánek - slyšeli jste už o tom, že sluníčko zvyšuje produkci hormonu melatoninu, který je zodpovědný za regulaci spánku? Tento hormon je produkován především v noci a jeho vzestup je spojen s nutkáním ke spánku.

 

Jak správně v létě pečovat o pokožku?

1. Čistěte svou pleť

Vlivem horka se více potíme a také se zvyšuje produkce mazu, což může vést k výskytu nevzhledných pupínků na tváři. Čistěte svou pleť ráno i večer produkty, které vaši pokožku nevysušují. Mezi ně patří například VENIRA odličovací mléko nebo micelární voda.

 

2. Dopřejte si jednou za čas peeling

Hrubé částečky obsažené v peelingu z vaší pokožky odstraní odumřelé buňky a kůže tak následně lépe absorbuje nejen vyživující a hydratační krémy, ale také sluneční paprsky. Peeling jednou týdně vaši kůži zkrátka prospěje.

 

3. Používejte ochranný krém s SPF faktorem

Ultrafialové paprsky způsobující spálení kůže urychlují stárnutí pokožky, jež následně ztrácí svou elasticitu. Nezapomínejte proto na vhodný ochranný krém či olej a mažte se přes den opakovaně, nejlépe jednou za 2-3 hodin. Pro účinnou ochranu kůže ale i nádherné hnědé opálení slouží opalovací máslo.

Proč stojí za vyzkoušení i VENIRA opalovací olej? Olej chrání naši pokožku před škodlivým UV slunečním zářením a stárnutím a navíc ji dodává neodolatelný vzhled. Také obsahuje patentově chráněnou směs UV filtrů, podporuje tvorbu melatoninu a tím celý opalovací proces, eliminuje předčasné stárnutí pokožky, přispívá k déletrvajícímu opálení. A co víc? Opalovací olej také hydratuje, zklidňuje, vyživuje a regeneruje!

 

4. Nezapomínejte na péči po opalování

Poopalovací kosmetika je v létě naprostou nezbytností, naše sluníčkem vysušená kůže totiž potřebuje hydrataci. Přípravky určené po opalování hydrataci nejen podporují, ale také napomáhají kůži se zklidnit a regenerovat. Třeba takový chladivý gel s aloe vera kromě perfektního chladícího účinku pokožku vyživuje a hydratuje.

Pro dlouhodobě hydratovanou pokožku přes celý rok ale i v létě můžete použít naše VENIRA tělové mléko s účinky hned několika blahodárných olejů přispívá k dokonale jemné a hebké pokožce už po prvním použití.

 

Síla přírodních olejů

Mandlový olej ze sladkých mandlí je vhodný pro všechny typy pokožky včetně té citlivé. Napomáhá v boji proti akné a ekzémům, používá se k léčbě drobných ranek a regeneruje sluncem spálenou pokožku.

Olivový olej se nehodí jen na vaření, má nemalý přínos také pro naši kůži. Tento olej je znám svými hydratačními vlastnostmi, hodí se proto obzvlášť pro ty, kteří trpí na suchou kůži. Chrání ji před poškozením slunečními paprsky a zabraňuje předčasnému stárnutí. 

Slunečnicový olej je běžně dostupný olej, který běžně používáme v kuchyni, je prospěšný i v kosmetice. Pomáhá prokrvovat a regenerovat pokožku, udržuje ji pružnou a vláčnou a skvěle ji chrání.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu