Péče o pleť pod rouškou

Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě a tak jsme si přisvojili nový módní doplněk. Ne každý je však na nošení roušky zvyklý, má pocit, že pleť nemůže dýchat a po dlouhém nošení se může objevit podráždění. Jak tedy o pleť pečovat v dobách, kdy chráníme své zdraví a jak si nošení roušky alespoň o něco zpříjemnit?

 

Problémy s pletí způsobené nošením roušky

V dnešní době hrají roušky klíčovou roli při ochraně našeho zdraví. Bez ohledu na to, zda je nosíme kvůli pandemii nebo jako ochranu před znečištěním, je důležité, abychom věnovali pozornost péči o naši pleť. V důsledku častého nošení roušky se můžeme potýkat s nejrůznějšími problémy, jako je:

 

1. Suchá pleť a podráždění

Věděli jste o tom, že se pod rouškou naše pleť potí o hodně více, než obvykle? Tento proces může vést k dehydrataci pokožky a vzniku suchých míst. Podle toho, z jakého materiálu je vaše rouška či respirátor, způsobuje i nepříjemné tření podráždění pokožky, což následně vede k zarudnutí. Důležité je v tomto období pleť pořádně hydratovat, a to například VENIRA denním hydratačním krémem.

 

2. Vznik akné a nedokonalostí pleti

Nošení roušky může vést také ke zvýšenému pocení, které na opačné ztraně způsobuje ucpávání pórů nebo vznik akné a to především na nose či bradě. Akné pod rouškou se stalo běžným problémem mnoha lidí. Nenechávejte tuto situaci bez řešení a pořiďte si VENIRA krém na akné s antimikrobiálními, čistícími a regeneračními účinky.

 

3. Zvýšené riziko zarudnutí a zánětů pleti

Kontakt roušky s pokožkou může také způsobit její zarudnutí či záněty a to zejména pokud se jedná o hrubší materiál nebo materiál, na který jsme alergičtí. Péče o pleť pod rouškou by proto měla zahrnovat i posílení ochranné bariéry pleti, kterého můžeme dosáhnout pomocí VENIRA hydratační sérum.

 

Základní kroky péče o pleť pod rouškou

Abychom udrželi pleť v období koronaviru a nošení roušek v optimálním stavu, je důležité dodržovat několik základních kroků:

 

1. Důkladné vyčištění obličeje

Pravidelné a důkladné čištění obličeje je základním krokem každé péče o pleť, a to i v období, kdy zrovna roušku na svém obličeji nenosíte. Použijte proto jemné čistící kosmetické produkty, jako je například VENIRA micelární voda pro citlivou pleť nebo VENIRA odličovací mléko s úžasnou vůní. Tyto produkty dokonale odstraní všechny nečistoty, bakterie a zbytky make-upu, které se pod rouškou mohou hromadit. 

 

2. Používání jemných a hydratačních produktů

Výběr správných kosmetických produktů je klíčový pro péči o pleť pod rouškou. Zvolte proto jemné a hydratační krémy, které pleť pomohou udržet vláčnou a zářivou po celou dobu. Vyhněte se produktům s přílišným obsahem alkoholu nebo silnými chemikáliemi, které by mohli vaši pleť ještě více podráždit či vysušit.

 

3. Aplikace krémů s UV ochranou

I když je vaše pleť zakrytá vrstvou roušky, rozhodně to neznamená, že jste chráněni před slunečním zářením. UVA i UVB paprsky velmi jednoduše pronikají i přes materiál roušky a mohou způsobit poškození pokožky. Používejte proto také krémy s UV ochranným faktorem.

 

Jak se starat o roušku?

Péče o roušku je stejně tak důležitá, jako péče o naši pleť. Správná údržba nejen roušky ale také respirátoru nám pomáhá minimalizovat riziko šíření bakterií a zlepšuje její účinnost při ochraně našeho zdraví. Co byste tedy měli s rouškou dělat?

 

Pravidelné praní nebo dezinfekce

Pokud se rozhodnete roušku vyprat, pak byste rozhodně měli používat pouze dětské prací prášky nebo gely, které jsou citlivé k pokožce na obličeji. Roušku také můžete vyvařit v čisté vodě, bez přidání látek, které by mohly pleť jakkoliv podráždit. 

TipChcete se proti nákaze koronaviru co nejlépe ochránit? Pak si přečtěte náš článek ve kterém vám přinášíme chytré typy.

 

Dodržujte hygienická pravidla

Před manipulací s rouškou si důkladně umyjte ruce mýdlem a vodou nebo použijte dezinfekční gel na ruce. Také není vhodné se dotýkat přední části roušky, pokud to není nezbytně nutné. 

 

Roušku pravidelně měňte

Pokud nosíte opakovaně použitelnou roušku, dbejte na to, abyste ji pravidelně měnili!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu