Koronavirus starter pack

Celý svět v současné době řeší problém jménem koronavirus (COVID-19). Internetem momentálně proudí nespočetné množství informací na toto téma. Co bychom měli o koronaviru vědět a jak se proti nákaze můžeme bránit? Pokusíme se vám shrnout ty nejpodstatnější informace, které mohou ochránit nejen vás ale i vaše blízké.

 

1. Zůstaňte doma a co nejvíce se vyhýbejte kontaktu s druhými

V období koronaviru byste se rozhodně měli vyhýbat kontaktu s druhými a zdržovat se především doma. Opouštět své domácí prostředí můžete pouze v nejnutnějších případech, jako jsou:

- cesty do zaměstnání

- cesty za rodinou či osobami blízkými

- nákupy k obstarání základních životních potřeb

- pobyt v přírodě nebo v parcích

 

Nejen vláda, ale i zkušení odborníci nabádají k opatrnosti a pokud nemusíte, ven vůbec nevycházejte. Poprvé totiž můžete zachránit lidstvo odpočíváním doma, tak to nepokažte.

 

2. Rouška aneb já chráním tebe, ty chráníš mě

Mnoho odborníků již potvrdilo, že nošení roušky nám bohužel nezabrání, abychom se novým typem koronaviru nenakazili, ale pokud budeme nosit roušku, ochráníme tím druhé. Pokud tedy budou roušku nosit všichni, budeme se všichni chránit navzájem.

 

Rozdíl mezi rouškou a respirátorem

Rouška - slouží k tomu, aby zabránila průniku mikroorganismů zevnitř ven a je tedy určena k ochraně našeho okolí. 

Respirátor - slouží k tomu, aby zabránil průniku mikroorganismů (viry, bakterie, částice, aj.), zvenku dovnitř a je tedy určen k ochraně jejího uživatele. Nejkvalitnější je respirátor třídy FFP3 (účinnost ochrany okolo 98%) je účinný proti toxickým a velmi toxickým částicím, virům či bakteriím.

Tip: Jak pečovat o svou pleť pod rouškou či respirátorem se dočtete v našem článku.

 

3. Dodržujte základní hygienická pravidla

Nezapomeňte si umývat ruce! Odborníci tvrdí, že pravidelné a důkladné mytí rukou je v prevenci klíčové. Nedotýkejte se nemytýma rukama obličeje, nosu, úst a očí. Nedotýkejte se nemytýma rukama ani potravin.

Ruce si myjte tekutým mýdlem nebo jiným prostředkem pod proudem nejlépe teplé vody. Návod na správné mytí a dezinfekci rukou vydalo i Ministerstvo zdravotnictví ČR na svých webových stránkách. Pokud zrovna nemáte po ruce vodu, pod kterou byste si mohli ruce umýt, použijte antibakteriální gely na ruce.

 

Jak často si ruce umývat?

Umývejte si ruce pravidelně, zejména pak:

- po návratu domů

- po kontaktu s věcmi nebo lidmi

- před přípravou jídla

- po sejmutí rukavic a roušky

 

4. Informace jen z ověřených zdrojů

Každý z nás chce být co nejlépe informován a mít přehled o situace, která panuje a která se týká každého z nás. Je však třeba rozlišovat mezi ověřenými informacemi z ověřených zdrojů a lživými informacemi, tzv. fake-news, které se na internetu, mezi lidmi a jinde mohou šířit a vyskytovat rychlostí blesku. 

 

5. Zdravý životní styl

Do zdravého životního stylu bezpochyby patří zdravá strava, dodržování pitného režimu, pohyb a omezování stresu. Zdravý životní styl přirozeně pak vede k dobré imunitě a obranyschopnosti. Co by nám tedy mohlo pomoci?

 

 

Zdravé návyky - dostatečný spánek také účinně podporuje imunitní systém, proto vám doporučujeme se vyspat každý den alespoň po dobu 7-8 hodin. Cvičením můžete navíc snižovat stresovou zátěž, uvolníte svalstvo a zároveň uděláte něco dobrého pro své tělo. S naší VENIRA sadou odporových gum vám to půjde určitě samo. Pokud se nemůžete s nadměrným stresem jen tak rychle vypořádat, pak vyzkoušejte VENIRA stop stress.

Zdravá strava - nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit potraviny zvyšující imunitu bohaté na vitamin C, jako jsou citrusové plody, brokolice nebo kiwi. Dále jsou vhodné i potraviny s vysokým obsahem zinku v podobě masa, ořechů nebo čočky. I VENIRA probiotika vám s imunitou jednoduše pomůžou! 

Zvýšený přísun vitamínů a minerálů - pro posílení imunity je zde pro vás určen VENIRA vitamin D, naopak v časem oslabené imunity je třeba zvýšit příjem vitaminu C na 500 mg denně a deficit minerálních látek vám pomůže nahradit i zinek a selen. Navíc dostatek zinku působí jako prevence proti infekcím a to i těm respiračním. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu