Obličejová mycí pěna – odhalujeme tajemství dokonale čisté pleti

Ať už se v oblasti péče o pleť objeví v průběhu roku sebepůsobivější trendy, čistota nevyjde z módy nikdy. Právě ta je základním předpokladem pro udržení zdravé a krásné pleti. Takového standardu dosáhnete s obličejovou mycí pěnou, která představuje absolutní revoluci v oblasti péče o pleť. Proč tomu tak je? Dozvíte se v dnešním článku!

 

Už máte svou obličejovou mycí pěnu?

Rok 2023 sotva začal, ale my už teď s jistotou víme, jaký kosmetický výrobek bude absolutním hitem v oblasti péče o pleťSložení bohaté na aktivní látky. Sametová konzistence s nadýchanými bublinkami. Jednoduchá aplikace. Snadné roztírání. To vše hraje do karet mycí pěně, která představuje mimořádně šetrný kosmetický přípravek s pozoruhodnými čisticími a revitalizačními schopnostmi.

 

V čem je mycí pěna lepší než jiné typy čisticích produktů?

Čisticí produkty s pěnovou konzistencí zbavují pokožku nečistot bez potřeby silného tření. Vzniklá pěna totiž udělá doslova všechnu práci za vás. Stačí jen přidat malé množství vody a prsty vám budou v okamžiku po pleti krásně klouzat. 

Dalším nesporným benefitem mycí pěny je její schopnost čistit pleť bez zbytečného vysoušení a podráždění – ovšem jen za předpokladu, že neobsahuje SLS složky. 

SLS (z anglického Sodium Lauryl Sulfate) je typ tenzidu, který může pokožku zbavovat vláhy a způsobit podráždění u citlivé pleti. Takové přirozeně nenajdete v kosmetických přípravcích s přírodním složením. Příkladem je i naše VENIRA obličejová mycí pěna, která díky svému šetrnému složení uzamyká v pleti vlhkost. Její pěnivé částečky se navíc dostávají do hlubších vrstev kůže, kde na sebe nabalují nečistoty. Pokožka je tak po čištění dokonale revitalizovaná a hebká.

Mycí pěna si poradí s přebytečným mazem, odumřelými kožními buňkami, potem, bakteriemi, zanesenými póry a zbytky make-upu. Díky své sametově jemné textuře je navíc vhodná ke každodennímu použití.

Opomenout nemůžeme ani široký zástup aktivních látek, které z mycí pěny dělají skutečný poklad. O vaši pokožku budou při mytí pečovat ingredience prvotřídní kvality v popředí s výtažkem z břízy, řebříčkem, přesličkou, kopřivou, rozmarýnem, šalvějí, lime tree, tenzidem z olivového oleje, glycerinem, kyselinou mléčnou a dalšími jemnými tenzidy.

 

Benefity naší mycí pěny

- zbavuje pleť nečistot bez toho, aby ji vysoušela

- udržuje přirozené pH pleti

- redukuje tvorbu kožního mazu

- napomáhá k uvolnění zanesených pórů

- omezuje nedokonalosti pleti a snižuje riziko jejich rozšíření

- tonizuje a sjednocuje pleť

- přináší úlevu a zklidnění podrážděné pokožce

- eliminuje svědění

- zjemňuje strukturu pleti a zanechává ji vláčnou

- připravuje pokožku na příjem aktivních látek

 

VENIRA obličejová mycí pěna je vhodná jak pro ženy, tak i pro muže. Roli nehraje ani věk a typ pleti, a tak poslouží opravdu všem členům domácnosti. Jste ve fázi, kdy jste se úspěšně zbavili akné a řešíte jeho následky? Přečtěte si u nás na blogu jak se zbavit jizviček po akné a pigmentových skvrn.

Víte, jak čisticí pěnu na pleť správně používat?

K tomu, abyste si mohli naplno užívat benefitů obličejové mycí pěny, musíte ji používat doporučeným způsobem

Mycí pěnu aplikujte vždy ráno a večer na navlhčený obličej – vždy stačí vmáčknout do umyté dlaně jednu pumpičku. Nadýchanou pěnu nanášejte jemnými krouživými pohyby od středu obličeje směrem ven a to tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí. U toho si dejte pozor, aby se nedostala do očí. Poté pleť důkladně opláchněte vlažnou vodou a osušte poklepáváním ručníku, který používáte pouze vy a pouze na obličej. 

Pokožka je ve fázi po vyčištění připravená na příjem aktivních látek, které jsou součástí tonerů, sér a krémů, a proto dále pokračujte v pečujicí rutině tak, jak jste zvyklí.

 

Nechybí vám něco?

Obličejová mycí pěna představuje pouze jeden z pěti základních kroků péče o pleť. Zkompletujte si svou rutinu u nás na e-shopu – máme vše, co budete ke každodenní péči potřebovat! 

1. krok – odlíčení: Jedná se o krok, který se provádí pouze večer. V rámci odlíčení se zbavujete nejen make-upu, ale také ochranného UV faktoru. Pokud byste tento krok v rámci večerní rutiny přeskočili, koledovali byste si o ucpání pórů, které mohou vést ke vzniku akné a dalších kožních problémů. K tomuto účelu vám skvěle poslouží odličovací mléko.

2. krok – čištění: O čištění je vlastně celý tento článek. Obličejová mycí pěna ale není jedinou variantou. S klidem můžete sáhnout po čisticím gelu nebo mléku. Jedná se o produkty, které jsou vyvinuté ke stejnému účelu, ale liší se obsaženými ingrediencemi a texturou, případně zacílením na konkrétní typ pleti či problematiku jako je tomu u akné čisticího gelu.

3. krok – tonizace: Toner se aplikuje vždy na vyčištěnou a odlíčenou pleť. Jeho hlavním úkolem je vyrovnat pH pokožky, poskytnout jí okamžitou hydrataci a připravit ji na následnou péči. Udržení přirozeného pH podporuje také pleťová voda.

Tip: Některé čisticí produkty mají díky svému složení dokonalé tonizující účinky, a tak již použití toneru není nutné. Stejné je to v případě zmiňované Obličejové mycí pěny, která respektuje přirozené pH pokožky, a tak se následně nemusí řešit jeho vyrovnání.

4. krok – hydratace: Na dokonale čistou pleť s vyrovnaným pH se nanášejí zvláčňující produkty. Nejprve pleťové sérum, které proniká hluboko do pokožky a poté denní krém (nebo noční krém), který v pleti uzamyká všechny aplikované látky.

Při hydrataci myslete i na rty a oči. V oblasti očního okolí máte tu vůbec nejtenčí kůži, a tak vyžaduje zvlášť jemné zacházení. Kolem očí (včetně pohyblivého víčka) aplikujte oční krém a rty zvláčňujte pomocí balzámu na rty.

5. krok – UV ochrana: Na závěr ranní rutiny aplikujte UV ochranu. Použít můžete jak opalovací krém, tak pleťový krém s UV filtrem. Výsledek je stejný. Jen si dejte pozor, abyste vždy používali produkt přímo určený na pleť. Zabráníte tím jejímu zbytečnému podráždění. 

V případě, že bojujete s nejrůznějšími kožními nedokonalostmi, rozšiřte svou rutinu o přípravky na cílenou péči. Například při hojení akné sáhněte po pleťovém peelingu.

Na závěr připomínáme, že do oblasti pečující rutiny spadá i péče o krk a dekolt. Můžete používat stejné produkty jako na obličej, ale pak počítejte s tím, že vám budou rychleji mizet. Na trhu jsou k dostání i speciální přípravky přímo na krk a dekolt.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu