Niacinamide: Zázračná ingredience pro pleť

Niacinamide neboli vitamin B3 sehrává důležitou roli z pohledu celkového zdraví lidského organismu. V dnešním článku se zaměříme především na jeho využití v oblasti péče o pleť. Proč z něj budete po zařazení do své kosmetické rutiny nadšení?

 

Co je niacinamide

Jedná se o vitamin skupiny B, který si lidský organismus zvládne vyrobit i sám. Je rozpustný ve vodě, což znamená, že tělo si jeho přebytek neukládá a dokáže ho bez problémů vyloučit. 

přirozeným zdrojům vitaminu B3 patří například tuňák, rajčata, brambory, hrách, kuřecí prsa nebo fazole. 

Nedostatek vitaminu B3 se může projevovat na pleti ve formě rudě zabarvených skvrn, fleků, otoků a na dotek drsné textury pokožky. 

 

Blahodárné účinky niacinamidu na pleť

- zamezuje nadprodukci kožního mazu

- přispívá ke zlepšení vzhledu rozšířených pórů

napomáhá eliminovat výskyt akné

podporuje dosažení rovnoměrného odstínu pokožky

podílí se na posílení ochranné kožní bariéry

- zvyšuje elasticitu pokožky

zajišťuje hydrataci pleti

 

Niacinamid kosmetika

Kosmetiku s obsahem niacinamidu byste do své pečující rutiny měli bez váhání zahrnout zejména pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť

Obecně platí, že se jedná o velmi všestranný vitamin prospěšný každému typu pleti – zvláště pak pokožce dehydratované či problematické se sklony k nedokonalostem (např. černým tečkám, akné, hyperpigmentaci).

Tip: Zjistěte v našem podrobném článku, jaký typ pleti máte

 

Nejlepší způsob používání niacinamidu

Rychle zjistíte, že niacinamid B3 se dá nalézt v různé míře koncentrace a v široké škále dostupných přípravků – nejčastěji v pleťových maskách, krémech a sérech. Že se vám do rukou dostala kvalitní kosmetika si ověříte jednoduše tím, že je vitamin B3 mezi prvními třemi složkami přípravku. Například VENIRA sérum proti nedokonalostem obsahuje 10 % niacinamidu, což je množství, při kterém lze očekávat uspokojivé výsledky. Ve složení ho najdete na druhé pozici.

Abyste z niacinamidu získali maximální užitek aplikujte ho lokálně na vyčištěnou pleť tak, aby nic nebránilo jeho proniknutí do hlubších vrstev kůže. Při používání vždy dbejte doporučení konkrétního výrobce. 

 

Kdy používat kosmetiku s niacinamidem?

Niacinamide je stabilní vůči působení tepla a světla, a tak kosmetiku s jeho obsahem můžete bez problémů používat kdykoliv v průběhu dne. Pro dosažení stabilních výsledků doporučujeme zařadit niacinamide do ranní i večerní pečující rutiny a používat ho dlouhodobě. 

Tip: Pokud vás trápí akné, doporučujeme vám naše přírodní VENIRA akné srdíčka, která kombinují účinky zinku, selenu, vitaminů A, C, D3, E a vybraných vitaminů skupiny B včetně niacinamidu. Společným působením eliminují tvorbu pupínků na minimum a vy se díky tomu můžete z pohledu na svou pleť opět těšit.

 

Niacinamide si skvěle rozumí i s dalšími populárními složkami kosmetiky

Niacinamide se snese v zásadě s kteroukoliv složkou, a tak je jeho zařazení do rutiny mimořádně snadné

Velmi populární je kombinace niacinamidu s kyselinou hyaluronovou. Jedná se o složky na bázi vody, které perfektně podporují svůj hydratační účinek. 

Za zmínku rozhodně stojí také kombinace vitaminu B3 se zinkem, které společně snižují produkci kožního mazu.

Všechny tyto zmiňované složky najdete ve VENIRA séru proti nedokonalostem pleti s niacinamidem a zinkem. Jednotlivé ingredience bojují proti problémům, se kterými se potýkají mladší i starší generace, a tak je sérum vhodné skutečně pro každého bez ohledu na pohlaví, věk a geneticky daný typ pleti.

 

Niacinamide je důležitý pro celkové zdraví organismu

Kromě toho, že pomáhá udržet normální stav pokožky, přispívá také k zachování obvyklé činnosti nervové soustavy a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Díky těmto vlastnostem patří k důležitým složkám doplňků stravy jako například VENIRA B-komplexu, u kterého má každý ze zastoupených vitaminů specifický přínos pro lidský organismus.

Niacinamide najdete také v prémiovém kolagenovém drinku pro vlasy, nehty a pleť, což je doplněk stravy, který patří k našim absolutním bestsellerům.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

Zpět do obchodu