Nedaří se vám otěhotnět? Vyzkoušejte náš nový přírodní doplněk stravy

Zatímco pro některé páry může být početí relativně jednoduchou záležitostí, jiné po měsících snažení zjišťují, že je to doslova umění. Pokud i vás trápí problémy s početím, nebo jen chcete být dobře připravené, tento článek je určený pro vás. Dočtete se o možných důvodech, proč se vám nedaří otěhotnět a zjistíte, jak pravděpodobnost početí výrazně zvýšit

 

Možné důvody, proč se vám nedaří otěhotnět

- stres způsobený neúspěšnými pokusy o početí

- psychické problémy

- absence ovulace

- neprůchodnost vejcovodů způsobená srůsty po zánětlivých procesech v dutině břišní

- endometrióza (onemocnění, při kterém se tkáň děložní sliznice objevuje na jiných orgánech)

- potíže se štítnou žlázou

- hormonální problémy

- obezita

- nezdravý životní styl (kouření, užívání alkoholu a braní drog)

 

Samozřejmě to není tak, že by chyba byla vždy jen na straně žen. Problémy s početím můžete mít také z důvodu nízkého počtu nebo špatné pohyblivosti spermií partnera

 

Co pomáhá k otěhotnění? Hlídejte si plodné dny

Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění je v ovulační fázi menstruačního cyklu, kdy je zralé vajíčko připraveno k oplodnění. Ovulační fáze začíná přibližně 15. den cyklu a trvá dva až tři dny

Samotná ovulace pak trvá pouhý jeden den, ale plodných dnů je naštěstí více. Za plodné dny se obecně označují tři dny před ovulací, den ovulace a den po jejím skončení

Jestli ovulujete poznáte podle zvýšeného libida, zvýšené bazální teploty, případně ovulačního krvácení. Jistotu pak budete mít díky domácímu ovulačnímu testu nebo po návštěvě lékaře, který provede ultrazvuk

Více informací o jednotlivých fázích menstruačního cyklu se dočtete v našem článku na blogu.

 

Jak zlepšit kvalitu vajíček?

S množstvím vajíček nic moc nenaděláte, protože jejich počet vám byl dán již před narozením. Rozhodně ale můžete podpořit jejich kvalitu. Jak?

 

Vsaďte na antioxidanty

Antioxidanty dokážou omezit činnost volných radikálů, které způsobují oxidační stres, a tím zpomalují stárnutí buněk a podporují jejich zdravé fungování. Zároveň chrání před poškozením mitochondrie, které buňkám dodávají energii, a tedy jsou velmi důležité z pohledu udržení optimální kvality vajíček a zajištění reprodukční funkce

Svůj jídelníček proto obohaťte o potraviny s vysokou antioxidační aktivitou. K takovým patří například ostružiny, šípky, artyčoky, květák, piniové oříšky a arašídy.

K nepostradatelným antioxidantům řadíme dále vitaminy A, B6, C a E. Z minerálních látek musíme zmínit zinek a selen. Dále pak koenzym Q10 a astaxanthin. Tyto látky najdete například v našich přírodních doplňcích stravy pro vlasy, nehty a pleť

Antioxidanty jsou rovněž důležité z pohledu udržení mladistvé pleti a silných vlasů. Více zjistíte v našem článku, co jíst, abyste měli hezkou pleť a zdravé vlasy.

 

Do svého jídelníčku zařaďte zdravé tuky

Zdravé tuky podporují kvalitu vajíček a plodnost. Dále přispívají k vyrovnání hladiny hormonů a ke snížení rizika zánětů. Jejich přirozeným zdrojem jsou potraviny jako ryby, avokádo, maso, vejce, olivový olej nebo ořechy. 

 

Co dalšího jíst, když chci otěhotnět?

V období plánování těhotenství, jako i v době aktivního snažení o miminko, je vhodné doplňovat železo a vápník.

Železo se podílí se na procesu dělení buněk a tvorbě červených krvinek, které zásobují pokožku kyslíkem. Přispívá k rozvoji poznávacích funkcí a normální funkci imunitního systému. Vedle toho napomáhá snižovat míru únavy a vyčerpání. Jeho deficit může způsobit nízkou porodní váhu dítěte.

Vápník pomáhá snižovat únavu a stres, posiluje nervový systém, napomáhá k soustředění a k celkové psychické pohodě. Je vhodný proti svalovým křečím a dokonce může pomoci s nespavostí. Během těhotenství jeho potřeba roste, a proto je nutné připravit se na to již před otěhotněním. V opačném případě je vápník odebírám ze zásob, které jsou v kostech.

 

Jaký vitamin brát před otěhotněním?

Pokud chcete dát šanci přírodním pomocníkům před hormonální léčbou, rozhodně vám doporučujeme zaměřit se na dostatečný příjem kyseliny listové, která bude mít pozitivní vliv na vaši emoční stabilitu a psychickou pohodu. Tato složka tak snižuje úzkost a stres, které na vás mohou dopadat s každým neúspěšným pokusem. 

Vitamin B9 neboli kyselinu listovou byste měly začít užívat zhruba tři měsíce před plánovaným početím. Její nedostatečný příjem je totiž dáván do souvislosti s předčasnými porody a zvýšenou potratovostí

Kromě toho, že se kyselina listová podílí na zachování normálního vývoje plodu a růstu zárodečných tkání během těhotenství, také přispívá k normální krvetvorbě a normální funkci imunitního systému. Dálé napomáhá ke snížení míry únavy a vyčerpání a podílí se na procesu dělení buněk.

Přirozeným zdrojem vitaminu B9 je především špenát, zelí, hlávkový salát, fenykl, rajčata a okurky. Najdete ho také v bramborách, luštěninách, celozrnných obilovinách, ořechách, sóje a přeničných klíčcích. 

Potřebnou denní dávku kyseliny listové si zajistíte také s pomocí přírodního doplňku stravy VENIRA plodnost. Kromě té obsahuje také:

- zinek, který má klíčový vliv na zdraví a funkci reprodukčního systému žen

- chřest hroznovitý navozující dobrou náladu a podílející se na vyživení, tonizování a zlepšení funkce ženských pohlavních orgánů

- macu peruánskou, která podporuje hormonální rovnováhu a zdravou funkci reprodukčního systému

- růži stolistou pečující o gynekologické zdraví

- inositol podporující metabolické procesy a hormonální rovnováhu

- aminokyselinu L-arginine, která může díky svému účinku na zlepšení průtoku krve zvýšit šance na úspěšné početí

 

Zvyšte své šance na otěhotnění

Detoxikujte své tělo

Pokud plánujete miminko v horizontu následujícího roku, je vhodné vyhradit si pár měsíců na důkladnou očistu svého organismu, a to zvláště v případě, kdy jste užívala řadu let antikoncepci

Když mluvíme o detoxikaci organismu, mluvíme vlastně o tom, co nejvíce ocení vaše játra a střeva. S tím vám pomohou zelené potraviny chlorella a spirulina. Právě ty jsou společně s dalšími zelenými superpotraviny dokonalým prototypem svěžesti a zdraví

Jak chlorellu, tak i spirulinu, najdete v přírodním doplňku stravy VENIRA super greens, který obsahuje celkem 16 aktivních látek. Součástí jsou například i probiotika, tedy živé mikroorganismy ovlivňující lidský organismus. K jejich nejčastěji skloňovaným účinkům na lidský organismus patří podpora imunitního systému, úprava pH střeva a podpora integrity střevní sliznice. 

 

Uvolněte se

Již v článku, jak se zbavit stresu a jeho fyzických příznaků, jsme psali o tom, že stresové faktory v našem těle spouští mechanismy pomáhající vyzbrojit tělo a mysl na případný boj nebo útěk. To může být užitečné například při změně zaměstnání, ale rozhodně ne v případě, kdy se pokoušíte o miminko. 

Například taková meditace prováděná 10–15 minut denně po dobu 30 dnů může vaše šance na otěhotnění výrazně zvýšit. Během meditace totiž dochází k uvolnění DHEA, což je hormon nadledvinek nezbytný pro plodnost žen i mužů, protože má přímý vliv na kvalitu spermií a vajíček. 

K uvolnění vám mohou pomoci bylinky. Například přírodní antioxidant ashwagandha přispívá ke snížení stresu a úzkosti, ale také působí pozitivně na funkci reprodukčního systému. Je velmi prospěšný pro osoby, které chtějí zvýšit svou energii a vytrvalost.

 

Po sexu 20–30 minut odpočívejte

Vaše šance na otěhotnění tím zase o pár procent vzrostou. Po uvedenou dobu počkejte s hygienou a odpočívejte – ideálně v poloze svíčky, nebo s nohami přitisknutými k hrudníku. Tímto způsobem podpoříte doručení spermie k vajíčku

Pokud je pro vás prozatimní nemožnost početí natolik stresující, lehce se může stát, že dojde k poklesu vašeho libida. V takovém případě vám doporučujeme zařadit do svého jídelníčku přírodní doplněk stravy VENIRA sex booster.

Každá denní dávka obsahuje směs pečlivě vybraných ingrediencí, které společně podporují hormonální aktivitu, pohlavní orgány a sexuální zdraví. Dále se podílejí na vyrovnání hladiny ženských hormonů, zvýšení libida u žen a udržení dobrých sexuálních vztahů. Díky prokrvení pohlavních orgánů se zase zlepší vaše citlivost a celkový prožitek při sexu.

Pokud se chcete o dané problematice dozvědět více informací, najdete je v našem článku: Snížená chuť na sex – 10 tipů na zvýšení ženského libida.

 

Eliminujte rizikové faktory

Kouření, konzumace alkoholu ani užívání omamných látek vaši cestu k miminku rozhodně neulehčí

Váš partner by si měl dát rovněž pozor na nošení těsného spodního prádla a upnutých kalhot, příliš horké koupele a pokládání notebooku do klína. Takové zahřívání varlat způsobuje horší tvorbu a pohyblivost spermií.

 

Kdy již promluvit s odborníkem?

Pokud se o miminko pokoušíte aktivně déle než rok, je vhodné promluvit o svých problémech s lékařem. Vzhledem k tomu, že vaše problémy s početím mohou být zapříčiněny nejrůznějšími záněty, infekcemi a onemocněními, zkušený odborník vás seznámí s vhodnými způsoby léčby a poradí, jak postupovat dále dle vaší konkrétní situace.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu