Krásné bílé zuby? Vyzkoušejte produkty pro domácí bělení zubů s přírodním složením

Mysleli jste si, že krásně zářivý úsměv je výsadou hollywoodských hvězd? Omyl! Dnes vám přinášíme tipy na to, jak svůj úsměv vybělit z pohodlí domova, a jak si ho v této nové podobě i co nejdéle udržet. 

Proč zuby žloutnou?

Než se dostaneme ke konkrétním tipům, jak své zuby vybělit, začnete tím, proč vůbec žloutnou. Odborníci tvrdí, že každý z nás dostal do vínku jedinečnou barvu chrupu, která je kombinací genetických informací od matky a otce. Vaše zuby tedy nemusí být nutně čistě bílé, ale pokud jsou zdravé, rozhodně by měly být světlé. Právě žloutnutí je známkou toho, že jste si svůj hollywoodský úsměv pokazili buďto stravovacími návyky, kouřením nebo nedostatečnou ústní hygienou. Na vině může být také nadměrný přísun fluoridů (najdete je v některých zubních pastách a ústních vodách).

 

Než se pustíte do domácího bělení zubů…

…navštivte svého zubního lékaře, který v rámci preventivní prohlídky zkontroluje, že nemáte žádné zubní kazy nebo záněty v dásni. Bělit byste totiž měli pouze zuby zdravé. 

Pokud jsou vaše zuby silně zbarvené pigmenty z potravin a zanesené zubním plakem (například na těžko přístupných místech), je vhodné zajít si před bělením také na dentální hygienu

 

Domácí bělení zubů

Slyšeli jste o metodě bělení zubů s využitím jedlé sody a citronu? Tak na tento způsob prosíme rovnou zapomeňte, protože byste mohli nenávratně poškodit svou zubní sklovinu. Místo toho sáhněte po ověřené kosmetice na domácí bělení zubů se 100% přírodním složením.

Při domácím bělení sice nedosáhnete výsledků tak rychle jako při ordinačním bělení, ale za je tato metoda mimořádně šetrná k vašim zubům. Naše produkty jsou navíc díky svému přírodnímu složení vhodné i k péči o zuby velmi citlivé

 

Bělicí zubní gel

Bělejšího úsměvu se dočkáte s pomocí bělicího zubního gelu, který zvládne vybělit váš chrup o 1–1,4 odstínu a to zcela bezpečně a bezbolestně

Obsahuje speciálně povrchově upravené minerály, které dokážou redukovat nažloutlý tón zubů na minimum. Zároveň eliminují skvrny způsobené konzumací barevných potravin a nápojů. 

Náš gel je součástí komplexní péče o dutinu ústní, jelikož zuby čistí, odstraňuje z jejich povrchu plak a zanechává je dokonale vyleštěné. To vše s maximální šetrností, a tedy bez rizika narušení zubní skloviny. A jako bonus budete mít díky mátové příchuti neodolatelně svěží dech po každém vyčištění zubů.

 

Bělicí zubní pudr

Na rozdíl od gelu se bělicí zubní pudr aplikuje až na vyčištěný chrup. Bělicí efekt zajišťuje aktivní uhlí z kokosových skořápek SpecKareTM, které je známo svou schopností fungovat jako přírodní magnet přitahující a absorbující různé nečistoty, jako jsou skvrny způsobené potravinami, nápoji či tabákem. 

Pudr s využitím jemného a abrazivního kaolinu obnovuje přirozenou bělost vašich zubů. O naprosto normální abrazivitu (tedy schopnost mechanickým způsobem odstraňovat možné usazeniny z povrchu zubů) se postará uhličitan vápenatý. Obsahuje také menthol a olej z máty peprné, které společně osvěžují dech.

 

Vhodná péče o vybělený úsměv

Lámete si hlavu nad tím, jak zabránit, aby se z vašich perliček opět nestaly hvězdičky? Ani v momentě, kdy hollywoodského úsměvu dosáhnete, nemáte vyhráno. Zubní sklovina vám totiž může zežloutnou stejně rychle, jak rychle jste ji dokázali vybělit. Jak tomu předejít?

 

Správná ústní hygiena

Vyberte si kartáček, který má středně měkká až měkká vlákna.

Kromě klasického kartáčku používejte jednosvazkový kartáček a mezizubní nit.

Kartáček vyměňte za nový každého čtvrt roku, nebo dříve je-li to potřeba.

Zuby si čistěte dvakrát denně – ideálně ráno a večer.

Zuby si čistěte vždy nejméně dvě minuty.

Nejméně jednou ročně si zajděte na dentální hygienu a absolvujte preventivní prohlídku u svého zubního lékaře.

 

Vhodná technika čištění zubů

Zuby si čistěte nejdříve po 30 minutách od posledního jídla

Nejprve si vyčistěte mezizubní prostory

Při používání klasického kartáčku nevyvíjejte příliš velký tlak

Kartáček přikládejte k zubu pod úhlem 45 stupňů co nejblíže dásni.

Provádějte jemné krouživé pohyby

Postup opakujte u každého zubu ze všech jeho stran.

Vyplivněte přebytečnou pastu.

Ústa po vyčištění NEvyplachujte vodou.

Po večerním čištění již nic nekonzumujte – maximálně čistou vodu.

 

Praktikujte oil pulling

Metoda oil pulling spočívá v převalování lžíce oleje v ústech. Hlavním účelem je čištění a detoxikace dutiny ústní, ale vedlejším (žádoucím) efektem je právě vybělení. Původem se k těmto účelům využíval slunečnicový a olivový olej, ale v posledních letech roste na popularitě olej kokosový. 

Jak postupovat? Metodu je vhodné praktikovat ráno na lačno. Lžíci kokosového oleje převalujte v ústech po dobu 15–20 minut. Olej se smísí se slinami, čímž vzniká emulze, která nabalí všechen plak a bakterie. Olej můžete i kloktat, ale dejte si pozor na to, abyste ho omylem nespolkli. Po uplynutí doby olej vyplivněte do koše a ústa vypláchněte teplou vodou. Následně pokračujte v ústní hygieně viz postup výše. 

 

I nadále používejte kosmetiku na bělení zubů

Bělicí pastu nepřestávejte používat ani ve chvíli, kdy dosáhnete vytouženého odstínu. Při pravidelném a dlouhodobém používání naší bělicí zubní pasty s osvěžující mátovou příchutí si udržíte dokonale čisté a vyleštěné zuby a budete eliminovat zubní plak jako i nežádoucí pigmentaci

Pro dosažení maximálního účinku radíme neproplachovat ústa vodou, aby obsažené aktivní látky působily i nadále. Místo toho po každém čištění zubů použijte ústní vodu s aktivním uhlím a příchutí máty. Zatímco aktivní uhlí pomáhá absorbovat nečistoty a obnovuje přirozenou bělost zubů bez rizika narušení zubní skloviny, máta pohlcuje pachy způsobené bakteriemi a osvěžuje váš dech

Pokud se vám dělá zubní plak, doporučujeme vám naši ústní vodu se zinkem, která dokáže snižovat rychlost demineralizace. Jedná se o proces, při kterém se vlivem působení kyselin v dutině ústní uvolňují ionty minerálů ze zubní skloviny. Při pravidelném používání této ústní vody posílíte svou zubní sklovinu a obnovíte v ní důležité látky a minerály, čímž přispějete ke snížení rizika vzniku zubního plaku, zubního kamene či kazu a udržíte své zuby oslnivě čisté a zdravé. 

V případě, že již pozorujete známky oslabení zubní skloviny, vyzkoušejte naši ústní vodu s hořčíkem a dalšími minerály, které podporují remineralizaci, tedy navrácení a uložení iontů minerálů zpět do zubní skloviny. Ústní voda dále přispívá ke zdraví dásní a udržení rovnovážného pH dutiny ústní.

 

Dejte si pozor na konzumaci barevných potravin a nápojů

Barvu vašich zubů do značné míry ovlivňují vaše stravovací návyky. Zatímco některé potraviny a nápoje zanechávají na zubech vnější usazeniny, jiné přispívají k erozi zubní skloviny, v důsledku čehož prosvítá zubní kost, která má přirozeně žlutou barvu. 

Žluté zabarvení zubů je způsobené zejména častou konzumací:

- kávy

- černého čaje

- červeného vína

- bílého vína

- sycených nápojů

- tmavých bobulovin

- kečupu a rajčat obecně

- citrusů

- sladkostí

- kari

- balsamikového octa

- sojové omáčky

 

Ale pozor! Jestli se některé položky ze seznamu výše nedokážete vzdát, dáme vám malý tip, jak si je vychutnat bez rizika zabarvení zubů

Nápoje konzumujte s pomocí brčka, čímž omezíte kontakt se zubní sklovinou na minimum. Po jídle, které zahrnovalo „barevné“ potraviny, si zase důkladně vypláchněte ústa vodou

Nicméně takzvanou bílou dietu byste měli držet nejméně tři dny po domácím bělení. V tuto dobu jsou zuby nejcitlivější, protože se fixuje jejich konečný odstín. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu