Methionin: pomocník při vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů je problémem, který postihuje mnoho žen ale i mužů a nakonec může vést ke ztrátě sebevědomí či dokonce k frustraci. Nebojte, existuje však mnoho přírodních i lékařských metod, které mohou pomoci zastavit tento nežádoucí proces a podpořit růst nových vlasů. Jedním z těchto pomocníků je aminokyselina methionin, který hraje důležitou roli při podpoře celkového zdraví vašich kadeří.

Co je to methionin?

Někdy i přesto, že se svým vlasům dostatečně věnujete a pravidelně praktikujete běžné úkony, jako je kartáčování, péče o suché konečky, správné mytí, používání kondicionéru či masírování pokožky, může dojít k jejich předčasnému šedivění a postupnému vypadávání.

V tomto případě vašemu tělu většinou chybí látka methionin, tedy esenciální aminokyselina, což znamená, že si ji tělo samo neumí vyprodukovat a proto ji musí získat z potravy nebo doplňků stravy. 

Ovlivňuje tvorbu nejrůznějších bílkovin, mimo jiné i karnitin, což je bílkovina tvořící vlas. Kromě toho má ještě mnoho jiných důležitých funkcí. Detoxikuje organismus, odbourává cholesterol, zabraňuje ukládání tuků, posiluje nehty a mnoho dalšího.

 

Jak funguje methionin na vlasy

Methionin je klíčový při podpoře růstu vlasů a jejich zdraví. Jeho přítomnost ve stravě a dostatečný přísun do těla může pozitivně olivňovat kvalitu vlasů, zabraňovat vypadávání a podporovat jejich regeneraci.

Jelikož slouží jako jeden ze základních stavebních bloků pro tvorbu keratinu, což je důležitá bílkovina v těle, poskytuje vlasům sílu, elasticitu a odolnost proti poškození. Methionin má také schopnost podporovat růst nových vlasů.

antioxidačními vlastnostmi napomáhá udržovat vlasy zdravé a lesklé a chránit je tak před oxidativním stresem způsobeným volnými radikály, který vlasy poškozuje a vede k jejich oslabení a vypadávání.

Tip: Pro péči o padající vlasy je vždy nejdůležitější používat pouze kvalitní a přírodní kosmetiku. Proč je přírodní vlasová kosmetika bez parabenů a sulfátů nejlepší volbou pro vaše vlasy se dozvíte v našem článku.

 

Nedostatek methioninu

Pokud vaše tělo nepřijímá dostatek methioninu, může docházet k:

- narušení tvorby nových vlasových folikulů

- tomu, že existující vlasy se zdají být křehké, slabé a náchylné

- negativnímu ovlivnění produkce keratinu

- suchým, matným a bez života vypadávajícím vlasům

Existuje hned několik důvodů, proč může vaše tělo methionin postrádat. Jedná se například o nevyváženou stravu, genetiku či nedostatečný příjem potravin bohatých na tuto aminokyselinu.

Zaznamenali jste v poslední době některé z těchto příznaků nedostatku methioninu? Pak rozhodně už déle nečekejte a dopřejte svému tělu a vlasům methionin v podobě kapslí VENIRA PREMIUM určených nejen pro vlasy, ale i nehty a pleť. Ty kromě zmíněné aminokyseliny ve svém složení obsahují dalších 19 účinných látek.

 

Proč vlasy vypadávají?

Vypadávání vlasů je začarovaný kruh, a proto pokud jste stále ještě nepřišli na to, proč zrovna vám vlasy padají, možná bude na vině některý z problémů, který najdete popsaný níže. Důležité je především porozumět možným příčinám tak, abyste přijali potřebná opatření k prevenci a předcházení proti jejich vypadávání.

 

Genetika a hormony

Hormonální nerovnováha může s vašimi vlasy pořádně zatočit. Patří mezi jednu z nejčastějších forem vypadávání vlasů. Částečnou roli zde hraje i genetika, jelikož u některých žen či mužů se může jednat o dědičný problém. Muži se zde nejčastěji setkávají s alopecií a ženy potrápí padající vlasy především v období menopauzy. 

Perfektním doplňkem stravy pro vás v tomto případě bude naše VENIRA hormonální rovnováha přispívající k normální hladině ženských hormonů.

 

Špatná péče o vlasy

Nesprávná péče o vlasy a jejich nadměrné zatěžování může také vést k vypadávání. Používání nesprávné vlasové kosmetiky, časté barvení či přílišné kulmování nebo žehlení mohou vlasy oslabit natolik, že kromě lámání začnou také padat.

 

Stres a životní styl

Stres řadíme mezi další faktor, který může mít vliv na zdraví vlasů. V období silného stresu se může vlasový cyklus narušit a vést k nadměrnému vypadávání. Nejen stres ale i nezdravý životní styl, jako je nevyvážená strava, nedostatek spánku či pohybu a nadměrná konzumace alkoholu a kofeinu k oslabení vašich kadeří taktéž významně napomáhá.

 

Jak zabránit vypadávání vlasů?

Sice některé příčiny vypadávání vlasů nelze zcela eliminovat, i tak ale existuje řada opatření, díky kterým své kadeře zachráníte a zachováte tak jejich zdravý vzhled. Zde jsou ty nejčastější:

- pro péči o vlasy používejte pouze kvalitní a přírodní vlasovou kosmetiku, tedy jemný šampon a kondicionér

- pro úpravu vlasů nepoužívejte příliš často tepelné nástroje

- vlasy pravidelně zastřihávejte a to alespoň 1x za 3 měsíce

- dodržujte vyváženou stravu bohatou na vitamíny a minerály, dostatečně spěte a pravidelně se pohybujte

- nepodléhejte příliš stresu a využívejte relaxační techniky jako jsou jóga nebo meditace

 

Jestliže se s vypadáváním vlasů potýkáte již delší dobu a ani dodržování všech předchozích rad či nejrůznějších doplňků stravy vám nijak nepomáhá, pak bude nejlepší volbou návštěva lékaře, který může odhalit případné zdravotní problémy.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu