Kyselina hyaluronová: Proč ji používat?

Kyselina hyaluronová představuje oblíbenou složku kosmetických produktů i doplňků stravy, a tak pochybujeme o tom, že by ji v dnešní době ještě vůbec někdo neznal. Zaslouženou pozornost mezi kosmetology i širokou veřejností si vydobyla zejména díky svým pozoruhodným účinkům na pleť. Nejčastěji bývá skloňována v souvislosti s redukcí množství vrásek, ale dokáže toho mnohem více. V dnešním článku se dozvíte, jakých efektů můžete při pravidelném užívání kyseliny hyaluronové dosáhnout. 

Co je kyselina hyaluronová

Jedná se o glykosaminoglykan přirozeně se vyskytující v lidském těle již od narození. Spolu s kolagenem a elastinem tvoří základ kůže, ale našli byste ji také v kloubním mazu a základní substanci pojivové tkáně. 

Po přečtení předchozího odstavce byste mohli nabýt dojmu, že produkci kyseliny hyaluronové není třeba věnovat pozornost, protože se jedná o zcela automatický proces v těle. To je možná pravda, ale jen do určité míry – tvorbu kyseliny hyaluronové totiž brzdí váš věk.

Již od 25 let začíná produkce kyseliny hyaluronové v těle klesat, a tak již nedokážete naplno čelit projevům stárnutí. Ve 40 letech se množství automaticky vytvořené kyseliny hyaluronové dostává přibližně na 40 % původního objemu a v 60 letech na pouhých 10 %. Abyste mohli čerpat z benefitů kyseliny hyaluronové po celý život, musíte se do procesu produkce sami zapojit. 

Co jste o kyselině hyaluronové možná nevěděli je to, že obsahuje molekuly různých velikostí. Zatímco menší molekuly pronikají do spodní vrstvy kůže dermis, kde podporují funkci buněk a růst elastických vláken, ty větší zůstávají na povrchu kůže, kde pohlcují vlhkost, kterou pokožka následně absorbuje. 

 

Kyselina hyaluronová: na pleť působí jako elixír mládí

Mezi hlavní přednosti kyseliny hyaluronové patří schopnost chránit, vyživovat a hydratovat pokožku. Jedna molekula kyseliny hyaluronové na sebe dokáže navázat až 1 000 molekul vody, čímž zvyšuje přirozenou vláčnost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. 

Schopnost hloubkově hydratovat není jedinou předností. Kyselina hyaluronová a její účinky na pleť:

-vyhlazuje jemné linky a zjemňuje vzhled vrásek

-chrání pokožku před znečištěním a poskytuje jí ochranu před ultrafialovým zářením

-urychluje hojivé procesy a aktivně bojuje s akné

-přináší zklidnění přecitlivělé pokožce

-rozjasňuje pokožku a udržuje její mladistvý vzhled

-vyhlazuje nerovnoměrnou strukturu pokožky a předchází vzniku rozšířených pórů

Je vaše pleť oslabená, tvoří se vám šupinky, a cítíte na jejím povrchu nepříjemné pnutí? Dost možná je vaše pleť dehydratovaná! Zjistěte v našem článku, jak ji poznat a dopřát jí během horkých letních dnů zaslouženou péči. 

 

Hyaluronové sérum s vitaminem C

Kyselinu hyaluronovou můžete dodat tělu invazivně nebo neinvazivně. Zatímco jehly vždy představují riziko, zevní podání je pro člověka zcela bezpečné. 

Aby se vaše pleť mohla radovat z účinků kyseliny hyaluronové naplno, používejte pravidelně VENIRA sérum s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. Jedná se o multifunkční produkt, který pleť dokonale hydratuje a rozjasňuje. Zároveň účinně bojuje proti volným radikálům, chrání buňky před oxidativním stresem a stimuluje syntézu kolagenu. V kombinaci s vitaminem C zmírňuje stařecké skvrny a napravuje problémy s pigmentací. 

 

Aplikace kyseliny hyaluronové

Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud budete sérum aplikovat každý večer na dokonale odlíčenou pleťjak si pleť správně čistit, jsme pro vás popsali v samostatném článku

Hyaluronové sérum můžete aplikovat také ráno před nanesením make-upu. Pleť tím hydratujete, rozzáříte a připravíte na nanesení dekorativní kosmetiky.

Na celý obličej vám stačí 2–3 kapky séra, které naneste pomocí kapátka přímo na svou pleť a poté důkladně vmasírujte konečky prstů. Produkt neoplachujte a nechte působit. Dále pokračujte ve své pečující rutině, jak jste zvyklí.

 

Kolagen a kyselina hyaluronová

Kolagen je, stejně jako kyselina hyaluronová, dokonalý prostředek prevence i účinný způsob řešení konkrétních problémů. 

Zatímco kyselina hyaluronová spojuje vlákna kolagenu jako tmel a uzamyká v těle potřebnou vlhkost, kolagen dodává pružnost a pevnost pojivovým tkáním.

Jelikož jsou obě tyto látky pro zdraví a krásu člověka mimořádně prospěšné, v kosmetických produktech a doplňcích stravy se často kombinují. Příkladem jsou naše kolagenové drinky obsahující kyselinu hyaluronovou a další pečlivě vybrané účinné látky

 

Na co je kyselina hyaluronová ještě dobrá?

Kyselinu hyaluronovou můžete dodávat do organismu nejen zevně (prostřednictvím krémů a sér), ale také vnitřně (skrze doplňky stravy a nápoje). Díky tomu můžete podpořit jak svůj mladistvý vzhled, tak i normální funkci kloubů. Obojí dosáhnete pravidelnou konzumací VENIRA kyseliny hyaluronové k vnitřnímu užití. Jedná se o 100% přírodní produkt kombinující vysokomolekulární i nízkomolekulární formu kyseliny hyaluronové, který se postará o zlepšení pevnosti, pružnosti a sjednocení vaší pleti, přispívá k hydrataci pokožky a poskytne vám maximální vstřebatelnost

1 balení kyseliny hyaluronové s příchutí citronu a limetky50 ml, což je kúra na 30 dní. Rozmíchejte 15 kapek ve sklenici s čistou vodou nebo v džusu a obsah sklenice vypijte. Pro maximální účinek je ideální užívat kyselinu hyaluronovou pravidelně každé ráno

 

 

Dalším must-have produktem pro krásnou pleť je VENIRA super komplex s kyselinou hyaluronovou, který obsahuje až 250 mg hyaluronátu sodného v jedné kapsli včetně vitaminu C a svými účinky udržuje pleť mladistvou, posiluje zdraví pohybového aparátu, podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v těle, sjednocuje tón pleti a přispívá k hloubkové hydrataci pokožky. 

Jak vidíte, kyselina hyaluronová může být velkým pomocníkem v péči o vaši krásu a zdraví. Stačí si jen vybrat způsob, jakým ji budete užívat a začít. Tak na co ještě čekáte?

 

5 zajímavostí o kyselině hyaluronové

1. Jedna molekula kyseliny hyaluronové dokáže pojmout 1000x více vody, než kolik sama váží. 

2. Kyselina hyaluronová ve spojení s vitamínem C dokáže zlepšovat vzhled stařeckých a pigmentových skvrn

3. To, že se kyselina hyaluronová používá pouze na pleť, je mýtus, protože má také uklidňující a protizánětlivé vlastnosti, které se v medicíně používají například při operacích očí nebo k ochraně chrupavky.

4. Vědci zkoumají další potenciál kyseliny hyaluronové i v oblasti medicíny a zatím se zdá být slibným materiálem pro regeneraci tkání, léčbu artritidy a dalších onemocnění.

5. Benefity kyseliny hyaluronové ocení nejen ženy, ale i muži, protože je důležitá pro zdraví kloubů a pleti bez ohledu na pohlaví. 

 

Co si z článku odnést?

Kyselina hyaluronová je glykosaminoglykan přirozeně se vyskytující v lidském těle již od narození. Spolu s kolagenem a elastinem tvoří základ kůže, ale našli byste ji také v kloubním mazu a v základní substanci pojivové tkáně. Produkce kyseliny hyaluronové začíná v těle od 25. roku života klesat, a proto je důležité ji tělu pravidelně dodávat, abyste předešli stárnutí pleti v podobě vrásek a udrželi si mladistvý vzhled pleti.

Kyselinu hyaluronovou můžete užívat buď zevně nebo vnitřně. Venira sérum s kyselinou hyaluronovou a vitaminem C pro zevní použití zajistí vaší pleti hydrataci, rozjasnění a zmírní vzhled pigmentových či stařeckých skvrn.

Pravidelným užíváním unikátního přírodního doplňku stravy v podobě kyseliny hyaluronové k vnitřnímu užití s příchutí citronu a limetky přispějete k hloubkové hydrataci vaší pleti, podpříte normální funkci kloubů, přispějete ke sjednocení pleti a zlepší pevnost a pružnost pokožky. Pokud preferujete kapsle před kapkami, vyzkoušejte VENIRA super komplex, který obsahuje kyselinu hyaluronovou a další 3 účinné složky včetně vitaminu C, které se postarají o omlazení vaší pleti, podpoří přirozenou tvorbu kolagenu v těle a dokonce podpoří váš imunitní systém.

Kyselina hyaluronová představuje elixír mládí a její široká paleta benefitů z ní dělá nepostradatelnou součást péče o pleť i organismus. Ať už hledáte produkt, který vám pomůže s hydratací pleti, zlepšením vzhledu pokožky nebo prevencí vrásek, kyselina hyaluronová vám pomůže cítit se opět skvěle ve své kůži

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu