Kyselina hyaluronová: Proč ji používat?

Kyselina hyaluronová představuje oblíbenou složku kosmetických produktů i doplňků stravy, a tak pochybujeme o tom, že by ji v dnešní době ještě vůbec někdo neznal. Zaslouženou pozornost mezi kosmetology i širokou veřejností si vydobyla zejména díky svým pozoruhodným účinkům na pleť. Nejčastěji bývá skloňována v souvislosti s redukcí množství vrásek, ale dokáže toho mnohem více. V dnešním článku se dozvíte, jakých efektů můžete při pravidelném užívání kyseliny hyaluronové dosáhnout. 

Co je kyselina hyaluronová

Jedná se o glykosaminoglykan přirozeně se vyskytující v lidském těle již od narození. Spolu s kolagenem a elastinem tvoří základ kůže, ale našli byste ji také v kloubním mazu a základní substanci pojivové tkáně. 

Po přečtení předchozího odstavce byste mohli nabýt dojmu, že produkci kyseliny hyaluronové není třeba věnovat pozornost, protože se jedná o zcela automatický proces v těle. To je možná pravda, ale jen do určité míry – tvorbu kyseliny hyaluronové totiž brzdí váš věk.

Již od 25 let začíná produkce kyseliny hyaluronové v těle klesat, a tak již nedokážete naplno čelit projevům stárnutí. Ve 40 letech se množství automaticky vytvořené kyseliny hyaluronové dostává přibližně na 40 % původního objemu a v 60 letech na pouhých 10 %. Abyste mohli čerpat z benefitů kyseliny hyaluronové po celý život, musíte se do procesu produkce sami zapojit. 

Co jste o kyselině hyaluronové možná nevěděli je to, že obsahuje molekuly různých velikostí. Zatímco menší molekuly pronikají do spodní vrstvy kůže dermis, kde podporují funkci buněk a růst elastických vláken, ty větší zůstávají na povrchu kůže, kde pohlcují vlhkost, kterou pokožka následně absorbuje. 

 

Kyselina hyaluronová: na pleť působí jako elixír mládí

Mezi hlavní přednosti kyseliny hyaluronové patří schopnost chránit, vyživovat a hydratovat pokožku. Jedna molekula kyseliny hyaluronové na sebe dokáže navázat až 1 000 molekul vody, čímž zvyšuje přirozenou vláčnost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. 

Schopnost hloubkově hydratovat není jedinou předností. Kyselina hyaluronová a její účinky na pleť:

-vyhlazuje jemné linky a zjemňuje vzhled vrásek

-chrání pokožku před znečištěním a poskytuje jí ochranu před ultrafialovým zářením

-urychluje hojivé procesy a aktivně bojuje s akné

-přináší zklidnění přecitlivělé pokožce

-rozjasňuje pokožku a udržuje její mladistvý vzhled

-vyhlazuje nerovnoměrnou strukturu pokožky a předchází vzniku rozšířených pórů

Je vaše pleť oslabená, tvoří se vám šupinky, a cítíte na jejím povrchu nepříjemné pnutí? Dost možná je vaše pleť dehydratovaná! Zjistěte v našem článku, jak ji poznat a dopřát jí během horkých letních dnů zaslouženou péči. 

 

Kyselina hyaluronová sérum

Kyselinu hyaluronovou můžete dodat tělu invazivně nebo neinvazivně. Zatímco jehly vždy představují riziko, zevní podání je pro člověka zcela bezpečné. 

Aby se vaše pleť mohla radovat z účinků kyseliny hyaluronové naplno, používejte pravidelně VENIRA sérum s BIO kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. Jedná se o multifunkční produkt, který pleť dokonale hydratuje a rozjasňuje. Zároveň účinně bojuje proti volným radikálům, chrání buňky před oxidativním stresem a stimuluje syntézu kolagenu. V kombinaci s vitaminem C zmírňuje stařecké skvrny a napravuje problémy s pigmentací. 

 

Aplikace kyseliny hyaluronové

Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud budete sérum aplikovat každý večer na dokonale odlíčenou pleťjak si pleť správně čistit, jsme pro vás popsali v samostatném článku

Sérum můžete aplikovat také ráno před nanesením make-upu. Pleť tím hydratujete, rozzáříte a připravíte na nanesení dekorativní kosmetiky.

Na celý obličej vám stačí 2–3 kapky séra, které naneste pomocí kapátka přímo na svou pleť a poté důkladně vmasírujte konečky prstů. Produkt neoplachujte a nechte působit. Dále pokračujte ve své pečující rutině, jak jste zvyklí.

Kolagen a kyselina hyaluronová

Kolagen je, stejně jako kyselina hyaluronová, dokonalý prostředek prevence i účinný způsob řešení konkrétních problémů. 

Zatímco kyselina hyaluronová spojuje vlákna kolagenu jako tmel a uzamyká v těle potřebnou vlhkost, kolagen dodává pružnost a pevnost pojivovým tkáním.

Jelikož jsou obě tyto látky pro zdraví a krásu člověka mimořádně prospěšné, v kosmetických produktech a doplňcích stravy se často kombinují. Příkladem jsou naše kolagenové drinky obsahující kyselinu hyaluronovou a další pečlivě vybrané účinné látky

 

Na co je kyselina hyaluronová ještě dobrá?

Kyselinu hyaluronovou můžete dodávat do organismu nejen zevně (prostřednictvím krémů a sér), ale také vnitřně (skrze doplňky stravy a nápoje). Díky tomu můžete podpořit jak svůj mladistvý vzhled, tak i normální funkci kloubů. Obojí dosáhnete pravidelnou konzumací VENIRA kyseliny hyaluronové k vnitřnímu užití. Jedná se o 100% přírodní produkt kombinující vysokomolekulární i nízkomolekulární formu kyseliny hyaluronové. 

 

Jak vidíte, kyselina hyaluronová může být velkým pomocníkem v péči o vaši krásu a zdraví. Stačí si jen vybrat způsob, jakým ji budete užívat a začít. Tak na co ještě čekáte?

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu