Jak správně čistit pleť

Aby byla vaše pleť zdravá a krásná, je potřeba ji každý den důkladně vyčistit. Odstraníte tak zbytky make-upu i veškeré nečistoty. Jestliže byste se v tomto směru zanedbávali, hrozí ucpávání pórů, a tím celkové zhoršení kvality pleti. Pojďme se tedy podívat na to, jak správně postupovat, abyste dosáhli co nejlepších výsledků.

 

Správné čištění pleti

Jak si správně vyčistit pleť? Nad touto jednoduchou otázkou občas dumá většina z nás. Nebojte se, není to žádná věda. Základem je používání správných kosmetických přípravků. Určitě si nevystačíte jen s vodou a vůběc byste neměli sahat po klasickém mýdle. To má totiž tendenci vysušovat a pokožce obličeje tak spíše škodí.

 

Při výběru kosmetiky se vždy řiďte vaším typem pleti:

Suchá pleť - potřebuje především důkladnou hydrataci. Vedle již zmíněného mýdla byste se měli vyhýbat také přípravkům s obsahem alkoholu. I ten totiž vysušuje a navíc kvůli němu často dochází k větší viditelnosti vrásek. Sáhněte raději po přípravcích krémové konzistence, které se snáze smývají.

Citlivá pleť - jestliže se vaše pleť snadno a rychle podráždí, pak vybírejte přípravky určené pro citlivou pleť. Jsou obvykle jemnější a působí na pokožku zklidňujícím dojmem. Neměly by obsahovat parfemaci, která může zbytečně dráždit.

Mastná pleť - tato pleť má sklony k tvorbě akné, černých teček a podobných nedokonalostí. O to důkladnější čištění tedy potřebuje. Volte proto vždy produkty určené pro problematickou nebo aknózní pleť. Čisticí gel či pěna pro vás budou ideální.

Normální pleť - netrpí na nedokonalosti, přesto byste ani její čištění neměli zanedbávat. Vsaďte hlavně na pravidelnou hydrataci.

Smíšená pleť - tato pleť má tendenci se v některých místech mastit (obvykle se jedná o tzv. T-zónu), zatímco jinde je spíše suchá. Je proto vhodné používat přípravky určené speciálně pro tento typ.

 

Pleť čistěte po probuzení…

Večerní čištění pleti je pro spoustu z nás samozřejmostí. Měli bychom ho ovšem provádět i ráno. Během noci totiž na obličeji ulpívají nejrůznější nečistoty, odumřelé buňky a pot. Pokud se líčíte, vězte, že make-up na čisté pleti nejen lépe drží, ale i vypadá.

Ranní rutina může být trochu kratší a jednodušší než ta večerní. Použijte čisticí tonikum, micelární vodu nebo třeba mycí pěnu, aby byla pleť pěkně hydratovaná. Nezapomeňte nanést také denní krém, který pokožku ochrání před vlivy počasí i před nečistotami z ovzduší. 

 

… a nezapomeňte ani večer

Večerní postup čištění pleti zahrnuje důkladné odstranění make-upu. K čištění ale přistupte i v případě, že se nelíčíte. Během celého dne se totiž na pleti nahromadí velká spousta nečistot a prachu, které je potřeba odstranit, aby mohla pokožka volně dýchat a nezanášela se. Na vyčištěné pleti budou také lépe účinkovat veškeré další kosmetické přípravky, které používáte.

Vyzkoušet můžete třeba takzvané dvoufázové čištění pleti. Jak název napovídá, spočívá ve dvou krocích. V prvním z nich použijte produkt vyrobený na olejové bázi. S ním odstraníte make-up a také nečistoty rozpustné v tucích. Ve druhém kroku zvolte čisticí gel nebo čisticí pěnu. Zbaví pleť zbytku nečistot, které se nepovedlo odstranit v první fázi.

V každém případě se nejprve vrhněte do odlíčení. Odličovací tamponky nezapomeňte dobře navlhčit - pokud by byl sušší, pleť by se zbytečně odírala a rozdráždila. Nejdřív je tedy namočte do obyčejné vody a teprve poté naneste odličovač.

 

Jdeme na to!

Začněte očima. Postupujte opatrně - pleť okolo očí je obzvláště citlivá. Potom se pusťte do zbytku obličeje. Na pomoc si můžete vzít třeba VENIRA odličovací mléko. Postará se o důkladné odstranění make-upu i řasenky, stejně jako kožního mazu, prachu a dalších nečistot. 

Po odlíčení obličej ještě dočistěte. K tomuto účelu vám dobře poslouží VENIRA obličejová mycí pěna. Je plná účinných bylinek, jako je třeba řebříček, přeslička nebo kopřiva. Ty zajistí hloubkové čištění pleti, napomáhají vyčištění pórů i redukci kožního mazu.

 

 

Pokud má vaše pleť sklony k tvorbě akné, použijte na ni VENIRA akné čisticí gel, který je vyvinut speciálně pro boj s těmito potížemi. Hroznový a levandulový olej zajistí odstranění všech nečistot i kožního mazu. Gel pomůže zklidnit podrážděnou pokožku a eliminuje tvorbu akné.

Jestliže máte pleť normální či spíše suchou, zkuste VENIRA konjakovou houbičku určenou právě pro tyto typy pleti. Stačí si s ní obličej jemně namasírovat a vaší pleti se dostane nejen očištění, ale také potřebných vitamínů a antioxidantů, které účinně zpomalují proces stárnutí.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu