Jak urychlit růst vlasů?

Vlasy vám nevypadávají, mají dostatečnou hustotu, se kterou jste spokojeni, ale o jejich růstu se to bohužel říct nedá? S pomalu rostoucími vlasy se rozhodně nemusíte navždy smířit! Přinášíme vám konkrétní tipy na nejrůznější triky a samozřejmě i na přírodní produkty pro zaručený růst vlasů.

 

Jak rychle rostou vlasy?

Ovšem každý z nás bude čekat jinak dlouhou dobu. Dle výzkumu The Trichological Society povyroste každý vlas o 0,5 až 1,7 cm měsíčně. Ročně pak hovoříme až o 15 cm. Ovšem v praxi je třeba vzít v úvahu i faktory, které celkovou délku ovlivňují. Mezi ty patří např. genetická výbava, věk, momentální zdravotní stav, psychické rozpoložení a v neposlední řadě i hormonální změny.

Máte pocit, že zrovna vaše vlasy rostou doslova šnečím tempem? Nezoufejte! Existuje celá řada způsobů, jak podpořit sílu vlasů a tím pozitivně působit na jejich délku. Samozřejmě nemluvíme o změně, která by nastala přes noc. Řeč je o dlouhodobém procesu, který bude vyžadovat vaši trpělivost a vytrvalost. Pojďme si rovnou představit první tipy, které vás dovedou k vytoužené hřívě.

 

Správný výběr kosmetiky pro růst vlasů

Péče o vlasy začíná vždy výběrem vhodné přírodní vlasové kosmetiky a její správnou aplikací. Jak ale vybrat ty správné produkty? Zaměřte se především na šampony a kondicionéry se složením účinných látek v podobě biotinu, keratinu, kolagenu a minerálů podporujících růst vlasů.

Ne všechny kosmetické produkty se hodí pro všechny typy vlasů. Zjistěte si tedy předem, zda jste majitelkou vlasů kudrnatých, vlnitých, suchých nebo poškozených. Suché kadeře si zaslouží pořádnou dávku hydratace, naopak u poškozených se nejprve zaměřte na jejich obnovu.

Pokud toužíte po dlouhých a zdravých vlasech, sáhněte po šamponu pro podporu růstu vlasů. Ten je složen z několika přírodních látek, které šetrně čistí pokožku hlavy a zároveň stimulují vlasové cibulky, čímž podporují růst vlasů. Abyste dosáhli maximální vlasové péče, přidejte do své každodenní rutiny i VENIRA vlasové sérum hair booster napomáhající k dosažení optimální délky vlasů i posílení folikul již od kořínků

Tip: Jak dosáhnout krásných, dlouhých, plných a silných vlasů pomocí jejich regenerování se dočtete v našem článku.

 

Dlouhé a zdravé vlasy díky masážím

Milujete masáže celého těla a rádi byste stejný požitek dopřály své vlasové pokožce? Spojte příjemné s užitečným! S pomocí stimulujícího masážního kartáče zlepšíte krevní oběh, podpoříte výživu vlasových folikulů, odstraníte napěti a uvolníte stres. Ne náhodou se tedy říká, že pokud chcete mít zdravé vlasy, musíte se v první řadě zaměřit na pokožku hlavy.

Postupný růst nových baby vlásků, ale i zlepšování celkové kvality vašich kadeří pocítíte i s VENIRA derma rollerem, tedy mikrojehličkovým aplikátorem! Příjemnou a zároveň účinnou masáž s válečkem si dopřejte dvakrát týdně. Spojit ji můžete s aplikací šamponu nebo vlasového oleje, který pokožku hlavy krásně provoní a stimuluje.

 

Správné používání derma rolleru

Před použitím jej nezapomeňte důkladně umýt teplou vodou a vydezinfikovat.

Používejte jej pouze na suchou a čistou pokožku hlavy.

Na váleček nevyvíjejte příliš velký tlak.

Po kůži přejíždějte pouze jedním směrem, a to sice ve směru růstu vlasů.

Nakonec naneste na pokožku sérum pro podporu růstu vlasů.

 

Jak podpořit růst vlasů skrze úpravu jídelníčku

Pokud to s podporou růstu svých vlasů myslíte opravdu vážně, jen pouhá změna vlasové kosmetiky stačit rozhodně nebude. Péče o vlasy začíná uvnitř, a proto vám radíme, abyste se ke svým vytouženým vlasům tzv. projedli. Na této cestě vám pomůže jídelníček bohatý na:

- ovoce, jako jsou jablka, meruňky, citrusy a hroznové víno

- zeleninu, v podobě brokolice, dýně, špenátu či rukoly

- ryby, tedy losos, tuňák, makrela a sardinky

- ořechy a semínka, jako jsou ta slunečnicová či vlašské ořechy

 

Naopak si dejte pozor na přílišnou konzumaci nezdravých smažených potravin a těch s obsahem bílého cukru.

 

Za rychle rostoucími vlasy stojí i doplňky stravy

Vyvážený jídelníček jde ruku v ruce s dlouhodobým užíváním doplňků stravy určených na podporu růstu vlasů. Tímto způsobem můžete do svého těla doplnit vitamíny, kterých v každodenní stravě nepřijímáte dostatek. Vlasům dělají dobře vitamíny skupiny B (biotin, B1, B2, B5 a B6), jejichž optimální množství přijmete pomocí b-komplexu. Dále také zinek, železo, křemík a aminokyseliny L-methionin a L-cystein.

S potřebným růstem vlasů, ale také s jejich nadměrným vypadáváním vám pomohou VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť s neuvěřitelnými 19 účinnými látkami v každé kapsli. Díky jejich komplexnímu a dokonale vyváženému složení řeší celou řadu příčin pomalého růstu vlasů.

Pokud chcete dopřát to nejlepší nejen svým vlasům, ale také svému mlsnému jazýčku, jsou zde lahodní jahodoví gumoví medvídci pro vlasy, nehty a pleťkteří při pravidelném užívání zlepší i celkovou kvalitu kadeří.

 

Kdo si počká, ten se dočká

Je zřejmé, že celá řada faktorů ovlivňujících rychlost růstu vlasů je mimo vaši každodenní kontrolu - ne však všechny. Věříme, že díky své trpělivosti a následování našich tipů budete již brzy vlastnit obdivuhodné háro, za kterým se bude každý otáčet, tak vytrvejte! Aneb kdo si počká, ten se dočká…

Tip: Do té doby se mezitím inspirujte našimi tipy na trendy účesy z krátkých vlasů.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu