Domácí maska na vlasy

Vlasy jsou jedním ze symbolů krásy i odrazem našeho zdraví a pohody. Automaticky přitahují pohledy druhých, a proto chceme, aby vypadaly co nejlépe. Během roku ovšem dostávají pořádně zabrat – v létě jim nesvědčí sluníčko, v zimě zase chladné počasí a střídání teplot. Neustále jim hrozí také mechanické poškození a neprospívá jim ani stres. Mimo šampónu a kondicionéru byste měli používat i masku na vlasy. Tu domácí zvládnete připravit jedna dvě. Poslouží vám k tomu suroviny, které běžně najdete v kuchyni.

 

Jaké výhody domácí maska na vlasy přináší?

- máte pod kontrolou přesné složení a můžete zvolit právě ty suroviny, které vaše vlasy potřebují nejvíc

- využitím přírodních ingrediencí šetříte životní prostředí

- šetříte svoji peněženku, protože vás přírodní maska na vlasy vyjde jen na pár korun

 

Tip: Nevíte si rady s tím, jak vybrat tu nejlepší masku na vlasy zrovna pro váš typ kadeří? Nezoufejte a podívejte se na náš článek.

 

Domácí masky na suché vlasy

Suché vlasy zaviňuje především horké počasí nebo výkyvy teplot, ale také přílišné používání fénů, žehličky na vlasy nebo kulmy. Vlasům chybí potřebná hydratace, a dochází tak k jejich lámání a třepení. Základními surovinami, které pomohou navrátit vaší hřívě lesk, jsou vejce, med a olej (olivový, kokosový nebo třeba mandlový). Využít můžete ale také banán.

 

Maska na vlasy z medu a žloutku

-1 žloutek

-1 lžíce medu

-1 lžíce olivového oleje

Všechny ingredience smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit po dobu 20 minut a poté opláchněte. Následně vlasy umyjte šamponem.

 

Maska na vlasy z banánu

-1 banán

-2 lžíce medu

-1 lžíce olivového oleje

Jednotlivé suroviny smíchejte a rozmixujte na jemnou kaši. V případě potřeby ji můžete lehce naředit vodou. Potom naneste na vlasy, nechte působit půl hodiny a následně opláchněte.

 

Domácí masky na mastné vlasy

Mastné vlasy působí zplihle a celkově nevzhledně. Někomu byly dány do vínku od přírody, ale mohou se začít mastit také kvůli nadměrnému pocení nebo stresu. Skvěle proti nim působí především jablečný ocet. Dalším velkým pomocníkem je avokádo.

 

Kúra na vlasy z jablečného octa

-2 lžíce jablečného octa

-2 hrnky vlažné vody

Vlasy si nejprve umyjte běžným způsobem. Smíchejte jablečný ocet s vodou a touto směsí vlasy omyjte. Poté už neoplachujte.

 

Maska na vlasy z avokáda

-1 avokádo

-1 lžíce medu

-1 lžička olivového oleje

Avokádo oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte med a trochu olivového oleje. Využít můžete i lžíci vychlazeného mátového čaje, ale není nezbytně nutný. Naneste na vlasy a nechte působit půl hodiny. Poté vlasy důkladně umyjte šamponem a kondicionérem.

 

Účinná kvalita z lůna přírody

Přírodní masku na vlasy nemusíte nutně vyrábět doma. Vhodné přípravky najdete i v nabídce značky Venira. Pokud vás trápí poškozené nebo křehké vlasy, vyzkoušejte VENIRA regenerační masku na vlasy s vůní kokosu. Zacelí roztřepené konečky a dodá vlasům novou vitalitu a lesk.

Potřebnou posilu vaší kštici poskytne i VENIRA vyživující maska na vlasy. Postará se o dostatečnou hydrataci i přísun těch správných vitamínů. Navíc krásně voní po mangu a liči.

Zcela přírodní složení nabízí také VENIRA maska na vlasy pro lesk a hebkost. Díky ní se vašim vlasům dostane důležitých vitamínů i minerálních látek a vy se budete moct chlubit zářivou hřívou plnou života.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu