Jak vybrat nejlepší masku na vlasy?

Masky na vlasy jsou pro naše vlasy jako elixír. Pronikají do hlubších vrstev, a tak si poradí i s poškozením způsobeným chemickým ošetřením, slunečním zářením, změnami teplot nebo třeba mechanickým vysoušením. Jak vybrat tu nejlepší masku s ohledem na typ a strukturu svých vlasů se dozvíte v dnešním článku.

 

Proč šampon s kondicionérem nestačí?

Oba produkty jsou nezbytnou součástí vlasové péče. Šampon zbavuje pokožku hlavy mastnoty a čistí jednotlivá vlasová vlákna. Kondicionér uzavírá povrch vlasů, dodává jim živiny, které v nich uzamyká a vlasy vyhlazuje. Zároveň usnadňuje následné rozčesávání vlasů a jejich styling. Nicméně ani jeden z těchto produktů nemá takové regenerační schopnosti jako právě maska na vlasy

 

Benefity pravidelného používání vlasových masek

Při pravidelném používání masky budou vaše vlasy:

- lesklé, hebké a uhlazené

dokonale pružné

optimálně hydratované

méně lámavé a roztřepené

odolnější vůči znečištění a poškození

snadno rozčesatelné

Stručně řečeno, vaše vlasy budou zdravější na pohled i na dotek. Zároveň budete mít jistotu, že jim dopřáváte skutečně komplexní péči.

 

Typy masek na vlasy

Na trhu najdete masky určené prakticky pro každý typ vlasů (normální, mastné, suché, kudrnaté, krepaté, barvené) a problematiku, která se u vlasů obvykle řeší (oslabení, dehydratace, lámavost, třepení, hrubost, splihlost, chybějící lesk).

 

Jednoduchý návod, podle kterého si každý z vás zvládne vybrat nejlepší masku pro své vlasy

Složení

Pohlídejte si, aby měla vybraná maska přírodní složení. Silikony, parabeny, sulfáty a další syntetické látky, které jsou běžnou součástí konvenční kosmetiky, by mohly vašim vlasům v dlouhodobém měřítku spíše uškodit. O tom, proč je přírodní vlasová kosmetika bez sulfátů, silikonů a parabenů lepší volbou, jsme se rozepsali v samostatném článku.

Ve složení vlasové kosmetiky pátrejte především po:

- vitaminech (A, B, C, E, H)

- minerálech (zinek, vápník, železo, křemík, měď, mangan)

- aminokyselinách (L-cystein, L-methionin)

- kolagenu

- kyselině hyaluronové a dalších aktivních látkách

 

Specifika

Při koupi vlasové péče každý přirozeně vybírá podle typu svých vlasů, ale velmi často při tom zapomíná zohlednit stav své vlasové pokožky. Pokud není činnost mazových žláz optimální, může být vaše vlasová pokožka buďto příliš mastná nebo suchá. Tento problém by se měl opět promítnout do výběru vlasové masky. 

Tip: Pokud si nejste jistí aktuální kondicí své vlasové pokožky, neváhejte navštívit trichologa.

 

Účel

V zásadě jde o to, že si nekupuje masku jako spíše řešení specifického problému. Na příkladu níže vám uvedeme pár situací, abyste zvládli lépe vyhodnotit, jakou masku konkrétně vy a zrovna teď potřebujete.

Absolvovali jste v nedávné době barvení u kadeřníka, které dalo vašim vlasům pořádně zabrat? Potřebujete regenerační masku

Vrátili jste se z dovolené, která byla plná slunění a koupání v moři? Vsaďte na hydratační masku.

Máte vlnité nebarvené vlasy, které se krepatí? Sáhněte po vyživující masce.

V poslední době jste péči o své vlasy zanedbávali, a tak jsou vysušené, bez lesku, zkrátka bez života? Dopřejte jim restart s maskou pro lesk a hebkost.

 

Jak a kdy masku na vlasy používat?

Maska se aplikuje vždy až na šamponem umyté vlasy, ze kterých vymačkejte přebytečnou vodu. Masku si naneste nejprve do dlaní a poté ji rovnoměrně aplikujte do délek vlasů. Aby se produkt dostal opravdu všude, pročeště si vlasy pomocí prstů nebo hřebenem, který má mezi jednotlivými zuby širší mezery. Po uplynutí doby působení masku důkladně opláchněte vlažnou vodou. Z vlasů opět vymačkejte přebytečnou vodu a celou rutinu zakončete aplikací kondicionéru a jeho důkladným opláchnutím.

Četnost použití i doba působení masky na vlasech se odvíjí od doporučení výrobce. Informace hledejte přímo na lahvičce daného produktu. Obecně platí, že se masky nepoužívají při každém mytí vlasů, aby je zbytečně nezatěžovaly

 

Kvalitní maska dokáže s vašimi vlasy hotové zázraky, ale…

…nesmíte zanedbávat zbylé kroky vlasové rutiny. Vše, co potřebujete ke své každodenní péči o vlasy, najdete u nás. Vsaďte na českou kvalitu a přírodní sílu jednotlivých šamponů a kondicionérů značky VENIRA. Kromě tohoto absolutního základu doporučujeme také vlasové sérum a keratinovou vodu.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu