Co je micelární voda? Jak funguje, jak ji používat a vše, co o ní musíte vědět

O micelární vodě už jste nepochybně slyšeli. Víte ale na jakém funguje principu, jak ji zařadit do své beauty rutiny a jak ji správně používat? To, a mnohem více, se dozvíte v dnešním článku. 

 

Co je to micelární voda

Micelární voda je čisticí přípravek, který z pleti odstraňuje zbytky make-upu, nečistot a odumřelých kožních buněk. Pokud budete mít navíc při výběru micelárky šťastnou ruku a sáhnete po některé z obsahem zvláčňujících složek, zvládne vaši pleť i krásně hydratovat.

 

Jak micelární voda funguje?

Za vším stojí micely, které si můžete představit jako mikroskopické částečky, které k sobě přitahují nečistoty jako magnet. Na straně jedné na sebe dokážou vázat olej a nečistoty rozpustné v tucích a na straně druhé vážou nečistoty a kožní buňky rozpustné ve vodě

 

Pozor na micelárky s mýdlovou složkou

Micelární vody s obsahem mýdlové složky a dalších derivátů jsou ve většině případů vyrobeny z ropy. Jejich schopnost čistit je tak silná, že tím narušují hydrolipidový film pokožky. Pleť pak není chráněna před působením vnějších vlivů a únikem vody. Naopak je náchylná k vysoušení, podráždění, tvorbě ekzémů a ucpávání pórů. Jedinou vhodnou variantou je proto micelární voda s přírodním složením. Právě taková je VENIRA micelární voda pro citlivou pleť.

 

5 výhod VENIRA micelární vody pro citlivou pleť

Na rozdíl od konvenčních micelárních vod neobsahuje syntetické micely, které mohou narušit kožní bariéru, způsobit podráždění pleti a vést ke vzniku pupínků. Z toho důvodu je mimořádně vhodná k péči o citlivou pleť.

Obsahuje změkčovadlo glycerin, které podporuje hydrataci a zvlhčení pleti. Naopak neobsahuje žádný alkohol, o kterém je dobře známo, že pleť vysušuje. Díky tomu je tato micelární voda ideální pro suchou nebo dehydratovanou pleť. 

Pokožku zbavuje zbytků make-upu, kožního mazu, potu, ale také odličovacích a čisticích přípravků. Tím vším zabraňuje ucpávání póru, zvyšuje propustnost kůže a připravuje ji na příjem aktivních látek obsažených v následné péči.

Obsažené přírodní ingredience jsou šetrné k přirozenému ochrannému filmu pokožky. Konkrétně kyselina mléčná přispívá k udržení přirozené hladiny pH.

Nemusí se smývat, a tak je její hydratační, regenerační a tonizační účinek skutečně dlouhotrvající. Tento benefit oceníte zejména při cestování a v dalších situacích, kdy máte omezený přístup k čisté vodě. 

 

Nezapomeňte, že micelární voda se postará „jen“ o čištění pleti. Aby byla vaše rutina skutečně kompletní, rozšiřte ji o další kosmetické produkty péče o pleť. To, jak správně pečovat o svou pleť s ohledem na její typ, se dozvíte v našem článku.

 

Jak často a jak správně používat micelární vodu

Micelární vodu používejte v ideálním případě dvakrát denně v rámci své ranní a večerní rutiny

Jak správně postupovat? Začněte tím, že si důkladně umyjete ruce antibakteriálním mýdlem. Poté si odličte a vyčistěte pleť. Následně si vezměte jednorázový vatový tamponek (nebo ekologičtější látkovou verzi, kterou snadno vyperete) a naneste na něj přiměřené množství micelárky. Pomalu přejíždějte po pokožce, abyste ji zbavili všech zbylých nečistot. Micelárku nechte samovolně zaschnout (za předpokladu, že používáte naši micelární vodu bez mýdlové složky) a pokračujte aplikací pleťového séra a krému na pleť

 

Micelární voda versus tonikum versus růžová voda: Čím se liší?

Zatímco micelární voda je ideální pro konečné vyčištění pleti, tonikum se používá jako mezikrok mezi čištěním a zvlhčením pleti. Poskytuje jí totiž okamžitou hydrataci, vyrovnává pH pleti a připravuje jí na další kroky rutiny. Na podobném principu jako tonikum funguje růžová voda, se kterou můžete navíc osvěžit svou pleť kdykoliv během dne.

V případě, že používáte VENIRA micelární vodu pro citlivou pleť, krok tonizace můžete bez problémů přeskočit. Naše micelárka totiž obsahuje růžovou vodu z růže stolisté, která přispívá ke zjemnění, tonizaci a zklidnění pokožky. Zároveň jí dodává zdravou dávku vlhkosti a základní mikroživiny. Kromě toho má anti-aging účinek, a tak podporuje přirozeně svěží a mladistvý vzhled pleti.

 

Co si z dnešního článku odnést?

Pokud budete používat micelárku na denní bázi, máte jistotu, že vaše pleť bude vždy dokonale vyčištěná, a tedy dokáže absorbovat látky obsažené v krémech a sérech, které se aplikují v dalších krocích rutiny. Po aplikaci nechte micelárku vždy přirozeně zaschnout a nikdy ji nesmývejte vodou – v jejím složení jsou totiž vitaminy, minerální látky a antioxidanty, které na jejím povrchu chcete nechat působit.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu