Co je micelární voda? Jak funguje, jak ji používat a vše, co o ní musíte vědět

O micelární vodě už jste nepochybně slyšeli. Víte ale na jakém funguje principu, jak ji zařadit do své beauty rutiny a jak ji správně používat? To, a mnohem více, se dozvíte v dnešním článku. 

 

Co je micelární voda

Micelární voda je čisticí přípravek, který z pleti odstraňuje zbytky make-upu, nečistot a odumřelých kožních buněk. Pokud budete mít navíc při výběru micelárky šťastnou ruku a sáhnete po některé z obsahem zvláčňujících složek, zvládne vaši pleť i krásně hydratovat.

 

Jak micelární voda funguje?

Za vším stojí micely, které si můžete představit jako mikroskopické částečky, které k sobě přitahují nečistoty jako magnet. Na straně jedné na sebe dokážou vázat olej a nečistoty rozpustné v tucích a na straně druhé vážou nečistoty a kožní buňky rozpustné ve vodě

 

Pozor na micelárky s mýdlovou složkou

Micelární vody s obsahem mýdlové složky a dalších derivátů jsou ve většině případů vyrobeny z ropy. Jejich schopnost čistit je tak silná, že tím narušují hydrolipidový film pokožky. Pleť pak není chráněna před působením vnějších vlivů a únikem vody. Naopak je náchylná k vysoušení, podráždění, tvorbě ekzémů a ucpávání pórů. Jedinou vhodnou variantou je proto micelární voda s přírodním složením. Právě taková je VENIRA micelární voda pro citlivou pleť.

 

5 výhod VENIRA micelární vody pro citlivou pleť

Na rozdíl od konvenčních micelárních vod neobsahuje syntetické micely, které mohou narušit kožní bariéru, způsobit podráždění pleti a vést ke vzniku pupínků. Z toho důvodu je mimořádně vhodná k péči o citlivou pleť.

Obsahuje změkčovadlo glycerin, které podporuje hydrataci a zvlhčení pleti. Naopak neobsahuje žádný alkohol, o kterém je dobře známo, že pleť vysušuje. Díky tomu je tato micelární voda ideální pro suchou nebo dehydratovanou pleť. 

Micelární voda na akné pokožku zbavuje zbytků make-upu, kožního mazu, potu, ale také odličovacích a čisticích přípravků. Tím vším zabraňuje ucpávání póru, zvyšuje propustnost kůže a připravuje ji na příjem aktivních látek obsažených v následné péči.

Obsažené přírodní ingredience jsou šetrné k přirozenému ochrannému filmu pokožky. Konkrétně kyselina mléčná přispívá k udržení přirozené hladiny pH.

Nemusí se smývat, a tak je její hydratační, regenerační a tonizační účinek skutečně dlouhotrvající. Tento benefit oceníte zejména při cestování a v dalších situacích, kdy máte omezený přístup k čisté vodě. 

 

Nezapomeňte, že nejlepší micelární voda se postará „jen“ o čištění pleti. Aby byla vaše rutina skutečně kompletní, rozšiřte ji o další kosmetické produkty péče o pleť. To, jak správně pečovat o svou pleť s ohledem na její typ, se dozvíte v našem článku.

 

Jak často a jak správně používat micelární vodu

Micelární vodu používejte v ideálním případě dvakrát denně v rámci své ranní a večerní rutiny

Jak správně postupovat? Začněte tím, že si důkladně umyjete ruce antibakteriálním mýdlem. Poté si odličte a vyčistěte pleť. Následně si vezměte jednorázový vatový tamponek (nebo ekologičtější látkovou verzi, kterou snadno vyperete) a naneste na něj přiměřené množství micelárky. Pomalu přejíždějte po pokožce, abyste ji zbavili všech zbylých nečistot. Micelární vodu pro citlivou pleť nechte samovolně zaschnout (za předpokladu, že používáte naši micelární vodu bez mýdlové složky) a pokračujte aplikací pleťového séra a krému na pleť

 

Micelární voda versus tonikum versus růžová voda: Čím se liší?

Zatímco přírodní micelární voda je ideální pro konečné vyčištění pleti, tonikum se používá jako mezikrok mezi čištěním a zvlhčením pleti. Poskytuje jí totiž okamžitou hydrataci, vyrovnává pH pleti a připravuje jí na další kroky rutiny. Na podobném principu jako tonikum funguje růžová voda, se kterou můžete navíc osvěžit svou pleť kdykoliv během dne.

V případě, že používáte VENIRA micelární vodu pro citlivou pleť, krok tonizace můžete bez problémů přeskočit. Naše micelárka totiž obsahuje růžovou vodu z růže stolisté, která přispívá ke zjemnění, tonizaci a zklidnění pokožky. Zároveň jí dodává zdravou dávku vlhkosti a základní mikroživiny. Kromě toho má anti-aging účinek, a tak podporuje přirozeně svěží a mladistvý vzhled pleti.

 

Co si z dnešního článku odnést?

Pokud budete používat micelárku na denní bázi, máte jistotu, že vaše pleť bude vždy dokonale vyčištěná, a tedy dokáže absorbovat látky obsažené v krémech a sérech, které se aplikují v dalších krocích rutiny. Po aplikaci nechte micelárku vždy přirozeně zaschnout a nikdy ji nesmývejte vodou – v jejím složení jsou totiž vitaminy, minerální látky a antioxidanty, které na jejím povrchu chcete nechat působit.

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

Zpět do obchodu