Beta karoten: Jaké má účinky a pomůže k lepšímu opálení?

Důkladná příprava je polovinou úspěchu, což bezesporu platí i v otázce opalování. Vzhledem k tomu, že jarní paprsky začínají nabírat na síle, je nejvyšší čas začít se chystat na dobu strávenou sluněním tak, abyste se brzy dočkali bronzové pokožky, po které už od zimy toužíte. Dnes zjistíte, proč by měl být právě beta karoten nedílnou součástí vaší cesty za krásným a dlouhotrvajícím opálením

 

Co to je beta karoten?

Beta karoten je látkou ze skupiny karotenoidů, které působí příznivě na stav a zdraví pokožky, vlasů, očí a zubů. Jeho přítomnost v potravinách poznáte podle typického zbarvení od žluté, přes oranžovou až červenou. 

Naše tělo vnímá beta karoten jako provitamin vitaminu A a je pro něj důležitým antioxidantem, který chrání organismus před negativním působením volných radikálů.

 

Jaké má beta karoten účinky?

- podporuje udržení zdravého a přirozeného vzhledu pokožky

- přispívá k usnadnění celého opalovací procesu

- napomáhá k dosažení rovnoměrného opálení

- podílí se na udržení bronzové pokožky po pobytu na slunci

- přispívá k ochraně kožních buněk před oxidativním stresem

 

POZOR! Beta karotenu (a obecně karotenoidům) se často připisuje zásluha za to, že chrání kůži před poškozením nadměrným slunečním zářením. To ovšem není tak úplně pravda. Antioxidanty nedokážou předejít poškození a spálení kůže, které zapříčinily volné radikály produkované UV paprsky. Antioxidanty „pouze“ napravují škody, které již byly způsobeny. 

Nicméně platí to, že s pomocí karotenoidů předcházíte vzniku pigmentových skvrn, které by se mohly na vaší kůži vytvořit jako důsledek působení UV záření.

Nedostatek karotenoidů v organismu poznáte na první pohled. Nejenže vaše pokožka bude suchá a drsná, stejně tak i vaše rty budou vysušené a popraskané. Výjimkou není ani nadměrné padání vlasů. Je tedy zřejmé, že dostatečný příjem karotenoidů má pro člověka obrovský význam.

 

Spolehlivý zdroj beta karotenu

Beta karoten najdete v mrkvích, rajčatech, červených paprikách, švestkách, papáje a mangu. Kromě toho je obsažen také v petrželi, brokolici, hrachu, zelených fazolkách, špenátu, vaječném žloutku nebo játrech. 

Množství beta karotenu v organismu můžete podpořit s pomocí doplňků stravy, se kterými vytěžíte z opálení skutečně maximum.

VENIRA beta karoten s komplexním složením šesti účinných látek (vitaminů A, C a E; biotinu; zinku; měsíčku lékařského) má antioxidační účinky, urychluje hojení ran a zlepšuje toleranci pokožky na sluneční záření.

 

Kdy začít, a jak dlouho, beta karoten užívat?

Aby měla vaše pokožka dostatek času na přípravu a z prospěšnosti beta karotenu jste vytěžili skutečně maximum, začněte ho užívat alespoň měsíc před vypuknutím sezony slunění. Užívejte ho po celé období opalování a plynně pokračujte ještě měsíc po jeho skončení, čímž podpoříte dlouhotrvající efekt bronzového opálení. 

 

Podpořte ještě více celý opalovací proces

Beta karoten sice zvyšuje toleranci kůže na sluneční záření, ale to neznamená, že už svou pokožku nemusíte při pobytu venku chránit. Svůj opalovací arzenál proto doplňte o VENIRA opalovací olej, bronze s SPF 6

Náš opalovací olej stimuluje tvorbu melaninu a vaši pokožku účinně chrání před UV zářením a předčasným stárnutím. Přidané třpytky činí vaši pokožku naprosto neodolatelnou na pohled a zásluhou olejové konzistence je zase dokonale hebká na dotek

 

Výhody slunění

Sluneční paprsky dopadající na naši pokožku přispívají k udržení duševní pohody a stimulují tvorbu vitaminu D v kůži. Slunce může u některých jedinců sloužit také jako účinný pomocník při léčbě atopického ekzému, lupénky a jiných kožních chorob.

Na závěr se hodí připomenout, že jen zdravé opálení je skutečně krásné, a proto je dobré znát i nevýhody opalování a vědět, jak o pokožku během opalovací sezony správně pečovat.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu