Beauty rutina

Denně se líčíme, odličujeme, používáme přípravky na pleť, jednou za čas navštívíme kosmetiku či jiné odborníky. Jaká je ale beauty rutina a co bychom měli dodržovat, co se týče naší krásy? Tyhle tipy a fakta vám pomůžou dát všemu tomu beauty šílenství alespoň malý řád a zároveň pro svou pleť uděláte to nejlepší.

 

Denní rutina

Krása není pouze povrchní záležitostí, ale odráží naše celkové zdraví. Proto i pravidelná fyzická aktivita, vyvážená strava a dostatek spánku jsou základem krásné pleti a vitálního vzhledu. Pečlivá péče o zdraví těla a mysli je základem pro dosažení opravdové a trvalé krásy.

Samozřejmě i správná péče nejen o vaší pleť, ale i vlasy je nedílnou součástí denní beauty rutiny. Proto se při výběru kosmetických produktů zaměřujte vždy na jejich kvalitu a složení. Sázka na přírodní a šetrné produkty může prospět nejen vaší kráse, ale také životnímu prostředí. 

Každé ráno si pleť nejdříve opláchněte vlažnou vodou a pomocí VENIRA odličovacího a čistícího gelu ji zbavte všech nečistot. Poté obličej šetrně osušte ručníkem.

Tip: Ideální je mít ručník určený pouze pro vaši pleť.

 

Jak při denní rutině postupovat?

Poté, co si pleť omyjete vlažnou vodou a osušíte v ručníku následuje aplikace pleťového toneru. Toner totiž vyrovnává hladinu pH po čištění pleti. Také napomáhá odstraňovat případné nečistoty, které by na pleti po čištění mohly zbýt.

Toner také podporuje hydrataci a stahuje póry a měly byste jej do své denní rutiny zahrnout jako druhý krok. Kromě toho, že pleť krásně dočistí, ji připraví na příjem aktivních látek z kosmetických produktů, které na pleť aplikujete posléze. 

Ještě před nanesením VENIRA hydratační denní krém, hydratujte pleť moisturizerem a nezapomeňte ani na SPF ochranu pleti. Pokud se chystáte vystavovat slunci, aplikujte pleťový opalovací krém s vyšší ochranou. 

Používejte hydratační pleťové mlhy. Dostanete je ve spreji, většinou jsou bezolejové, takže neporuší váš make-up a jsou nabité vitamíny a energií pro vaší pleť. Pleťová mlha se dá použít kdykoliv během dne a pleť je po ní ihned svěží, hladší a pružnější.

 

Večerní rutina

Večerní beauty rutina je klíčovou součástí péče o pleť a přípravy na spánek. Během dne naše pleť čelí nejrůznějším vlivům a zatížením, a proto je důležité ji večer poskytnout zaslouženou péči, která ji pomůže se obnovit a regenerovat.

Prvním krokem večerní beauty rutiny by mělo být odstranění vašeho make-upu. Použít můžete například VENIRA odličovací mléko nebo VENIRA micelární vodu. Oba tyto produkty vaši pleť účinně vyčistí a navíc jí dodají potřebnou hydrataci. Důkladně vyčištění pleti je navíc klíčové pro prevenci ucpávání pórů a vzniku nedokonalostí.

Po vyčištění pleti je důležité pleť také tonizovat, vyživit ji blahodárnými oleji, jako je VENIRA švestkový olej, který pleť krásně zklidní a dodá ji hydrataci. Poté následuje péče i o jemné oční okolí. VENIRA anti-age oční krém pomáhá zjemnit jemné linky a vrásky, redukovat otoky a tmavé kruhy v očním okolí. 

Nepodceňujte ani péči o vaše rty. Použijte exfoliační nebo hydratační produkty na rty, aby byly hebké a zdravé. Poté můžete aplikovat balzám na rty, který je udrží i během spánku v dostatečné kondici. 

 

Týdenní rutina

Používejte pleťové masky. Na výběr máte snad ze všech možných vůní a kombinací vitamínů, smývací, slupovací nebo plátýnkové. Masky čistící, hydratační, exfoliační a takto bychom mohli pokračovat do nekonečna. Jednou za týden proto vaší pleti dopřejte tento relaxační rituál.

Hloubková výživa pro vlasy. Masky existují nejen na pleť, ale i ty hloubkové pro vaše vlasy. Jako první použijte šampon, který otevře a připraví vlasové vlákno na aplikaci masky. Jednou týdně byste také měli vašim kadeřím dopřát relax v podobě několika minutové masky. Po masce nanášejte kondicionér, který na závěr vlasy dokonale ucelí a uchová tak všechno dobré čerpané z masky.

 

 

Užijte si kvalitní lip scrub. I pokožka na rtech potřebuje jednou za čas hloubkovou péči. Peelingy na rty odstraní odumřelou kůžičku na rtech. Můžete si koupit peeling hotový nebo si jej vyrobit doma ze směsi hnědého či kokosového cukru.

Čištění kosmetických štětců. Při denním používání se na štětcích usazují zbytky líčidel, ale také kožního mazu. Při čištění štětců můžete použít dezinfekci ve spreji či obyčejné mýdlo.

 

Měsíční rutina

Nechte si upravit nehty manikérkou, popř. obnovte svou nehtovou modeláž.

Postarejte se o obočí, které si můžete nechat vytrhat profesionálkou, nebo doma odstranit přebytečné chloupky a obočí vytvarovat. Pokud potřebujete nechat vaše obočí nebo řasy pořádně dorůst, pak použijte VENIRA sérum pro podporu růst řas a obočí.

Kosmetika a masáž. Jednou měsíčně není od věci nechat pleť ošetřit profesionály, navštivte kosmetiku a na závěr si užijte příjemnou masáž obličeje.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu