8 věcí, které byste měli vědět o zázraku jménem moringový olej

Jeden ze zkrášlujících rostlinných olejů, který je nepostradatelným společníkem v péči o pleť a vlasy. Jeho hydratační, anti-ageing, vyživující a regenerační vlastnosti si zkrátka zamilujete. Moringový olej je plný antioxidantů, vitamínů, mastných kyselin a navíc působí antibakteriálně a protizánětlivě. Při tom všem ještě stíhá účinně bojovat proti vráskám nebo suchým a poškozeným vlasům. Přinášíme vám 8 věcí, které o zázračném moringovém oleji musíte vědět!

 

Dary starověku

Blahodárné účinky moringového oleje, tedy oleje ze semen stejnojmenného stromu, jsou známy již z dob starověku. Už samotná Kleopatra v Egyptě znala jeho využití pro krásu. Moringový olej je však zmiňován již ve starověkých spisech Hindů - a to sice v době před 5000 lety. Existuje snad prověřenější kosmetický pomocník, než právě olej z moringy?

Moringový olej pochází z Indie a některých dalších asijských zemí a je znám pro své léčivé vlastnosti a dlouhou historii také v tradiční indické medicíně, nazývané ajurvéda. Semena moringového oleje jsou bohatá na různé živiny, a právě díky své bohaté nutriční hodnotě a biologicky aktivním látkám získává olej z moringy pověs zázračného oleje.

Mezi jeho zázračné složky patří především kyselina olejová, vitamíny A, C a E, které působí jako účinné antioxidanty a chrání tělo před volnými radikály. Je bohatý i na minerály, jako je vápník, draslík, železo nebo hořčík. 

 

Pro krásnou pleť

Proč je moringový olej tak výjimečný pro pleť? Starodávný elixír života dokáže to, co mnohdy ani několik kosmetických přípravků ne. Skutečně působí proti vráskám, sjednocuje tón pleti a obnovuje její pevnost. Navíc je vhodný nejen pro suchou a zralou pokožku - díky blahodárnému složení si hravě poradí také s problematickou pletí - zatočí dokonce i s jizvičkami po akné. Chcete mít rozzářenou a vyživenou pleť bez chyb? Dejte šanci 100% moringovému oleji!

 

Pro krásné vlasy

Přírodní péče o vlasy, která je účinnější než ty nejlepší séra, balzámy a masky? Moringový olej, který pomáhá udržet nejen zdravou pokožku hlavy - stačí jej jednou za čas vmasírovat a poté smýt. Chcete-li však prospět také vlasům, dodat jim lesk, omezit třepení, lámavost a přinést viditelnou regeneraci, pak se nespletete s vlasovým zábalem.

Do umytých a ručníkem vysušených vlhkých vlasů naneste několik kapek moringového oleje a zabalte je do vyhřátého ručníku nebo šátku. Ponechte hodinu - výsledkem budou zdravé a vyživené vlasy. Dopřejte jim takovou kúru pravidelně - moringová péče dělá zázraky a posílí i ty nejslabší vlasy.

 

Zázračný elixír

A umí toho ještě více! Zázračný strom přináší skutečný dar. VENIRA moringový olej je vynikající součástí domácí lékárničky. Hodí se totiž i tehdy, pokud na kůži vznikne popálenina či řezná rána. Urychluje hojení drobných poranění - poradí si také s hmyzím bodnutím či vyrážkou a odřeninami. Potěší také jako péče po opalování nebo rychlý pomocník při škrábnutí.

Pokud byste po opalování chtěli vaši kůži dodat potřebnou dávku zklidnění a hydratace, pak si neváhejte pořídit VENIRA chladivý gel po opalování AFTER SUN s nepřekonatelnou vůní aloe vera a mentholu!

 

Jak poznat kvalitu?

Moringový olej má po uložení v chladničce tendenci tuhnout. Obecně má sice rád nízké teploty a tmavá místa, ale lednice není jeho ideálním útočištěm - chladnička vám však pomůže ověřit kvalitu složení. Pokud máte skutečný a čistý moringový olej, jemně zbělá, zkrystalizuje a ztuhne. Nekvalitní olej s příměsí takto rozhodně reagovat nebude.

 

Nosič parfémů

Vlastnosti VENIRA moringového oleje z něj dělají ideální olejovou základnu pro vznik parfémů. Absence intenzivní vůně a dobrá snášenlivost pokožky umožnily jeho použití při výrobě mýdel, parfémů a krémů. Pokud tedy chcete, aby moringový olej dlouhodobě krásně voněl, můžete i vy přidat pár kapek esenciálního oleje. 

 

Tip: Pokud se chcete dozvědět o účincích i našich dalších přírodních olejů, pak si přečtěte článek, ve kterém nám odborná biochemička zpracovala podrobnou recenzi.

 

Kyselina behenová

Díky vysokému obsahu kyseliny behenové se moringovému oleji někdy říká také behen. Tato nasycená mastná kyselina je známá pro své vyhlazující vlastnosti - jak v péči o pleť, tak o vlasy. Je jednou z těch látek, díky kterým budete krásnější - možná právě proto se používá také při výrobě kvalitních kondicionérů či pleťových sér. Ale proč platit za několik přípravků, když vaší kosmetické poličce může vévodit jediný zázrak?

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu