Správná péče o mastné vlasy

S mastnými vlasy zápasí zhruba každý čtvrtý dospělý. Pokud tedy patříte k této čtvrtině naší populace, která musí řešit problémy spojené s mastnými vlasy a pokožkou hlavy, je tento článek jako stvořený pro vás. Dnes se naučíte vybrat vhodnou vlasovou kosmetiku a osvojíte si základní pravidla péče o mastné vlasy.

 

Mastné vlasy ≠ mastící se vlasy

Na úvod si uděláme pořádek v pojmech, ve kterých se v souvislosti s touto problematikou často chybuje. Pokud mluvíme o mastných vlasech, máme na mysli jeden z oficiálních typů vlasů. 

Naopak mastící se vlasy může mít kdokoliv bez ohledu na svůj geneticky daný typ vlasů. Jedná se tedy o stav, který nemusí být nutně trvalý. K častým příčinám patří špatné stravovací návyky, fyziologická nerovnováha či hormonální změny. 

 

Mastné vlasy: Příčinu hledejte ve své vlasové rutině

Věděli jste, že mastné vlasy se velmi často vyskytují u osob s mastným typem pleti? Důvodem je skutečnost, že mastné vlasy jsou příčinou nadměrné produkce mazu na pokožce hlavy. Pokud se vás tedy tato problematika týká, fakticky nehledáte jen řešení pro své vlasy, ale především pro svou pokožku.

Existují ovšem faktory, kterými sami (ne)vědomky zhoršujete stav, a tím pádem vzhled, svých mastných vlasů:

- používáte nevyhovující vlasovou kosmetiku

vlasy si myjete příliš často

máte nevhodnou techniku mytí vlasů

vlasy oplachujete horkou vodou

po vymytí vám na vlasech zůstává kosmetika

používáte nepřiměřené množství vlasové kosmetiky

-v průběhu dne si do vlasů často saháte

Teď už pravděpodobně víte, kde je ve vašem případě zakopaný pes. Nezbývá tedy, než se vrhnout na naše doporučení, díky kterým změníte své mastné vlasy k nepoznání. 

 

Jak na mastné vlasy: Vhodně zvolená kosmetika je základ

Vaše první kroky po dočtení tohoto článku by měly vést do koupelny, kde si zrevidujte vlasové produkty, které aktuálně používáte. Jsou šité na míru vašemu typu vlasů? Pokud ne, tak máte první problém, na který vám hned nabízíme řešení. Na mastné vlasy byste měli používat pouze vlasovou kosmetiku určenou na odstranění přebytečného mazu a stabilizaci pokožky. 

Vždy se zaměřte na složení kosmetiky a hledejte v něm následující účinné látky. Polyplant, což je komplex sedmi přírodních bylinných extraktů vyvinutý pro komplexní péči o mastné vlasy a pokožku hlavy. Panthenol neboli provitamin B5, který dokáže účinně regulovat kožní maz a snižovat dráždivost vlasové pokožky. 

Obě tyto složky jsou obsaženy v našem VENIRA přírodním šamponu pro mastné vlasy, který pečuje o samotný vlas a vlasovou pokožku. Eliminuje tvorbu kožního mazu a přispívá k normalizaci funkce mazových žláz. Mimo to vlasy ochraňuje, hydratuje do hloubky, posiluje a zanechává je nádherně lesklé na pohled a hebké na dotek. 

Vhodně zvolený šampon jde ruku v ruce s kvalitním kondicionérem. My doporučujeme sáhnout po VENIRA bezoplachovém kondicionéru, který vaše vlasy vyživí a zajistí jejich snadné rozčesávání. 

 

Zatím jste v polovině cesty…

… a abyste se dostali do cíle, budete si muset osvojit zásady správné péče o mastné vlasy.

Vlasy vždy:

- oplachujte vlažnou vodou, příliš horká voda má za následek vysušenou pokožku, která se brání zvýšenou produkcí mazu

- vysoušejte mačkáním nikoliv třením, praktickým pomocníkem, který bude dostávat přebytečnou vodu z vašich vlasů šetrně, je VENIRA turban / ručník na vlasy

- fénujte studeným nebo vlažným vzduchem a fén mějte vždy ve vzdálenosti nejméně 20 cm od hlavy

- rozčesávejte čistým hřebenem, abyste si je nezanášeli prachem a zbytky stylingových produktů

- upravujte pomocí stylingových produktů s lehkou texturou, abyste je zbytečně nezatěžovali

- nechte je dýchat a nesvazujte je do příliš pevných copů a drdolů

Přečtěte si i naše další tipy pro zdravé vlasy zde: 8+1 tipů pro zdravé vlasy.

 

Co na mastné vlasy: Vsaďte na nejsilnější produkt svého druhu na trhu

Povzbuďte ještě více své každodenní úsilí a začněte užívat doplňky stravy podporující kvalitu vlasů. Vaše krása by totiž měla vždy začínat uvnitř, a právě VENIRA vitamíny na vlasy dodané zevním užitím, mohou značně ovlivnit vzhled vlasů a jejich kvalitu. Změna samozřejmě nenastane ze dne na den, ale za to je dlouhotrvající.  

Vyhněte se rokům experimentování a sáhněte po produktu, jehož účinek ověřily tisíce lidí před vámi. Řeč je samozřejmě o našem bestselleru VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť  s obsahem 19 účinných látek v každé kapsli z nichž každá hraje klíčovou roli v působení na pojivové tkáně, pleť, vlasy a nehty. Patří tak mezi nejsilnější produkty svého druhu na trhu. 

 

Jak zamaskovat mastné vlasy?

Pohrávejte si s umístěním pěšinky. Díky tomuto jednoduchému fíglu zakryjete mastné pramínky v místech, kde jste měli pěšinku předchozí den. 

Místo suchého šamponu, který může vlasovou pokožku dost vysušit, si vezměte na pomoc obyčejný papírový kapesníček. Ten rozdělte na jednotlivé vrstvy, a ty postupně přihládejte ke kořínkům – tímto způsobem lehce odsajete přebytečnou mastnotu.

Samozřejmě existují i různé vlasové doplňky, jako například čepice a šátek, které mastné vlasy schovají, ale my vám tento způsob maskování příliš nedoporučujeme. Časté nošení pokrývek hlavy totiž zabraňuje vlhkosti vypařit se z vlasů, což vede k zapaření pokožky, a tedy zvýšené produkci mazu. Takovým počínáním byste se dostali do začarovaného kruhu a svůj problém neřešili efektivně.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu