8+1 tipů pro zdravé vlasy

Mít zdravé a krásné vlasy je pro mnoho z nás tolik důležité, může být ale těžké vědět, co dělat, aby vlasy zůstaly zdravé a krásné. Je tolik věcí, které jsou pro naše vlasy škodlivé, od tepelných úprav, přes přílišné používání šamponu až po spaní na bavlněných polštářích. Pojďte si spolu s námi projít několik tipů pro zdravé a krásné vlasy!

 

8 tipů pro zdravé vlasy

 

1. Používání příliš mnoho šamponu

Víte, že vlasy by se neměly umývat častěji, než dvakrát týdně? Vaše kadeře se pak mohou stát velmi křehkými, když je namočíte a použití velkého množství šamponu může vést také k roztřepeným konečkům. Proto když vlasy umýváte, ujistěte se, že šampon je nejkoncentrovanější u kořínků, takže nezatěžuje konečky. Pokud vás trápí navíc i padání vlasů, můžete vyzkoušet VENIRA šampon proti vypadávání s kokosovou vůní.

 

2. Mytí vlasů ve vlažné nebo studené vodě

Čím teplejší je voda na mytí vlasů, tím více poškození si způsobíte. I přestože může být v zimním období horká voda vhodná, vyhýbejte se jejímu umývání s vašimi kadeři. Horká voda totiž způsobuje bobtnání kůže, takže poté jsou vaše vlasy náchylnější k třepení. Nastavte teplotu vody na nejchladnější, jakou zvládnete, minimálně na konec mytí vlasů. Promytí vlasů ve studené vodě kůži stáhne a nehrozí jim roztřepení. 

 

Tip: Pro roztřepené konečky je určena VENIRA rozmarýnová voda, která kromě krásné vůně má i blahodárné účinky na poškozené vlasy.

 

3. Používejte ručník z mikrovlákna

Ručník z mikrovlákna je úžasná prevence roztřepených konečků. Třít vlasy obyčejným ručníkem může napáchat spoustu škody. Zabalením vlasů do ručníku z mikrovlákna, které absorbuje vlhkost, je nejzdravější cesta, jak nechat vlasy usušit.

Nezapomínejte ale také na to, že byste vlasy v ručníku neměli nechávat příliš dlouho! Pro efektivnější vysušení vlasů můžete použít VENIRA turban na vlasy vyrobený z měkkého a příjemného materiálu.

 

4. Nefénujte konečky vlasů

Tepelná úprava vlasů způsobuje největší poškození. Pokud není jiná možnost, vysušte vlasy tak, abyste se vyhnuli konečkům. Fén přitom mějte nastavený na nejnižší výkon a teplotu. Pokud chcete vaše kadeře ochránit i v letním období, pořiďte si VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou.

 

5. Vyhněte se používání tepelných nástrojů

Žehličky na vlasy, fény, kulmofény nebo jiné tepelné nástroje nejsou pro vlasy příliš vhodnou volbou. Teplo a vlasy prostě nejdou příliš dohromady. Používání kulmy nebo žehličky sice vede ke krásnému a upravenému vzhledu, ale také k roztřepeným konečkům.

Pokud se používání vyhnout nemůžete, pořiďte si vždy ochranný tepelný sprej, který na kadeře nastříkáte před jejich tepelnou úpravou. Přístroj také vždy rozehřejte pouze na úplné minimum a takovémuto teplu nevystavujte konečky vlasů, které jsou ty nejnáchylnější.

 

6. Biotin a kyselina listová

Biotin a kyselina listová jsou nejlepší vitamíny pro zdravé a krásné vlasy. Tyto vitamíny můžete najít i v našich VENIRA gumových medvídcích pro vlasy, nehty a pleť, které nejen že úžasně chutnají, ale také vlasům pomáhají!

Prokazatelně podporují zdraví, sílu a odolnost vlasů. Kyselina listová navíc podporuje tvorbu červených krvinek, což podporuje růst vlasů a biotin vlasy posiluje díky metabolismu tuků, sacharidů a bílkovin.

 

7. Omezte chemické přípravky na vlasy

Od barvení po fixaci - každý přípravek, který používá chemikálie, bude pro vaše vlasy dříve či později škodlivý. Příliš mnoho chemie na vlasech vede k roztřepeným konečkům a nezdravým vlasům. Omezte proto takového produkty na minimum nebo používejte přírodnější varianty, jako jsou naše šamponykondicionéry.

 

8. Hedvábný polštář

Vyměnit klasické povlečení na polštář za to hedvábné, je jedno z nejlepších řešení, které můžete udělat pro to, abyste vaše kadeře ochránili. Zatímco bavlna způsobuje tření mezi vlasy a polštářem, což způsobuje lámání, hedvábí umožňuje vlasům snadno klouzat, což zabraňuje jejich poškození.

 

Extra tip pro zdravé a krásné vlasy

VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť obsahují 19 účinných látek v jedné kapsli (mezi nimi i zmiňovaný biotin a kyselinu listovou) a určitě jsou správnou cestou za vysněnými vlasy. Působí nejen na vlasy, ale také na nehty a pleť. Pokud se rozhodnete dodržovat těchto 8 tipů pro zdravé a krásné vlasy, nezapomeňte k nim přidat i našeho nejlepšího pomocníka.

Po našich kapslích rozhodně sáhněte především v případě pokud vás trápí slabé nehty se sklony k lámání nebo třepení ale i v případě jemných, lámavých či řídnoucích vlasů se sklonem k vypadávání. Kapsle napomáhají i s roztřepenými konečky vlasů, které jsou poničené špatnou úpravou.

 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu