Levandule – voňavá bylina pro všechny typy vlasů

Dnes už ji seženete v každičkém květinářství, mnoho z nás ji pěstuje na svých zahrádkách či terasách, její vůně je cítit na hony daleko… Vítě, o jaké bylině je řeč? Pokud tipujete levanduli, trefili jste do černého! Nebo tedy vlastně spíše do fialového. Je charakteristická nejen svou nepřekonatelnou vůní, ale především blahodárnými účinky. Hojí a čistí pleť, uvolňuje svaly, uklidňuje duši. Levandule je přísadou mnoha kosmetických a vlasových přípravků. Nejen, že dokonale provoní celou naši pokožku, ale také čistí, uklidňuje její podráždění a napnutí, tlumí svědění a velice příznivě působí na regeneraci vlasů.

 

Zázrak nejen pro vlasy

Vložte do levandule svou důvěru a přesvědčte se na vlastní kůži. Nejen, že ušetříte spoustu peněz, které byste jinak investovali do komerčních přípravků, ale navíc poskytnete svým vlasům zcela přírodní ingredienci, díky které bude vaše hříva stejně lesklá, bohatá a zdravá.

Tahle voňavá a v kosmetice hojně využívaná bylinka má velice intenzivní protizánětlivé a dezinfekční účinky. Bývá všemi považována za jeden z nejlepších přírodních kosmetických prostředků, protože je vhodná pro všechny typy kůže a vlasů. 

Levandule dokáže stimulovat krevní oběh a napomáhá tak regulovat mastnotu pokožky. Dokonale zregeneruje nejen naše vlasy, ale celé tělo. Můžete si sami připravit odvar do koupele, levandulový olej na masáž nebo odvar či nálev na vlasy. Čistý výluh je dobrý proti lupům či na mastné vlasy.

Vašim kadeřím také velmi prospějete, když ji aplikujete rovnou po umytí hlavy. Nejen, že vlasům navrátíte jejich přirozeně kyselé pH, které se mytím narušilo, ale navíc jim takto dopřejete všechny důležité živiny, zlepšíte jejich rozčesávání a vymyjete zbytky šamponu.

 

Výhody levandule pro vlasy

Zaujal vás náš popis, k čemu všemu je levandule určená a jak může pomoci nejen vaší pokožce hlavy ale i vlasovým folikulům? Její účinky jsou ale mnohem širší!

 

1. Uklidňující a relaxační účinky

Nádherná jemná vůně levandule má silný uklidňující účinek na vaše tělo a mysl. Používání produktů při péči o vaše kadeře s levandulovou vůní nejen že důkladně o vlasy pečuje ale pomáhá uvolnit stres a napětí, ale také přináší pocit relaxace. Levandule také podporuje lepší spánek, což je důležité pro celkové zdraví vlasů.

 

Tip: Pokud chcete dopřát regeneraci a výživu i pro vaše unavené tělo, máme pro vás jedinečnou VENIRA sůl do koupele s obsahem sušených lístků levandule, které kůži zanechají nádherně zvláčněnou a jemnou na dotek.

 

2. Prospěch pro růst vlasů

Levandule stimuluje růst vlasových folikulů, což podporuje samotný růst vlasů. Navíc pravidelná masáž například s levandulovým olejem nebo VENIRA rozmarýnovou vodou zlepší prokrvení vlasové pokožky a dodá vlasovým kořínkům živiny, které potřebují pro zdravý růst vlasů.

 

3. Protizánětlivé vlastnosti

Trpíte podrážděnou vlasovou pokožkou, kterou se vám nedaří nijak uklidnit? Pak rozhodně sáhněte po levanduli! Ta díky svým protizánětlivým vlastnostem snižuje její podráždění nebo svědění. Účinné látky levandule pronikají hluboko do vlasové pokožky, redukují nadměrnou produkci oleje ve vlasech a podporují zdravé prostředí pro růst vlasů.

Pro přirozenou podporu růstu vlasů vám naopak pomůže VENIRA hair booster s aktivními látkami a extraktem ze sedmi bylin, jako je přeslička, kopřiva, bříza, rozmarýnu, šalvěje nebo lípy. 

 

4.  Přírodní ochrana proti škůdcům vlasů

Levandule působí i jako přírodní repelent, který odpuzuje všelijaké škůdce a hmyz, kteří by mohli vaše vlasy poškodit. Ať už se jedná o vši nebo blechy. Některé druhy hmyzu totiž mají tendenci se vyhýbat vůni levandule.

 

Použití levandule v péči o vlasy

Chcete dopřát svým vlasům i pokožce hlavy zaslouženou péči, kterou tolik potřebují? Inspirujte se hned několika nejefektivnějšími způsoby pro použití levandule.

 

Levandulový olej pro masáž hlavy

Ten je skvělou volbou pro masáž hlavy, která podporuje zdravý růst vlasů. Můžete smíchat několik kapek levandulového oleje s nosným olejem, tedy například olejem olivovým nebo kokosovým, a jemně touto připravenou směsí masírovat vaší pokožku hlavy.

 

Levandulový šampon a kondicionér

Oba dva budou skvělé pro denní péči o vaše vlasy. Levandulový šampon je dokonale vyčistí, zatímco kondicionér s jemnou levandulovou vůní vlasům poskytne hydrataci a perfektně je zjemní. 

 

Tip: Pokud vás trápí nadměrné vypadávání vlasů, máme pro vás VENIRA šampon proti vypadávání s kokosovou vůní.

 

Levandulová voda na závěr

Toto osvěžující tonikum můžete použít na závěr mytí vašich vlasů. Stačí smíchat levandulovou vodu s čistou vodou a vmasírovat ji do vlasů a do pokožky. Tento krok pomůže vyrovnat pH vlasové pokožky a dodá vlasům příjemnou vůni levandule.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu