Konjaková houbička aneb tajemství dokonalé pleti!

Už jste o nich slyšeli? Konjakové houbičky jsou zázračným přírodním pomocníkem k maximálně šetrné péči o pleť. Jejich jemný peeling nám zajistí precizní odstranění veškerých odumřelých kožních buněk, nečistot i bakterií a pomůžou nám rozloučit se nejen s akné a černými tečkami, ale i dalšími nedokonalostmi pleti. Jak houbičky na pleť působí a proč po jejím použití zůstane vaše pleť dokonale vyčištěná, rozzářená a navíc sametově hebká na dotek?

 

Co je to vůbec konjaková houbička?

Konjakové houbičky jsou základ pro dokonale vypadající pleť! Proč? Jedná se totiž o ekologickou čisticí pleťovou houbičku, která je rostlinného původu a neobsahuje žádná barviva, konzervanty ani parfemaci. Navíc jsou v přírodě 100% rozložitelné, tudíž jsou maximálně šetrné k životnímu prostředí, a to je BOMBA!

Hlavní výhoda konjakové houbičky spočívá v její schopnosti jemně a efektivně čistit pokožku. Vlákna houbičky mají tendenci absorbovat vodu a zvětšovat se, což ji činí měkkou a pružnou. Tímto způsobem může houbička jemně odstraňovat odumřelé kožní buňky, nadbytečný olej či nečistoty z pleti.

 

Z čeho se houbičky vyrábí a co umí?

Konjakové houbičky jsou u nás hitem zhruba posledního roku, ale v Japonsku jsou známé již několik staletí a právě díky nim se mohou tamní ženy pyšnit jejich nádhernou alabastrovou pletí

Z asijských tropických deštných pralesů totiž pochází teplomilná rostlina s názvem Amorphallus konjac nebolo zmijovec indický. Z ní je následně vyráběna konjaková mouka, která slouží nejen k výrobě těstovin, ale třeba i konjakových houbiček. 

Tato rostlina totiž obsahuje široké spektrum důležitých vitamínů a minerálů, jenž mají na naši pleť blahodárné účinky.

 

Vlastnosti:

- zajistí pleti jemný peeling, a tak pomůžou šetrně odstranit odumřelé kožní buňky, nečistoty i bakterie

- hloubkově čistí pokožku

- eliminují vznik černých teček a akné

- dopřejí pleti příjemnou masáž

- prokrví pokožku

- pomáhají vyrovnat přirozené pH pleti

- jsou k pokožce díky jemné textuře velmi šetrné a nedráždí ji

 

Jak se houbičky používají?

Používání konjakové houbičky je naprosto jednoduché. Nejprve je potřeba houbičku důkladně namočit do teplé vody, aby úplně změkla. Následně z ní vymáčkněte přebytečnou vodu a můžete začít s jemnou masáží obličeje a dekoltu krouživými pohyby.

Nakonec však nesmíte zapomenout houbičku vždy důkladně propláchnout a zavěsit ji na nějaké suché místo, aby mohla krásně uschnou. Tento krok je velice důležitý pro to, aby se v houbičce nezačaly tvořit plísně a nemnožily se bakterie.

Houbička je k naší pleti maximálně šetrná, a tak ji můžete používat klidně každý den. Přibližně po 3 měsících každodenního používání vám ji však doporučujeme vyměnit za novou. 

Tip: Díky tomu, že je houbička čistě přírodní, tak ji můžete dát po jejím dosloužení na kompost, kde se krásně rozloží.

 

Bílá, černá nebo růžová aneb jakou houbičku si vybrat?

Protože jsme chtěli, aby byly naše VENIRA konjakové houbičky opravdu pro každého, tak jsme se rozhodli zařadit do nabídky rovnou 3 druhy - bílou, černou a růžovou! Každá z nich je jiná, a vy si tak můžete pro ty nejlepší výsledky vybrat houbičku přesně podle typu vaší pleti.

 

Černá konjaková houbička

Je doporučena na problematickou a mastnou pleť a obsahuje blahodárné bambusové uhlí. To je plné aktivních aniontů, jež mají schopnost na sebe vázat nečistoty. Dokážou tak precizně odstraňovat a eliminovat vznik kožního mazu, hloubkově čistit póry a předcházet vzniku černých teček a akné! Navíc má antibakteriální účinky, což problematická pleť nutně potřebuje!

 

 

Bílá konjaková houbička

Neobsahuje žádné příměsi a doporučili bychom ji pro normální až suchou pleťKonjakové houbičky jsou samy o sobě bohaté na nejrůznější vitamíny, minerály a antioxidanty. Napomáhají eliminovat známky stárnutí pleti na minimum a vyrovnat jejich přirozené pH.

 

Růžová konjaková houbička

Je s příměsí růžového jílu a doporučujeme ji používat na citlivou až velmi citlivou pleť. Růžový jíl totiž obsahuje širokou škálu minerálů a vitamínů, které naši pokožku zklidňují a jsou velice důležité pro její výživu a regeneraci. Navíc přispívá k obnově kožních buněk a dokáže zlepšit strukturu pleti, čímž zajistí skvělé omlazující účinky.

 

Tip: Pro správné dočištění pleti můžete použít VENIRA odličovací a čisticí gel obohacený o aloe vera, bazalku indickou a kyselinu mléčnou.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu