Jakou kosmetiku si sbalit na letní dovolenou?

O tom, jak se starat o pleť v létě už víte z minulého článku. Dnes navážeme a poradíme vám, jaké konkrétní přípravky si zabalit do své kosmetické tašky tak, aby vám na letní dovolené nechybělo nic k péči o pleť, tělo a vlasy.

 

Maximální péče, minimální váha

Pokud jste při balení limitováni prostorem v zavazadle, doporučujeme vám cestovat s produkty, které mají dvojí, nebo dokonce trojí, účinek. Alternativou jsou přípravky v cestovní velikosti, které nezabírají tolik prostoru a většinou je na dovolené i spotřebujete.

Vzdát se nemusíte ani svého oblíbeného produktu, který se ve zmenšené variantě nevyrábí. Stačí, když si pořídíte cestovní kosmetické lahvičky, do kterých si přelejete přípravky, na které jste zvyklí. Vhod vám přijde i plnicí rozprašovač na parfém.

 

 

Co s sebou na letní dovolenou u moře?

Ať se stane cokoliv, nikdy neodjíždějte bez kosmetiky na opalování. S cílem ušetřit co nejvíce místa v zavazadle, sáhněte po opalovacím oleji na obličej a tělo, který efektivně blokuje UVA i UVB paprsky. Po dni stráveném na sluníčku použijte chladivý gel po opalování, který zajišťuje okamžitou hydrataci a výživu a zároveň přispívá ke zklidnění podrážděné nebo zarudlé kůže

Ve vaší cestovní kosmetické tašce by rozhodně neměla chybět péče o pleť. Zabalte si odličovací a čistící gel, se kterým zvládnete hned dva kroky kosmetické rutiny. Při cestování do teplých krajin oceníte hydratační pleťovou vodu s dvojím účinkem. Nejenže vaši pleť dočistí, ale také ji dokonale osvěží – to oceníte například po dálkovém letu. Jelikož hydratace pleti je v létě zcela zásadní, vyvinuli jsme hydratační řadu, ve které najdete všechny přípravky, které doplní vaši dovolenkovou rutinu.

Co se týká péče o vlasy, zůstaňte u šamponu a kondicionéru, který běžně používáte. Svou vlasovou péči pouze doplňte o ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou. Pokud máte barvené vlasy, svou barvu chraňte kloboukem, nebo jakoukoliv jinou pokrývkou hlavy.

 

 

Co s sebou na letní dovolenou pod stan?

Obsah vaší kosmetické tašky se v případě balení pod stan bude v mnohém lišit. V tomto případě jste totiž limitování nejen prostorem v zavazadle, ale mnohdy i přístupem k čisté vodě

Důkladné čištění je pro vaši pleť důležité ať jste, kde jste, a proto si zabalte vlhčené ubrousky na pleť nebo micelární vodu s vatovými tampony. Ráno si na vyčištěnou pleť naneste fotoprotekci a na noc použijte hydratační noční krém s intenzivním obnovujícím účinkem. 

Z hlediska péče o tělo by vám ve výbavě neměly chybět ubrousky pro intimní hygienu, které vás zachrání ve dnech, kdy nebudete mít přístup k vodě. 

Při péči o vlasy vás bude zachraňovat suchý šampon. Pokud budete mít přístup k teplé vodě, zabalte si s sebou šampon v cestovní velikosti a bezoplachový kondicionér, který vám usnadní celý proces. 

 

Než se pustíte do balení

Udělejte si:

- vyživující vlasovou masku

- pleťový a tělový peeling

exfoliaci rtů

Vše zopakujte i po návratu z dovolené akorát s tím rozdílem, že tentokrát aplikujte regenerační vlasovou masku.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu