Jak se zbavit celulitidy? Bez těchto rad se neobejdete.

Celulitida bývá obecně považována za vadu na kráse a je spojována s nadváhou. Co už ale mnozí nevědí je, že ďolíčky na kůži trápí nejen baculky, ale i štíhlé ženy. Postihuje dokonce až 90 % žen v adolescentním věku. Nevzhledná a hrbolatá kůže nám může pošramotit sebevědomí a tak svá stehna radši schováváme. Jaké jsou příčiny vzniku celulitidy a jak s ní účinně zatočit?

 

Proč vzniká celulitida?

Celulitida je změna podkožního (tukového) vaziva, která se projevuje na kůži a svým vzhledem tak připomíná pomeranč. Pomerančová kůže vzniká zejména v problémových partiích - takže tam, kde se ženám ukládá nejvíce tukové tkáně. Všimneme si ji tak na stehnech, zadečku, v oblasti bříška, či boků a dokonce paží. 

 

Celulitidu mají jen ženy, které trpí nadváhou?

Není to pravda, celulitida trápí i štíhlé ženy. Její příčinou je totiž nejen špatné stravování, ale i změna hormonů nebo dědičnost. V tom horším případě ji způsobuje také špatný lymfatický systém. 

Nedostatečné proudění lymfy totiž způsobuje problémy s vyplavováním škodlivých látek z těla ven. Na celulitidu nepomůže ani to, že budete nosit těsné džíny. Naopak. Nošením upnutého prádla nedochází ke správné cirkulaci krve a tukové buňky mohou vystupovat víc z povrchu kůže.

 

5 kroků, jak se zbavit celulitidy

To, jak rychle dokážete zatočit s celulitidou, je čistě na vás a vašem odhodlání. Nejde o nic extra náročného. Určitě ale budete muset být vytrvalí a udělat si z těchto kroků jakousi rutinu. 

 

1. Pravidelný pohyb

Sedavé zaměstnání je pro náš organismus hotové peklo. No dobře, není to až tak žhavé. Ale pokud i vy patříte mezi lidi, kteří 8 hodin sedí v kanceláři a vstanou jen, když je obědová pauza, je třeba s tím něco dělat.

Zaměstnání kvůli tomu měnit nemusíte, měli byste si ale po práci místo televize zajít na delší procházku nebo si zacvičit například s našimi odporovými gumamiRozproudíte své tělo, krevní oběh a tukové buňky pak nebudou mít šanci se uhnízdit v problémových partiích.

 

2. Zdravá strava

Dodržujte zdravý životní styl. Vyvážená a pestrá strava je základní klíč ke zdravému tělu. Do svého jídelníčku zařaďte více vlákniny a pokuste se omezit cukr, bílé pečivo. Doplňujte vitamin C, ať už v ovoci nebo v doplňcích stravy. Ten totiž funguje jako perfektní antioxidant.

 

3. Pitný režim

Pijte vodu, pijte pitnou vodu, hodně vody. Na boj s celulitidou potřebujete svému tělu dopřát dostatečnou hydrataci a dodržovat pitný režim. Ideální je voda z kohoutku s citronem, ale pomůže také bylinkový čaj.

Voda s citronem přispívá k vyplavování toxinů z těla. Vypít byste měli minimálně 2 litry vody denně, k čemuž vám pomůže VENIRA shaker. Ideálně se také pokuste omezit pití kávy a konzumaci alkoholu.

 

4. Péče o pokožku a masáže

Péče o pokožku je v boji proti celulitidě nezbytným krokem. Měli byste si proto na ni najít čas alespoň 5 minut denně. I tak málo totiž může vašemu tělu značně pomoct.

Dopřejte si peeling, který je skvělý pro přípravu vaší kůže na následnou péči. Pro zmírnění celulitidy je vhodný například peeling se skořicí. Jemná masáž peelingem totiž nejenže kůži dostatečně prokrví, ale i exfoliuje. Peeling aplikujte krouživými pohyby ideálně na navlhčenou kůži. 

Olej na celulitidubaňka jsou pomocníci na odbourání usazených tukových buněk. Na pokožku aplikujte olej a důkladně jej rozetřete. Poté si vezměte baňku, před přiložením na kůži ji zmáčkěnte. Jakmile ji přiložíte, zmáčknutí povolte. Vytvoříte tím podtlak.

Baňkou pak pohybujte krouživými směry po celé délce stehen, hýždí, případně boků a paží. Ucítíte mírný tlak, nesmí vás to však příliš bolet a nebo držet baňku dlouho na jednom místě. Tím byste si mohli způsobit poranění kůže.

 

5. Lymfodrenáže u odborníka

No a pokud vám nevadí si pro krásu připlatit i za náročné procedury, zajděte si na lymfodrenáž. Jde o důkladnou masáž lymfatického systému. Urychlí tok lymfy a pomůže tak tělu rychleji vyplavovat škodlivé látky. Škodliviny se nebudou v těle tolik hromadit a nedojde tak ke zvětšování objemu tukových buněk.

 

Ať už se s celulitidou rozhodnete zatočit nebo ne, nezapomínejte na to, že pořád jde o přirozenou součást vašeho těla. Krásu ženy nedefinuje ani tak to, jak vypadá, ale její sebevědomí. 

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu