Jak pečovat o nehty, aby byly zdravé a krásné

Krásné nehty jsou vizitkou celkového vzhledu, ale i zdraví. Chcete-li, aby vaše ruce vždy vypadaly upraveně a vaše nehty byly zdravé jako nikdy předtím, jste na správném místě. V dnešním článku vám představíme všechna tajemství správné péče o nehty včetně několika důležitých tipů.

 

Upravené nehty jsou polovinou úspěchu?

Pilování nehtů, jejich lakování nebo dokonce stříhání nehtové kůžičky by mělo patřit mezi základní činnosti všech dnešních žen. Taky si často říkáte, že na takové zkrášlování nemáte čas?

I když si to mnoho žen, ale také mužů nemusí příliš uvědomovat, nehty představují vizitku našich rukou a mohou tak mít výrazný vliv nejen na naše sebevědomí, ale především na dojem, kterým působíme na ostatní. 

 

Tip: Skvělým řešením pro stále upravené nehty mohou být i gely na nehty, díky kterým se nehet dokonale zpevní.

 

Správná péče o přírodní nehty

Vaše nehty nejsou příliš dobré kvality a čím dál tím víc vás láká návštěva kosmetického salonu k jejich prodloužení nebo zpevnění, abyste se nemuseli dívat na rozdvojené nebo neustále se lámající nehty? Přestože v dnešní době můžete využít hned několik nejrůznějších technik k vylepšení vaši manikúry, neměli byste zapomenout na péči o vaše přírodní nehty. Jak je tedy udržet v perfektním stavu?

 

1. Dbejte na důkladnou hygienu

Základem každé péče o nehty je pravidelná hygiena. Pokud je to možné, nehty si nechte krátce střižené a udržujte je čisté tak, abyste předešli hromadění nečistot pod nimi. Pokud se přeci jen rozhodnete pro pěstování dlouhých nehtů, pro jejich perfektní hygienu a odstranění všech nečistot můžete použít i speciální kartáček na nehty.

 

2. Nechte nehty dýchat

Přestože jsou laky na nehty krásným ozvláštněním, je důležité nechat nehty pravidelně dýchat. Při další manikúře tedy nezapomeňte dát nehtům alespoň několik dní bez vrstvy laku na to, aby se mohly opět zregenerovat a získat přirozenou sílu. K tomu vám mohou pomoci i kosmetické oleje, které nehtům dodají potřebnou výživu.

 

3. Vyhýbejte se kousání nehtů

Věděli jste, že kousání nehtů může způsobit jejich oslabení a především i nevzhlednou deformaci? Pokud máte tendenci k tomuto škodlivému návyku, snažte se ho pro jednou překonat. Příčinou v mnoha situacích může být totiž i stres, úzkost nebo nuda.

O mnohem lepším a efektivnějším způsobem ke zkracování nehtů je použití kvalitních pilníků nebo nůžek

 

4. Používejte vhodné produkty

Při výběru produktů pro vaši manikúru v podobě laků, odlakovačů nebo olejů na nehty dejte přednost především přírodním a kvalitním značkám. Vyvarujte se produktům obsahující agresivní chemikálie, které mohou vaše nehty poškodit. K výživě nejen nehtového lůžka vám dokonale poslouží přírodní krémy na ruce poskytující hydrataci i vašim dlaním.

 

Na správnou péči o nehty by měly rozhodně myslet i ženy, které nosí umělé nehty

 

Vliv stravy na zdravé nehty

I vyvážená strava má vliv na zdraví vašich nehtů. Zahrňte proto do svého jídelníčku potraviny bohaté na vitamíny a minerály, jako je například:

Biotin - najdeme ho v potravinách, jako jsou vaječné žloutky, ořechy, luštěniny nebo banány.

Vitamin A - je součástí mrkve, sladkých brambor, špenátu nebo meruněk.

Vitamin C - obsahují jej citrusové plody, broskve, jahody či paprika.

Zinek - najdeme ho v mořských plodech, semínkách a ořeších.

Omega-3 mastné kyseliny - tyto kyseliny najdeme v rybách, jako je losos a tuňák, lněných semínkách nebo vlašských ořeších.

Tyto živiny podporují růst a pevnost nehtů. Vyhýbat byste se měli i nezdravé stravě v podobě příliš smaženého nebo kořeněného jídla, které neprospívá ani vašemu tělu. 

 

Tip: Ke zdravým nehtům vám může pomoci i hydrolyzovaný kolagen.

 

Co si z dnešního článku odnést?

Nezapomínejte na:

- pravidelné zastřihávání nehtů a péči o nehtovou kůžičku

- agresivní produkty vyměńte za ty s přírodním složením

- vyhněte se kousání nehtů

- dodržujte zdravou stravu a pořiďte si kvalitní doplňky stravy

- občas nehty ponechejte bez laku, aby se mohly zregenerovat

- dodržujte základní hygienu

- nehty pravidelně hydratuje a vyživujte

- snažte se příliš nestresovat

 

Vyzkoušejte naše rady a tipy a užijte si vaší cestu ke zdravým a krásným nehtům!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu