Jak na efektivní čištění a odličování pleti? Vyzkoušejte tyto produkty

Zásluhou odličování a čištění budete mít zdravě vypadající pleť a vytvoříte ideální podmínky pro vstřebání všech účinných látek obsažených v pleťové kosmetice. Jak by ale takové čištění/odlíčení mělo vypadat, aby bylo skutečně efektivní, a jaké kosmetické produkty byste při tom měli použít? 

 

Proč čistit a odličovat svou pleť každý den?

Nikdy nezapomenete aplikovat pleťový krém a fotoprotekci používáte poctivě každý den? Pokud tyto produkty nanášíte na pleť zanesenou nečistotami, žádné zázraky nečekejte. Alfou a omegou zdravé a krásné pleti je totiž čistota (nikoliv sterilita) a té jednoduše bez odličovací a čisticí kosmetiky nedosáhnete. 

 

Pleť je nutné čistit ráno i večer

Proč ráno? V rámci ranního čištění odstraníte pot, zbytky odumřelých kožních buněk a maz, které se (nejen) na povrchu pleti usadily v průběhu noci. Vytvoříte tak dokonale čisté plátno pro aplikaci zvláčňujících produktů a make-upu.

Proč večer? Večerním čištěním odstraníte z pokožky bakterie, zbytky make-upu a hluboko usazené nečistoty. Pleť bude díky důkladnému čištění připravená na noční regeneraci a příjem aktivních látek z produktů aplikovaných v dalších krocích pečující rutiny.

Pamatujte, že pro pleť je nadměrná péče stejně nevhodná jako péče nedostatečná. Častěji ji proto zbytečně nečistěte, abyste ji nevysoušeli. Výjimkou jsou situace, kdy jste se hodně zpotili při opalování, na tréninku apod. 

 

Jak na efektivní čištění pleti?

Za předpokladu, že se bavíme o ranním čištění pleti, začněte tím, že si umyjete ruce antibakteriálním mýdlem. Pokud si to daný kosmetický produkt žádá, navlhčete svou pleť

Odpovídají množství přípravku aplikujte pomocí bříšek prstů rovnoměrně na celý obličej. Pomalými krouživými pohyby ho vmasírujte do pokožky a poté ho pečlivě opláchněte. Na závěr si vezměte ručník, který používáte výhradně na obličej, a jemným poklepáváním ho osušte. Při čištění nezapomeňte také na svůj krk a dekolt.

Tip: Vždy si přečtěte vhodný způsob použití doporučený výrobcem. V některých případech se totiž produkty nanáší na vlhkou pleť a jindy na pleť suchou. Obvyklé je především u čisticích gelů, které při kontaktu s vlhkou pletí pění, což usnadňuje jejich používání.

 

Na co je dobrá konjaková houbička?

Konjaková houbička je 100% přírodní kosmetická pomůcka, která se vyrábí z rozemletých hlíz konjaku (česky zmijovce indického), což je teplomilná rostlina původem z tropických deštných pralesů.

Konjakové houbičky dokážou zajistit velmi jemný peeling. Kromě toho, že se dá používat v kombinaci s čisticím přípravek, můžete s ní masírovat pokožku i bez použití jakékoliv další kosmetiky. Konjakové houbičky se vyrábí ve více variantách, proto si vždy vyberte tu nejvhodnější přímo pro váš typ pleti.

 

Co je dvoufázové čištění pleti?

Jak samotný název napovídá, jedná se o čištění rozdělené do dvou fází. V rámci té první použijete čisticí produkt s olejovou recepturou, ve druhé fázi sáhnete po přípravku na vodní bázi. 

Dvoufázové čištění vám doporučujeme provádět především večer, kdy je pokožka mnohem více zanesená než při ranním čištění. 

 

Pleť stačí odličovat večer

Odlíčením začněte svou večerní rutinu a poté přejděte k čištění, které jsme popsali výše. S pomocí odličovacích produktů svou pleť zbavíte make-upu, ale také fotoprotekce, která se aplikuje bez ohledu na počasí, a proto je tento krok nutný pro každého bez rozdílu

 

Jak na správné odlíčení

Pokud na sobě máte make-up začněte oblastmi, kde ho máte nejvíce, tedy v oblasti očí a na rtech. Myslete na to, že ne každý produkt je vhodný k péči o oční okolí, proto si tuto informaci vždy ověřte, abyste zamezili zbytečnému podráždění. 

Začněte tím, že si umyjete ruce antibakteriálním mýdlem. Poté vezměte odličovací přípravek a naneste ho na kosmetický tamponek, který přiložte ho na oči a rty. Počkejte pár vteřin, než se rozpustí make-up. Poté přejděte k odlíčení zbytku obličeje, ze kterého jemnými tahy stírejte nánosy make-upu a nečistot. Nezapomeňte ani na krk a dekolt

Po odlíčení důkladně smyjte svůj obličej vlažnou vodou a dejte si záležet na tom, abyste odstranili opravdu všechen odličovací přípravek. Následně pokračujte čištěním pleti dle návodu výše.

Na závěr si vždy ověřte, že je vaše pokožka opravdu čistá, a tedy připravená na další kroky kosmetické rutiny. Jak? Pozorně si prohlédněte poslední vatový tamponek, který by měl být dokonale čistý

Pokud používáte znovupoužitelné tamponky, po každém čištění je vyčistěte a vysušte. Zabráníte tím množení bakterií a budete je mít nachystané na další den. 

 

Odličovací a čisticí kosmetika

Dobrou zprávou je, že vše potřebné ke každodenní péči o pleť najdete u nás! Z jakých produktů můžete vybírat?

 

Obličejová mycí pěna

VENIRA obličejová mycí pěna zbavuje pokožku nečistot bez potřeby silného tření. Vzniklá pěna totiž udělá doslova všechnu práci za vás. Stačí jen přidat malé množství vody a prsty vám budou v okamžiku po pleti krásně klouzat. 

Mycí pěna si poradí s přebytečným mazem, odumřelými kožními buňkami, potem, bakteriemi, zanesenými póry a zbytky make-upu. Díky své sametově jemné textuře je navíc vhodná ke každodennímu použití.

 

Micelární voda pro citlivou pleť

Běžné micelárky obsahují syntetické micely, které mohou narušit kožní bariéru, způsobit podráždění pleti a vést ke vzniku pupínků. To ovšem není případ VENIRA micelární vody pro citlivou pleť, která se skládá výhradně z nedráždivých složek jako růžové vody, aloe vera a panthenolu. 

Ve složení naší micelárky najdete také glycerin, který podporuje hydrataci a zvlhčení pleti. Naopak neobsahuje žádný alkohol, o kterém je dobře známo, že pleť vysušuje. Díky tomu je tato micelární voda ideální pro suchou nebo dehydratovanou pleť. 

O dalších benefitech naší micelárky si přečtěte v článku na blogu.

 

Čisticí gel na akné

Intenzivně a šetrně pečuje a čistí smíšenou, mastnou a aknózní pokožku. Obsahuje vitamin E, levandulový olej a bioflavonoidy, které společně eliminují tvorbu akné a zklidňují podrážděnou pokožku. 

VENIRA čisticí gel na akné si poradí s rozšířenými póry, podrážděnou pokožkou, akné a jizvičkami po akné či s černými tečkami, zvýšenou produkcí mazu a mastným filmem na pleti.

 

Odličovací mléko

Na VENIRA odličovacím mléku je nejlepší to, že respektuje přirozené pH pleti, poskytuje jí prvotřídní hydrataci a na jejím povrchu nevytváří mastný film. Na druhou stranu pokožku ani jinak nevysušuje, účinně ji zklidňuje a posiluje ochrannou kožní bariéru.

Odličovací mléko je navíc vhodné nejen k odlíčení pleti, ale také řasenky, takže si při odličování vystačíte s jediným produktem!

 

Odličovací a čisticí gel

Pokud v péči o pleť preferujete skinimalismus nebo jen hodně cestujete, vyzkoušejte 100% přírodní odličovací a čisticí gel, který odličuje a čistí zároveň nejen pleť, ale také oční okolí a dekolt

Odličovací a čisticí gel důkladně, a přitom šetrně, čistí pokožku do hloubky aniž by narušil její pH. Obsahuje aloe vera, bazalku indickou, kyselinu mléčnou a další účinné látky přírodního původu. 

 

Co si z dnešního článku odnést?

Odlíčení není totéž co čištění.

Čištění provádíme ráno i večer.

Odlíčení provádíme pouze večer. 

Čištění následuje vždy až po odlíčení.

Odlíčení je nutné i v případě, že nepoužíváte make-up.

Odličovací produkty pracují na povrchu pleti.

Čisticí kosmetika proniká do hlubších vrstev kůže.

Odličovací a čisticí produkty vybíráme podle typu a aktuální kondice pleti.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu