Imunita je základ, aneb 5 tipů jak se vyhnout „rýmičce“ a dalším nemocem

Máme tady mrazivé počasí a s ním bohužel sílí různé nemoci. Covid-19 je v zimě navíc ve svém živlu, takže se dá říci, že na nás čeká téměř na každém rohu. Od rýmy, přes záněty, až po chřipku, si domů z práce (nebo děti ze školy) přinesete spoustu bacilů. Aby vaše tělo všechny negativní vlivy ustálo, potřebujete prevenci, ale hlavně pořádnou dávku vitamínů. Co byste měli vašemu tělu dopřát, aby se dokázalo samo poprat s viry a onemocněním?

 

Nepodceňujte zdravou životosprávu

Sůl nad zlato, stejně tak jako pomeranč nad párkem v rohlíku. Párek si úplně odpouštět nemusíte, do svého jídelníčku byste ale měli více zařazovat potraviny bohaté na živiny, vitamíny a minerály

Zkuste si na svačinu místo sýrové housky přibalit třeba jablko nebo mandarinku. Ovoce vám dodá potřebný vitamín C a další, tělu prospěšné látky. Kromě ovoce a zeleniny, byste měli jíst také luštěniny, ryby, maso a zdravé tuky.

 

 

Nezapomínejte také na pitný režim. Úplně vám bude stačit čistá voda (pro chuť můžete přidat i citron s mátou), případně kvalitní bylinkové čaje či vylouhovaný zázvor s medem a citronem. 

S pravidelným pitným režimem a VENIRA shakerem vás nebudou trápit bolesti hlavy, zlepší se vaše koncentrace a navíc své tělo detoxikujete. Pokud můžete, vyhýbejte se slazeným nápojům a časté konzumaci kávy.

 

Dopřejte si kvalitní spánek a odpočinek

Ne nadarmo se říká, že při nemoci byste měli odpočívat. Má to svůj důvod! Během spánku vaše tělo totiž regeneruje. Už nezapínejte ten další díl napínavého seriálu a běžte si místo něj lehnout. Rozhodně vám neuškodí ani odpolední šlofík o víkendu. 

Doporučená délka spaní je totiž 7-8 hodin denně! Spánek vám navíc dodává energii na další den. Kromě kvalitního spánku byste si také neměli zapomínat dopřát klid a relax. Zajděte si na masáž, přečtěte si knihu a nebo zajděte do sauny. Můžete si také dát krátkou meditaci s klidnou relaxační hudbou nebo lehký strečink svalů.

 

„Don't worry, be happy“

Netrapte se a buďte šťastní. Jakou to má ale spojitost s imunitou? Možná se budete divit, ale pořádnou! Naši imunitu totiž ovlivňuje i psychické rozpoložení - převážně se na našem zdraví podepisuje stres, únava, starosti, nespokojenost v životě nebo smutek.

Pamatujte, co říkávaly už naše prababičky - ve zdravém těle zdravý duch. Abyste se cítili zdraví, kolikrát stačí naladit svou mysl na pozitivní myšlenky a cítit se skvěle.

 

Tip: Pokud se se stresem nemůžete sami vypořádat, je zde pro vás pomocník jménem VENIRA stop stress, který napomáhá k účinnému zklidnění, relaxaci a odolnosti vůči stresu.

 

Sportem ku zdraví

Zdravý pohyb je pro vaše zdraví nepostradatelný. Pokud nejste zrovna vrcholoví sportovci, nemusíte vůbec zoufat. Stačí vám třeba pravidelné procházky, krátký běh, ranní jóga nebo pilates. Můžete se také o víkendu projít s rodinou nebo se svým psem na hory.

Nadýcháte se čerstvého vzduchu a uvidíte, že budete pak plní energie! Ideální je, když sport berete jako součást svého života nebo si z něj uděláte svůj rituál. Dobrá fyzická kondice totiž znamená silnější a odolnější imunitní systém. Vaše tělo se pak dokáže lépe poprat s bacily.

Pokud máte odvahu, vyzkoušet můžete také současný trend otužování. Otužováním si totiž získáte lepší imunitu. Chce to ale čas a odhodlání se do toho pustit! Pro lepší a výkonnější trénink můžete vyzkoušet i VENIRA nakopni to!

 

Doplňky stravy jsou zázrak

Ne vždy ze svého jídla získáte všechny potřebné vitamíny a minerály, které vaše tělo potřebuje. Proto můžete sáhnout po některém z doplňků stravy

 

Které doplňky stravy používat na posílení imunity?

Vybírat můžete z nepřeberného množství. Například takový imunity drink je naprostou vitamínovou bombou, která dokonale posílí imunitní systém na maximum. Obsahuje totiž 13 pečlivě vybraných účinných látek, jako je vitamin C, směs vitamínů skupiny B, selen a zinek, MSM a extrakt z růže šípkové. Drink je také bohatý na kvasničné beta-glukany, které jsou považovány za jedny z nejúčinnějších látek pro podporu našeho imunitního systému!

 

 

Takový vitamín D je považován za nejdůležitější vitamin pro posílení našeho imunitního systému, podporu kvalitního zdraví a vyšší obranyschopnost. Má také pozitivní vliv na vývoj kostí a zubů.

A slyšeli jste už o vitaminu C? Mezi jeho nejdůležitější benefity patří podpora imunity. Pomáhá přispívat také k normální funkci nervové soustavy, chrání buňky před oxidativním stresem a přispívá ke snížení míry únavy a stresu.

Naopak takový kvalitní multivitamin dodá tělu všechny potřebné vitamíny a minerály a doplní je tam, kde je potřeba. Pokud chcete pečovat o své zdraví, měl by váš multivitamin obsahovat široké spektrum těch nejlepších forem vitamínů a minerálů. VENIRA multi komplex PRO se pyšní neuvěřitelnými 31 účinnými látkami pro vaše zdraví, imunitu a energii.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu