Hebké vlasy s vitamínem E

Známe to všichni. Ten úžasný pocit, když si prohrábneme vlasy a ony jsou jemné, hebké a na dotyk jakoby hedvábné. Kdo by tohle nechtěl? Občas se však může stát, že vlasy ztratí svou přirozenou mastnotu, stanou se suchými, křehkými a mají větší tendenci se lámat. Obzvláště tedy v zimních měsících, nebo naopak v příliš parném létě, bychom o ně měli pečovat o něco více, než jsme zvyklí. Studený a suchý vzduch je poškozuje a napomáhá k jejich lámavosti. Obzvláště pak, pokud nosíme často čepici nebo je svazujeme do silného copu. O podpůrných prostředcích jako jsou laky a gely ani nemluvě.

 

Jak vlasům dodat vzpruhu?

Bohatě nám k tomu postačí dodat tělu ty správné vitamíny. V případě, kdy toužíme po hebkých vlasech, je tím správným preparátem vitamín E, jež funguje jako správný povzbuzující prostředek imunitního systému. 

Tento antioxidant chrání vlasy před poškozením, je tvůrce nových cév a zvyšuje krevní oběh pokožky hlavy, což spouští vlasové folikuly, jež jsou nuceny produkovat více vlasů. Vlasy tedy rychleji rostou a jsou silné a plné života. Vitamín E je vhodný již jako prevence, ale i později při samotné léčbě vypadávajících vlasů. 

Pokud tímto problémem trpíte, nemusíte volit žádná drastická opatření. Mnohdy významně pomůže pouze změna jídelníčku, kdy získáte všechny potřebné vitamíny a výživné látky ze stravy, sáhnout můžete také po výživových doplňcích, které většinou obsahují i další potřebné minerály, jako například selen či jiné.

 

Přírodní zdroj hebkých vlasů

Vitamin E, známý také jako tokoferol, je rozpustný v tucích a má výrazné antioxidační vlastnosti. Je známo, že antioxidanty chrání buňky před poškozením způsobeným volnými radikály a podporují celkové zdraví těla. Pokud jde o vlasy, má vitamin E klíčovou roli při posilování vlasové struktury a zabraňování poškození.

Tím, že působí jako ochranný štít, pomáhá udržet vlasy zdravé, lesklé a hebké po celou dobu užívání. Tokoferol proniká do vlasového vlákna a poskytuje mu výživu i zevnitř. Jeho hydratační vlastnosti pomáhají udržovat vlhkost vlasů, čímž zabraňují jejich lámání.

Vitamin E také podporuje zdravou cirkulaci krve v pokožce hlavy, což zajišťuje dostatečné dodání živin pro růst vlasů. Kromě toho má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zklidnit podrážděnou pokožku a snížit problémy s lupy.

Je však důležité si také uvědomit, že hebkost vlasů je ovlivněna celou řadou faktorů, jako je genetika, životní styl, výživa nebo samotná péče o vlasy. Nedostatek vitaminu E může být jedním z faktorů, proč vaše vlasy nejsou hebké, ale také nemusí být pouze jediným řešením. Doporučujeme vám proto VENIRA gumové medvídky pro vlasy, nehty a pleť s obsahem hned několika potřebných vitamínů pro krásné a zdravé kadeře.

 

Jaké další vitamíny pomáhají vlasům?

Chcete vašim kadeřím dodat vzpruhu pouze přírodní cestou a zapomenout na všemožné chemické přípravky, které je stejně jen poškozují? Pak se spolu s námi podívejte na na několik dalších vitamínů prospěšných pro vaše vlasy:

Vitamin A - je nezbytnou součástí pro růst vlasů, napomáhá správně a dostatečně hydratovat vlasovou pokožku. Najdete ho v mrkvi, batátech, meruňkách nebo sýrech.

Vitamin C - je stejně jako vitamin E antioxidantem, který chrání vlasy před působením volnými radikály, také podporuje tvorbu kolagenu pro pevné a pružné vlasy. V lipozomální formě jej najdete v kapslích VENIRA vitamin C.

Vitamin D - přispívá k růstu vlasových folikulů a zdraví vlasové pokožky. Podílí se také na vstřebávání vápníku, který je důležitý pro sílu vlasů. Ve stravě se vyskytuje v rybách, mořských plodech či vaječných žloutcích.

Vitamin B  - vitamíny skupiny B, jako je biotin (B7), niacin (B3) a kyselina pantothenová (B5), jsou klíčové pro zdravé a krásné vlasy. Biotin posiluje vlasové vlákno a podporuje růst vlasů. Niacin zlepšuje cirkulaci krve v pokožce hlavy a kyselina pantothenová hydratuje vlasy. V doplňku stravy VENIRA b-komplex najdete jejich širokou škálu.

Vitamin K - je důležitou součástí pro zdravou krevní cirkulaci, která zajišťuje dostatečný přísun živin do vlasových folikulů. Pomáhá také při hojení poškozené pokožky hlavy a redukuje vypadávání vlasů.

 

Co dělat pro hebké a zdravé vlasy?

Pro dosažení hebkých vlasů je důležité kromě doplnění vitaminu E věnovat vlasům pořádnou a správnou péči a zahrnout do svého každodenního režimu několik důležitých kroků. Jedná se o:

 

Výběr správných vlasových produktů

Dopřejte vašim kadeřím pouze přírodní a kvalitní produkty vhodné přesně pro váš typ vlasů, Používejte produkty s hydratačními a vyživujícími složkami, jako je například VENIRA šampon pro podporu růstu vlasů, který dodává vlasovým folikulům potřebné vitamíny a minerály a navíc je šetrně myje.

 

Šetrné mytí vlasů

Důležitá je pro zdravé vlasy i péče při mytí vlasů. Používejte proto vždy jen přiměřené množství šamponu, které si nejprve naneste do dlaní a napěňte mezi prsty. Produkt následně aplikujte pouze ke kořínkům vlasů a proveďte důkladnou a přitom velmi jemnou masáž pokožky hlavy pomocí bříšek prstů. Šampon pečlivě opláchněte vlažnou vodou a nechte ho stéct po délkách vlasů.

 

Použití kondicionéru

Závěrečná péče s kondicionéry dodá vlasům potřebnou vlhkost a navíc usnadňuje jejich rozčesávání. Kondicionér vaše kadeře i zjemňuje a vyživuje. Výbornou volbou bude VENIRA kondicionér s kolagenem a příjemnou vůní pro okamžitou výživu a intenzivní hydrataci.

 

Pravidelné zastřihávání konečků vlasů

Chcete mít dlouhé vlasy a bojíte se zastřihávání konečků vlasů? Právě správná údržba vašich kadeří může napomoci k jejich rychlejšímu růstu, a proto vám doporučujeme odstraňovat nevzhledké a roztřepené konečky vlasů každých 6 až 8 týdnů. A pokud jen to se zastřiháváním trošku přeženete, ničeho se nebojte. Jsou zde pro vás VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť, díky kterým získáte hustou a dlouhou hřívu již za několik měsíců užívání.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu