Derma roller - porostou díky němu vlasy rychleji?

Trápí vás řídké vlasy a jejich pomalý růst? Pak jste už pravděpodobně slyšeli o dermarolleru, malém válečku s mikrojehličkami, který se stává čím dál tím populárnějším pomocníkem v boji proti těmto vlasovým problémům. Slibuje viditelné výsledky v podobě hustší a zdravější hřívy, ale skutečně funguje? V tomto článku se dozvíte o principu fungování derma válečku na vlasy a zodpovězení otázky, zda díky němu vlasy porostou skutečně rychleji.

Co je to derma roller neboli derma váleček? 

Derma roller na vlasy je váleček opatřený mikrojehličkami, které při projíždění po vlasové pokožce pronikají do její svrchní vrstvy a vytváří mikroskopické vpichy. Tyto vpichy stimulují vlasové folikuly, čímž dochází k prokrvení vlasové pokožky, zlepšení mikrocirkulace a aktivaci produkce růstových faktorů, což vede k urychlení růstu vlasů, posílení jejich struktury a předcházení jejich vypadávání. Derma roller také napomáhá ke vstřebávání lokálních vlasových produktů do hlubších vrstev vlasové pokožky, čímž zvyšuje jejich účinnost.

 

 

Jakými způsoby lze prokrvovat vlasovou pokožku?

1. Použití dermarolleru

2. Masáž hlavy 

3. Teplá a studená voda 

4. Produkty pro stimulaci růstu vlasů

 

Proč používat derma roller a prokrvovat vlasovou pokožku?

Pravidelné prokrvování vlasové pokožky je nezbytné pro:

- stimulaci růstu vlasů

- zahušťování vlasů

- redukci vypadávání vlasů

- posilování vlasové strukturu

- zlepšení mikrocirkulace ve vlasové pokožce

- zvýšení vstřebávání vlasových produktů

- podporu zdravého růstu vlasů

 

Jak často prokrvovat pokožku hlavy pomocí derma rolleru?

Frekvence prokrvování pokožky hlavy závisí na typu vašich vlasů a na individuálních potřebách. Obecně se doporučuje prokrvovat pokožku hlavy 2-3 krát týdně. Pokud máte mastné vlasy, můžete ji prokrvovat častěji, 3-4krát týdně. Naopak, pokud máte suché vlasy, stačí prokrvovat 1-2krát týdně.

 

Jaký derma váleček neboli derma roller pořídit?

Existuje mnoho typů, které se liší délkou jehliček a materiálem, a výběr toho správného pro vaše potřeby je klíčový pro dosažení optimálních výsledků.

Délka jehliček dermarolleru je jedním z nejdůležitějších faktorů, které je nutné zvážit. Delší jehličky proniknou hlouběji do vlasové pokožky a stimulují tak růst vlasů více, ale mohou také způsobit větší podráždění. Pro běžné použití je vhodné koupit váleček s délkou jehliček 0,2 - 0,3 mm. Válečky s délkou jehliček 0,5 mm a více by měl používat pouze vyškolení pracovníci a profesionálové v oboru lékařství a kosmetiky. 

 

Jak používat derma váleček na vlasy?

Nejprve vlasy důkladně umyjte a osušte. Poté umytým a vydezinfikovaným válečkem jemně přejíždějte po vlasové pokožce ve směru růstu vlasů lehkým tlakem. Po použití vlasovou pokožku hydratujte vhodným produktem

Před použitím dermarolleru na vlasy je důležité se poradit se svým lékařem, pokud máte:

- zánětlivá onemocnění vlasové pokožky (např. ekzém, lupénka)

- otevřené rány nebo infekce ve vlasové pokožce

- citlivou vlasovou pokožku

- alergii na kovy

 

 

Jak dezinfikovat dermaroller?

Pro dosažení optimálních výsledků a udržení hygieny je však nezbytná správná dezinfekce dermarolleru po každém použití.

Dermaroller na vlasy proniká do mikroskopických vrstev kůže, čímž otevírá cestu bakteriím a dalším mikroorganismům. Pokud dermaroller není po použití správně dezinfikován, hrozí riziko infekce, podráždění a zanícení vlasové pokožky.

Pro dezinfekci dermarolleru nepoužívejte peroxid vodíku, jódu a dezinfekční prostředky na bázi chloru, které mohou poškodit jemné jehličky dermarolleru.

Další tipy pro udržení funkčnosti a čistoty dermarolleru

1. Po každém použití opláchněte dermaroller horkou vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty a zbytky produktů.

2. Položte dermaroller na čistý ručník a nechte ho na vzduchu důkladně vyschnout. Nepoužívejte fén ani jiné zdroje tepla, které by mohly jehličky poškodit.

3. Dermaroller skladujte v suchém a čistém prostředí.

4. Nesdílejte 1 dermaroller s jinou osobou.

5. V případě poškození jehliček dermaroller vyměňte za nový.

 

Jak pečovat o vlasy a vlasovou pokožku po použití derma rolleru?

Derma roller na vlasy vytváří mikroskopické vpichy ve vlasové pokožce, čímž stimuluje krevní oběh a produkci růstových faktorů. To vede k urychlení růstu vlasů, jejich zahuštění a posílení. Po zákroku je však vlasová pokožka citlivější a náchylnější k podráždění, a proto dodržujte tato doporučení:

1. Po použití derma rolleru se vyhněte se mytí vlasů po dobu 24 hodin. Dopřejte vlasové pokožce čas na regeneraci a hojení mikroskopických ranek. Mytí vlasů v tomto časovém intervalu by mohlo podráždit pokožku a narušit hojivý proces.

2. Používejte jemný šampon a kondicionér. Po 24 hodinách od dermarollování umyjte vlasy jemným šamponem a kondicionérem určeným pro citlivou vlasovou pokožku. Vyhněte se drsnému drhnutí vlasů a pokožky.

3. Po umytá hydratujte vlasovou pokožku hydratačním produktem, jako je sérum nebo tonikum. Hydratace pomůže zklidnit pokožku a zmírnit případné podráždění.

4. Po dermarollování se vyhýbejte používání fénu, žehličky na vlasy a dalších nástrojů pro horký styling. Vysoké teploty mohou dále podráždit pokožku.

5. Chraňte vlasovou pokožku před sluncem: Noste klobouk nebo šátek, když jdete ven, aby se na vlasovou pokožku nedostalo sluneční záření. UV záření může pokožku podráždit a zpomalit hojení.

6. Po použití derma rolleru se vyhněte škrábání vlasové pokožky, jelikož by to mohlo vést k podráždění a narušení hojivého procesu.

 

 

Doplňkové produkty pro podporu růstu vlasů

Vyzkoušejte další produkty pro podporu růstu vlasů a zajistěte si tak krásné, zdravé a dlouhé vlasy, po kterých budete mít takové vlasy, o kterých jste vždy snili

 

Stimulující masážní kartáč pro vlasovou pokožku

Podpořte růst vlasů s VENIRA stimulujícím masážním kartáčem pro vlasovou pokožku, který účinně prokrvuje pokožku hlavy, stimuluje přirozený růst vlasů a pomáhá k efektivnějšímu vstřebávání účinných látek z kosmetických přípravků. Kartáč je vhodný pro všechny typy vlasů a můžete ho použít nejen ve sprše.

 

VENIRA hřeben na vlasy

Pokud toužíte po precizně rozčesaných a hladkých vlasech, sáhněte po VENIRA hřebenu na vlasy, který je vhodný na cestování, protože se jednoduše vleze třeba do kabelky. Vlasy nechává nadýchané, lesklé a zabraňuje třepení vlasů

 

Gumoví medvídci pro vlasy, nehty, pleť

V případě, že kromě krásných vlasů toužíte také po zdravé krásné pleti a nehtech, zkuste začít užívat gumové medvídky pro vlasy, nehty a pleť s jahodovou příchutí, které obsahují kolagen a 13 dalších aktivních látek včetně zinku a selenu. Medvídci eliminují vypadávání vlasů, ztenčování nehtů a redukují drobné nedokonalosti pleti. 

 

Hair booster bezplachové sérum

Hair booster bezoplachové sérum právem vyhrálo v kategorii THE BEST HAIR CARE PRODUCT na veletrhu Beauty Forum v roce 2022. Obsahuje látku HotFlux a dalších 22 účinných složek, které se postarají o urychlení růstu vašich vlasů, eliminuje nadměrné vypadávání vlasů a podpoří zklidnění vlasové pokožky

 

Šampon pro růst vlasů

Vyzkoušejte také přírodní šampon pro růst vlasů s vůní kokosu, který vaše vlasy vyživí, zklidní pokožku hlavy a zmírní ztenčování a vypadávání vlasů

 

Další tipy pro krásné vlasy

Pamatujte, že pro zdravé, krásné a objemné vlasy je vhodné také:

- dostatečně spát 

- eliminovat stres

- jíst zdravě, vyváženě, zaměřit se na dostatečný přísun ovoce, zeleniny, vitamínů a minerálů 

- správná celková péče o vlasy a vyhýbání se jejich nadměrné tepelné úpravě 

- používat bylinné oplachy například z rozmarýnu, kopřivy nebo lopuchu kvůli jejich blahodárných vlastnostem, které podporují růst vlasů

 

Co si z článku odnést?

Derma váleček na vlasy může být účinným nástrojem pro stimulaci růstu vlasů, jejich zahuštění a celkové zlepšení zdraví vlasové pokožky. Je však důležité používat ho správně a s ohledem na individuální potřeby vlasů. Cesta k hustým vlasům vyžaduje trpělivost a disciplínu. Derma roller je nástroj, který vám na této cestě pomůže, ale je jen na vás, zda ho budete používat správně, pravidelně a s vytrvalostí. Není to kouzelná hůlka, která přes noc promění řídké vlasy v kadeřnický sen, ale při dodržování výše zmíněných rad a správné celkové životosprávě můžete pomocí derma válečku docílit hustých a krásných vlasů

Pokud chcete ještě více podpořit růst vlasů, zvažte také používání dalších produktů pro objem a hustotu vlasů v podobě gumových medvídků, hair boosteru, šamponu pro podporu růstu vlasů nebo stimulujícího masážního kartáče. Kombinací vhodných účinných produktů zvýšíte svou šanci na dosažení objemných a hustých kadeří

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

Zpět do obchodu