Co dělat pro krásné a zdravé vlasy?

Vlasy jsou stejně individuální jako jejich nositelé. Mají své potřeby a vyžadují specifickou péči. Pokud ji nemají, lámou se, řídnou, ztrácí lesk, působí nevzhledně a poškozeně. Viníkem mohou být také nevhodně zvolené preparáty. Návodů na krásné vlasy existuje hned několik, ale který je tím ideálním právě pro vaše jemné, kudrnaté, mastné, rovné či barvou zničené kadeře? Konvenčních přípravků je tolik, že se v nich přestáváme orientovat a jejich složení je mnohdy alarmující. Většina preparátů navíc slibuje více, než skutečně dokáže.

 

Postupujete při mytí vlasů správně?

Zakopaný pes může být už v samotném mytí vlasů. Zkuste to příště radši následovně.

1. Asi hodinu před mytím aplikujte do vlasů některý z přírodních olejů. Kokosový olej obsahuje draslík, udržuje pokožku hlavy zdravou, redukuje výskyt lupů, zamezuje lámání a vypadávání vlasů. Je rovněž špičkou v prevenci poškozených vlasů. Olivový olej stimuluje růst, mandlový pak posiluje vlasové folikuly a zodpovídá za přirozený lesk. Arganový a lněný olej výtečně hydratují. V případě, že vás trápí vypadávání vlasů, sáhněte po levanduli.

2. Vlasy si umývejte vlažnou vodou. Horká je vysušuje a škodí jim.

3. Šampón zbavuje vlasy přírodních olejů, stačí proto malé množství přípravku, který ještě zředíme vodou.

4. Kondicionér je dobré nanést od střední délky po konečky. Často máme tendenci ním obalit celou hlavu a vlasy pak působí mastným dojmem.

5. Na lahvičkách dostupných preparátů se mnohdy setkáme s formulkou pro každodenní péči. Vlasy ale určitě nemyjte každý den, vysušuje je to.

 

Sušení bez rizika

K častým chybám dochází i během procesu sušení:

vlasy ručníkem příliš netřete, jen lehce vymačkejte přebytečnou vodu a nechejte chvíli pod ručníkem odpočinou nebo využijte náš VENIRA turban z měkkého a jemného materiálu

- pokud nemáte čas vlasy řádně vysušit, rozhodně je pevně nestahujte gumičkou, vlhké vlasy jsou totiž zvlášť náchylné k lámání

vlasy rozčešte hřebenem s širokými zuby, česejte však od konečků, ne od kořínků a pokud vám přeci jen nepůjdou dobře rozčesat, použijte VENIRA rozmarýnovou vodu

- vyhněte se nadměrnému kartáčování a přesušování fénem

 

Přírodní zázraky pro každý typ vlasů

Pokud jste zvyklí používat stylingové přípravky, vybírejte si ty, které obsahují minimální množství syntetických složek. Silikony, parabeny a ropné deriváty zabraňují pronikání živin a vlhkosti dovnitř do vlasu a činí je porézním a suchým.

Doma vyrobené produkty a masky vždy připravujte jen z čerstvých ingrediencí. Ani u přírodních preparátů se nemusíte trefit na první dobrou. Zkoušejte, co vašim vlasům prospívá a jaké ošetření považujete za nejvhodnější. Nemusíte se držet jednoho postupu, experimentujte. Každá surovina totiž obsahuje jiné prospěšné látky.

1. Výživnou masku dopřejte vlasům alespoň jednou týdně. Všem typům prospěje kůra připravená z avokáda a medu. Suché vlasy spací kombinace vajec a olivového oleje. Jedincům s mastnými vlasy pomůže jablečný ocet s citronem a po lupech se zapráší použitím banánu, medu a mandlového oleje. Jestliže si raději chcete pořídit již připravenou masku, pak zkuste VENIRA masku na vlasy pro lesk a hebkost.

 

 

2. Jestli váháte, kterou surovinu zvolit, vyrobte si masku z vajec! Obsahují velké množství bílkovin, dále zinek, síru a železo.

3. Lesk a hydrataci vlasům nahradí zábal z tučné smetany nebo bílého jogurtu.

4. Roztřepené konečky se umoudří po pravidelné kůře z piva, oleje a vajec. Stejnou službu vykoná také kokosový olej.

5. Pro majitelky kudrlin je vhodná kombinace medu a oleje z pšeničných klíčků.

6. Vitamínovou bombou pro vlasy všech typů jsou pivovarské kvasnice, šťáva ze syrových brambor, mrkev či bambucké máslo.

7. Pokud dáte na tradice, nejstarší recepty hovoří o blahodárném vlivu cibulové šťávy. V ní obsažená síra stimuluje tvorbu kolagenu a pomáhá regeneraci vlasových folikulů.

 

Tip: Stále váháte nad tím, jakou masku si pro vaše kadeře vyberete? Jaký typ pro vaše vlasy je ten nejlepší a jak si je přesně vyrobit zjistíte v našem článku.

 

Jakou stravu milují vaše kadeře?

Ani sebelepší péče o vaše vlasy nebude dostačující, pokud se nebudete vhodně stravovat. V souvislosti s vlasy je důležitá strava bohatá na bílkoviny. Vyskytují se hlavně ve vejcích, mase, tofu nebo sóji. Jezte také ryby, ty obsahují důležité esenciální omega 3 mastné kyseliny a vitamin D. Pokud vám nechutnají, sáhněte po doplňku stravy VENIRA omega 3 nebo VENIRA vitamin D.

Velký důraz se klade také na příjem vlašských ořechů, které kromě omega mastných kyselin obsahují vitamín E a biotin. Jídla s obsahem zinku, jako jsou ořechy, hovězí maso nebo celozrnné pečivo zabraňují vypadávání vlasů, tvorbě lupů či svědění pokožky. Sladké brambory, mrkev, mango, meruňky nebo dýně jsou zase nenahraditelným zdrojem beta karotenu

 

Vyživte své vlasy i zevnitř

Výživa představuje skvělý způsob, jak tělu dodat potřebné vitamíny a minerály. Ve skutečnosti naše strava často není natolik pestrá, abychom pokryli potřeby organismu, což se může odrazit na stavu našich vlasů, nehtů či pleti. Absenci některých živin mohou kompenzovat vitamínové doplňky stravy.

Přírodní kapsle VENIRA pro vlasy, nehty a pleť obsahují 19 aktivních látek, které pomáhají řešit problémy se špatnou kvalitou vlasů. Jedná se o komplexní prostředek s vyváženým zastoupením nezbytných živin.

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu