5 pravidel, díky kterým budou vaše vlasy zářit

Toužíte po krásných a zdravých vlasech? Zářivá hříva může být vaší odměnou za péči, kterou vlasům dopřejete. Stačí se inspirovat našimi 5 pravidly beauty vlasové rutiny. Dodržujte je - a budete zářit i vy.

 

1. Není mytí jako mytí

A není přípravek jako přípravek, a tom už jistě něco víte. Správné mytí vlasů by mělo probíhat pod vlažnou vodou. Ideálním postupem je použití vhodné šampónů, který vlas otevře a vyčistí. Pak logicky následuje použití kondicionéru. 

Ten totiž neslouží jen pro podporu snadného rozčesávání nebo zkrocení nepoddajné hřívy - vlasy po opláchnutí šamponu uhladí a uzavře. Ale ani s mytím vlasů to nepřehánějte, příliš častá hygiena jim může naopak škodit.

Tip: Nechcete vlasy zatěžovat a podporovat jejich lámavost? Vyhněte se přípravkům s obsahem silikonů a zvažte přírodní kosmetiku.

 

2. Mokré vlasy? Rostlinné oleje ano, česání ne

Vyvarujte se česání a úpravám mokrých vlasů. Raději jim věnujte pozornost a potěšte je rostlinným olejem. Třeba takový arganový olej dodá vlasům hedvábnou jemnost, lesk a regeneraci. Používat však můžete i další oleje - hodí se například moringový nebo švestkový olej. 

Ještě vlhké vlasy nechte přirozeně uschnout - nedojde k jejich poškození, lámání a naopak se díky olejíčku budou moci krásně revitalizovat. Lesklé a pevné vlasy po uschnutí vás mile překvapí. A oslní i vaše okolí.

Tip: Dopřejte si jednou týdně zábal z rostlinných olejů. Kvalitní kosmetické oleje svědčí vlasům i pokožce hlavy. Chcete podpořit hustotu vlasů? Vyzkoušejte vlasový zábal. Ten můžete ponechat hodinu nebo dokonce celou noc.

 

3. Vyhněte se stylingovým přípravkům

Styling - je opravdu tak důležitý? Čas od času vašim vlasům neuškodí, ale každodenní používání stylingových přípravků a tepelné úpravy vlasy nadměrně zatěžuje a ničí. Vyhněte se jim obzvláště, pokud jsou vaše vlasy příliš řídké, jemné nebo jednoduše bez objemu. 

Když se rozhodnete vlasy uzdravit, raději vsaďte na kvalitní pečující kosmetiku a doplňky stravy - protože krásné vlasy mohou být krásné i bez všech těch upravujících přípravků, které jim příliš neprospívají. Zkrátka a dobře: proč mít vlasy pěkné jednorázově, když mohou být krásné pořád?

Tip: Nemůžete-li se vyhnout stylingu pro výjimečnou příležitost, použijte před úpravami VENIRA ochranný sprej pro vlasy namáhané sluncem, chlorem a slanou vodou

 

4. Když barvení, tak regenerace

Barva na vlasy je běžnou záležitostí. I barvení může být poměrně šetrné - vyplatí se však vyhýbat se drogerii a raději zamířit do kvalitního kadeřnického salonu. Není totiž barva jako barva - a když už pravidelně barvit, pak vždy s doprovodným krokem číslo dvě - ruku v ruce s regenerací.

Po každém zákroku, ať už se jedná o barvení po celé délce vlasů nebo jen úpravu viditelných odrostů, nezapomeňte dopřát vlasům VENIRA regenerační maskuvhodnou právě pro barvené či melírované vlasy. Maska vlasy zacelí, oživí a zregeneruje po náročném procesu. Masku můžete nanést na pár minut ve sprše nebo ji použije jako regenerační vlasový zábal.

 

5. Vitamíny a minerály

Chcete mít zdravé vlasy? Podpořte jejich růst, omezte jejich vypadávání a rovnou vsaďte také na krásnou pleť a nehty. Většina doplňků stravy pro krásné vlasy obsahuje soubor minerálů, které pomáhají udržovat a zlepšovat stav nejen vlasů, ale také nehtů či pleti, jako je VENIRA kapsle pro vlasy, nehty a pleť.

Podle čeho ale tyto doplňky stravy vybírat? Ideálně podle složení a účinků. Vlasy by měly mít dostatek vitamínů a minerálů, které je chrání a zabraňují jejich vypadávání či lámavosti. Přidejte ještě dostatečný pitný režim pro hydrataci vlasů a především pokožky zevnitř, ke kterému vám výborně pomůže VENIRA shaker se zásobníkem. Využít jej můžete kromě pití i pro míchání vašich oblíbených kolagenových drinků. Vaše vlasy budou nepřehlednutelné, stejně jako vy.

 

 

Tip: Dopřejte vlasům, nehtům a pleti komplexní péči i s VENIRA PREMIUM kapslemi pro vlasy, nehty a pleť. Vyvážená kombinace živin v podobě esenciálních aminokyselin, rostlinných extraktů, vitamínů, minerálů, kolagenu, MSM a hyaluronu je ideálním doplňkem, který se brzy projeví na stavu vaší pokožky, vlasů a nehtů. Protože vaše krása začíná uvnitř - a začít můžete ihned!

 

 

Našli jste v článku chybu?

Napište nám prosím na info@venira.cz a ihned se pustíme do opravy.

 

Zpět do obchodu